Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" dubultspēļu favorītēm Babošai un Mladenovičai turnīrs beidzies karantīnas dēļ

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" dubultspēļu favorītēm Babošai un Mladenovičai turnīrs beidzies karantīnas dēļ
Timeja Baboša un Kristina Mladenoviča. Foto: imago/Scanpix

"US Open" sieviešu dubultspēļu turnīrā ar pirmo numuru izsētais Ungārijas un Francijas pāris Timeja Baboša/Kristina Mladenoviča koronavīrusa radīto ierobežojumu dēļ nedrīkst turpināt sacensības Ņujorkā, kur pirms diviem gadiem sasniedza finālu.

Mladenoviča bija spēlētāju grupā, kas pirms turnīra bija ciešā kontaktā ar Francijas tenisistu Benuā Pēru. Viņam dienu pirms turnīra bija pozitīvas koronavīrusa analīzes, Pēram tika aizliegts piedalīties "US Open", bet pārējie Francijas sportisti drīkstēja startēt.

Zīmīgi, ka Mladenoviča pirms lēmuma par neļaušanu viņai turpināt dubultspēļu turnīru šonedēļ bija nospēlējusi jau trīs mačus – divus vienspēļu turnīrā un vienu dubultspēļu sacensībās.

Vietējās varas iestādes kopš tā laika nākušas klajā ar lēmumu, ka visām personām, kas bijušas ilgstošā kontaktā ar koronavīrusu saslimušiem cilvēkiem, nepieciešama karantīna. Tajā esošiem spēlētājiem aizliegts no viesnīcas doties uz turnīra kompleksu.

Baboša un Mladenoviča ir trīskārtējas "Grand Slam" čempiones, divreiz uzvarot "Australian Open" (2018, 2020) un vienreiz "French Open" (2019). Viņu kontā arī "WTA Finals" tituls pagājušajā gadā.