Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" starts uz KHL desmit sliktāko sezonu fona

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" starts uz KHL desmit sliktāko sezonu fona
Miķelis Rēdlihs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Seši punkti 15 spēlēs un pēdējā vieta Kontinentālās hokeja līgas kopvērtējumā – tik briesmīgs izrādījies Rīgas "Dinamo" sezonas pirmais ceturksnis. Šādā situācijā neatliek nekas cits, kā ņemt rokās kalkulatoru un salīdzināt sniegumu ar desmit sliktākajām sezonām līgas vēsturē. Ņemot vērā, ka spēļu skaits citās sezonās bijis atšķirīgs, vietas noteiktas pēc formulas, kurā izcīnītie punkti dalīti ar pieejamajiem punktiem. Tomēr uzmanība jāpievērš tieši sniegumam pirmo 15 spēļu laikā.

Novokuzņeckas "Metallurg" 2014./2015. gadā – 54 punkti 60 spēlēs jeb 30%

Austrumu konferences pastarīte sezonu sāka ar sauso uzvaru izbraukumā ar 1:0 pret Omskas "Avangard", kas vēlāk iekļuva starp līgas astoņām labākajām komandām. Sekoja trīs zaudējumi pēc kārtas, iegūstot vienu punktu, līdz ar "Avangard" bija jāspēlē mājās – 2:1 pagarinājumā. Sekoja trīs uzvaras un viens zaudējums pagarinājumā. Tālāk gan tik spīdoši negāja, zaudējot ar 1:4, 1:6, 1:6 un 3:7. Pēc 15 mačiem Novokuzņeckas "Metallurg" kontā bija 20 punkti.

Minskas "Dinamo" 2008./2009. gadā – 49 punkti 56 spēlēs jeb 29%

Baltkrievijas komanda Kontinentālajā hokeja līgā debitēja ar četriem mačiem Tālajos Austrumos, izcīnot piecus punktus – uzvara ar 2:1 pret Novosibirskas "Sibir" un 5:4 pagarinājumā pret Novokuzņeckas "Metallurg". Sekoja atgriešanās mājās un divas sausās neveiksmes, kam sekoja trīs mači, kuros izdevās tikt pie punktiem. Tomēr tālāk sekoja vai nu problēmas uzbrukumā (0:2 un 0:2), vai nu problēmas aizsardzībā (3:8 pret Maskavas CSKA un 5:8 pret Rīgas "Dinamo"), vai arī abi (1:5). Rezultātā pēc 15 mačiem Minskas "Dinamo" kontā bija desmit punkti.

Habarovskas "Amur" 2013./2014. gadā – 45 punkti 54 spēlēs jeb 28%

Sezona tika atklāta ar mačiem pret ģeogrāfiski tuvākajām konkurentēm, un dueļos ar Vladivostokas "Admiral" un Novosibirskas "Sibir" izdevās tikt pie punktiem par zaudējumiem pēcspēles metienos. Neveiksmes bullīšos turpinājās, bet pirmā uzvara pamatlaikā tika gūta astotajā spēlē, mājās ar 2:1 pieveicot Rīgas "Dinamo". Lai gan sekoja divi zaudējumi pēc kārtas, pēcak izdevās pie punktiem tikt četros no pieciem dueļiem. Rezultātā pēc 15 mačiem Habarovskas "Amur" kontā bija 15 punkti.

Čehovas "Vityaz" 2011./2012. gadā – 44 punkti 54 spēlēs jeb 27%

Laikā, kad svarīgāk bija piekaut pretiniekus, nevis izcīnīt uzvaras, sezona tika sākta ar četriem sausajiem zaudējumiem sešās spēlēs. Pa vidu iespraucās arī viena uzvara – 3:2 pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Šo pašu komandu izdevās pieveikt arī bullīšos, tāpat kā Čerepovecas "Severstal", bet viens punkts aizķerts no Mitišču "Atlant". Pa vidu bija arī zaudējums ar 1:7 mājās pret Rīgas "Dinamo". Seši rīdzīnieki savāca divus punktus, Sandis Ozoliņš – trīs, bet mājinieki sakrāja 102 soda minūtes. Rezultātā pēc 15 mačiem Čehovas "Vityaz" kontā bija astoņi punkti.

Čehovas "Vityaz" 2008./2009. gadā – 43 punkti 56 spēlēs jeb 25,5%

Debijas sezona sākta ar trim zaudējumiem pēc kārtas, līdz sekoja pieci vārti un uzvara bullīšos pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Punktus izdevās paņemt arī nākamajos divos mačos, kam sekoja trīs neveiksmes. Uz punktu takas izdevās atgriezties ar 2:3 pēcspēles metienos pret Rīgas "Dinamo". Rezultātā pēc 15 mačiem Čehovas "Vityaz" kontā bija 12 punkti, bet tikai viena uzvara pamatlaikā.

Novokuzņeckas "Metallurg" 2010./2011. gadā – 41 punkts 54 spēlēs jeb 25%

Sezona tika sākta ar trīs Rietumu konferences uzņemšanu, un izdevās iegūt divus punktus – 0:3 pret Rīgas "Dinamo", 2:5 pret Minskas "Dinamo" un 3:2 pēcspēles metienos pret Maskavas CSKA. Turpinājumā apspēlētas arī Čeļabinskas "Traktor" un Ufas "Salavat Yulaev", bet ielaistas sešas ripas pret Kazaņas "Ak Bars" un septiņas pret Magņitogorskas "Metallurg". Rezultātā pēc 15 mačiem Novokuzņeckas "Metallurg" kontā bija 13 punkti.

Habarovskas "Amur" 2014./2015. gadā – 45 punkti 60 spēlēs jeb 25%

Ievads izdevās – divas uzvaras pamatlaikā un zaudējums bullīšos. Taču turpinājums izrādījās grūtāks – četras neveiksmes pēc kārtas, divās nemaz neatrodot ceļu uz pretinieku vārtiem. Vēlāk sekoja problēmas arī aizsardzībā – seši zaudējumi pēc kārtas, trīs reizes ielaižot septiņus vārtus, bet vienu reizi kapitulējot piecos gadījumos. Rezultātā pēc 15 mačiem Habarovskas "Amur" kontā bija deviņi punkti. Jeb septiņi pirmajās trīs spēlēs un divi nākamajās 12.

Voskresenskas "Himik" 2008./2009. gadā – 39 punkti 56 spēlēs jeb 23%

Pirmā sezona izrādījās arī pēdējā Kontinentālās hokeja līgas apritē. Lai tiktu pie pirmās uzvaras, vajadzēja trīs spēles – 2:1 viesos pret Ņižņekamskas "Neftekhimik". Arī turpinājumā problēmas sagādāja rezultatīvi metieni – tikai retu reizi izdevās iemest vairāk par divām ripām, un tas teju vienmēr garantēja punktus. Rezultātā pēc 15 mačiem Voskresenskas "Himik" kontā bija 12 punkti.

Jekaterinburgas "Avtomobilist" 2012./2013. gadā – 35 punkti 52 spēlēs jeb 22%

Absolūtais antirekords. Lai to pārspētu, 60 spēļu sezonā nedrīkst savākt vairāk par 38 punktiem. Ievads nemaz nebija tik slikts – divas uzvaras un vēl punkts par neveiksmi bullīšos pret čempioni Maskavas "Dynamo". Taču sekoja septiņu zaudējumu sērija, kopā gūstot deviņus vārtus. Turpinājumā izdevās pamosties un pat atstāt sausā Mitišču "Atlant". Rezultātā pēc 15 mačiem Jekaterinburgas "Avtomobilist" kontā bija 12 punkti.

Taisnības labad gan beigās jāpiebilst, ka slikts sezonas sākums vēl nenozīmē tikpat briesmīgu turpinājumu. Piemēram, pagājušajā sezonā Toljati "Lada" pirmajās 15 spēlēs sakrāja septiņus punktus, taču pēc galvenā trenera nomaiņas un Arta Ābola stāšanās pie stūres sākās augšupeja. Beigās "Lada" līgas kopvērtējumā tika garām divām komandām un sakrāja 69 punktus (36%).

  -4 [+] [-]

, 2016-10-06 17:23, pirms 8 gadiem
MAn vienmēr šķitis smieklīgi, ka latviešu žurnālisti ķēras pie rēķināšanas tikai tad ja kaut kas iet galīgā tūtē vai super labi. Ja viss normas robežās, tad skaitļiem liek likts svēts miers.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-06 17:37, pirms 8 gadiem
Rīgas "Dinamo" viss bija normāli tikai tajā sezonā, kad spēlēja Kails Vilsons, un arī tikai līdz Vilsona savainojumam. Pēc tam nāca karš un Donbasa pēdejā uzvara. Ja godīgi, tā arī bija pēdējā reize, kad es noskatījos kādu Ģinamas spēli no sākuma līdz galam. Pēc tam kaut kā pazuda gan garša, gan apetīte.

Bet komentārs patiešām ir par to, ka jauno laiku Rīgas Dinamo regulārās sezonas ziņā bijusi tikai viena normāla sezona!

  +2 [+] [-]

, 2016-10-06 17:52, pirms 8 gadiem
Es domāju,ka tiks uzstādīts jauns rekords. "Rižškaja Ģinama" būs 30 punktu robežās!

  -1 [+] [-]

, 2016-10-06 18:01, pirms 8 gadiem
Tās vēl nav briesmas.

     [+] [-]

, 2016-10-06 18:04, pirms 8 gadiem
Neuztraucieties, paliks tikai sliktāk. Ja pa sezonu būs četras uzvaras un 20 punkti, būs labi. Bet sabrukums var padziļināties, ko arī novēlu augonim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-10-06 18:27, pirms 8 gadiem
Pēc spēļu rezultātiem zolītes valodā runājot , būsim Jaņos ,mazāk par 30 punktiem.

     [+] [-]

, 2016-10-06 18:29, pirms 8 gadiem
HMB-IESKRIENAMIES rakstīja: Tik slikti nav sacis neviens un taa kaa izmainas nekadas nav, tad rezultaati bus tadi pashi

Butu krasava 60 speles zem 30p savakt
JA tas novestu pie dinamo likvidācijas, būtu labi, vissliktākais, ka tas varētu turpināties vairākas sezonas un grautu Latvijas spēlētājus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-10-06 18:36, pirms 8 gadiem
A-Burts-DR73 rakstīja: Vēl viens tirliņš, kurš saista DR ar notikumiem Ukrainā Šitos tipāžus it sevišķi neciešu, tie ir otrajā vietā aiz pērtiķbolistiem!!! Varu vēl saprast tos, kuri heito dēļ zāģiem, tas ir vienīgais iemesls, kuru var kaut kādā mērā attaisnot negatīvisma izpauzmē, citu iemeslu NAV un būt NEDRĪKST!
Loģiski, ka Ukrainas notikumi ir ietekmējuši apmeklējumu. Droši vien, ka tas nav vienīgais iemesls, bet viens no iemesliem tas ir neapstrīdami. Skaitļi nemelo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-10-06 18:50, pirms 8 gadiem
kādam jābūt outsaideram un kapēc ne Ģinama? Ja nevar atļauties treneri, kā rezultātā ģenerālmenedžeris spiest apvienojot darbus, strādāt 2 amatos lai varētu sevi un bērnus pabarot. Tas ir bēdīgi

     [+] [-]

, 2016-10-06 18:51, pirms 8 gadiem
A-Burts-DR73 rakstīja: Redzi, tu runā par to, ka tā tas ir, es par to, ka tā tam nedrīkstētu būt! Tas tik apliecina to, ka daudzi Lettiņi ir ietekmējami no ārpuses, ne tik vien ietekmējami, bet arī drāžami visos caurumos, un skalojami smadzenēs Jau vien "faktu neapstrīdamais apgalvojums", ka Krima ir okupēta, no to indivīdu puses, kuriem nav ne jausmas ne kur tāda Krima atrodas, ne kā viņa radās un attīstījās, jau daudz par ko liecina
Un kas tur slikts, ja cilvēki tādā veidā pauž savu attieksmi? Man, piemēram, arī šķiet nepieņemami, ka latvietis arēnā ceļas kājās un atdod godu psrs himnai. Krievijas politiskā retorika pret mūsu valsti ir klaji naidīga un kaitnieciska un nav ko īstiem letiņiem arēnā darīt. Un arguments, ka "nevajag jaukt sportu ar politiku" der tikai pilnīgiem idiotiem un fuņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-06 18:51, pirms 8 gadiem
HMB-IESKRIENAMIES rakstīja: tapat jau grauj. Neviens nav izaudzinats pa 10 gadiem, vecie labie ir degradejusies un ar pilnam kabatam deguste naftaliinu vai meklee sliekas
Tas gan, dinamo nav izaudzinājuši nevienu NHL/Eiropas kalibra spēlētāju, tikai paņēmuši gatavus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-10-06 19:35, pirms 8 gadiem
A-Burts-DR73 rakstīja: Kāpēc es, dzīvojot Francijā, neko par to nezinu, ka lūk, VISA PASAULE zin kaut kādus tur konkrētus faktus? Neviens Francūzis neko tādu nezin, bet lūk DR heiteri ar Huļibanu priekšgalā ne tikai zin, bet arī visas pasaules vārdā to apgalvo, ka tā arī zin
ja pie NHL raksta viens čalis zin visu par un ap komandu iekšējām peripētijām, kas ir pareizi un kas nav, tad tikmēr burts zin, ko IKVIENS francūzis zin vai šajā gadījumā nezin labi var nosmieties!

     [+] [-]

, 2016-10-06 20:18, pirms 8 gadiem
neputns rakstīja: ja pie NHL raksta viens čalis zin visu par un ap komandu iekšējām peripētijām, kas ir pareizi un kas nav, tad tikmēr burts zin, ko IKVIENS francūzis zin vai šajā gadījumā nezin labi var nosmieties!
ņemot vērā ka pret lielu daļu Francijas iedzīvotāju viņš vēl genocīdu gribētu veikt...

     [+] [-]

, 2016-10-06 21:15, pirms 8 gadiem
Kā Savicka kungs teiktu, nu puikas lai šosezon tas Gagarina kauss būtu rīgā

     [+] [-]

, 2016-10-06 22:29, pirms 8 gadiem
Interesants apskats. Beidzot arī par hokeju parādās interesanti raksti. Patīkami.