Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs pirms Maltas: "Rotācija nebūs pārmērīga, Kārkliņš varētu debitēt"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kazakevičs pirms Maltas: "Rotācija nebūs pārmērīga, Kārkliņš varētu debitēt"
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

Šodien Maltā tika aizvadīta Latvijas futbola izlases preses konference pirms svētdien gaidāmās Nāciju līgas D līgas mača starp Maltu un Latviju. Mūsu valstsvienību tajā pārstāvēja galvenais treneris Dainis Kazakevičs un potenciālais izlases debitants Krišs Kārkliņš.

Neviens Maltas žurnālists attālinātajai preses konferencei "Zoom" platformā nepiedalījās, visus jautājumus uzdeva divi Sportacentrs.com žurnālisti.

Kādi jaunumi ir sastāva un veselības ziņā? Vai visi spēlētāji ir pieejami?
Kazakevičs: "Nekādu jaunumu šobrīd nav, atlidojuši visi spēlētāji [izņemot Robertu Uldriķi], visi arī piedalīsies šī vakara treniņā. Tikai pēc tā precīzāk zināšu atsevišķu futbolistu gatavību spēlei. Dāvis Ikaunieks un Mārcis Ošs? Arī viņi abi pilnvērtīgi piedalīsies šī vakara treniņā."

Kāds ir noskaņojums pēc neveiksmīgās spēles pret Andoru?
Kārkliņš: "Protams, ir neliels kritums emociju ziņā, taču, domāju, neviens nav nokāris galvu, nav notikusi nekāda katastrofa, nevienam nevajag kārt bučus nagliņā, un, domāju, mēs rīt pret Maltu pierādīsim, ka tā bija tikai neveiksme."

Pirms spēles pret Andoru uz preses konferenci līdzi atnāca Mārcis Ošs, kurš veselības problēmu dēļ mačā nepiedalījās. Vai Kriša Kārkliņa klātbūtne arī nozīmē, ka viņš nespēlēs vai tomēr varētu sagaidīt viņa debiju?
Kazakevičs: "Ir ļoti reāla iespēja, ka viņam būs iespēja rīt sevi pierādīt laukumā."

Minēji, ka par sastāvu vēl lemsi pēc treniņa, taču, cik lielas izmaiņas varētu būt sastāvā?
Kazakevičs: "Šobrīd vēl neesmu gatavs pilnībā runāt par pamatsastāvu rītdienas spēlē, taču teikšu, ka, ja rotācija būs, tā būs samērīga. Tā nebūs pārlieku liela."

Pirms pusotras stundas neklātienē piedalījos Maltas izlases preses konferencē un nepārspīlējot teikšu, ka gandrīz visi viņu žurnālisti, kuri uzdeva jautājumus, sāka ar to, ka pateicās Maltas izlases trenerim par lielisko sniegumu Fēru salās. Proti, ka, neskatoties uz zaudējumu, tas bijis viens no labākajiem sniegumiem pēdējos gados Maltai. Vai ir izdevies noskatīties Fēru salu un Maltas spēli, un vai ir saprotams, kāpēc ir šādi komplimenti Maltas izlases trenerim?
Kazakevičs: "Jā, protams, esmu noskatījies šo spēli, esam to izanalizējuši. Šodien ar spēlētājiem to esam izrunājuši. Neapšaubāmi, ka spēle no abu komandu puses bija pietiekami kvalitatīva, un Maltas komanda parādīja ļoti interesantu, aktīvu futbolu. Parādīja, ka labā līmenī spēlē ar bumbu. Neskatoties uz to, ka maltieši ik pa laikam nokļuva zem pretinieku presinga, viņi lieliski tika galā ar pāreju no aizsardzības uzbrukumā caur ļoti kvalitatīvu bumbas kontroli. Godīgi teikšu, nevaru pateikt par pēdējiem 5-7 gadiem, vai tā bija labākā Maltas spēle, taču noteikti varu pateikt, ka Maltas spēle Fēru salās bija ļoti kvalitatīva. Droši vien, ja žurnālisti novērtē to kā vienu no labākajām spēlēm pēdējā laikā, tas viņiem labāk zināms. Mums ir pietiekami daudz informācijas par pretinieku, tai skaitā aktuālā, svaigākā informācija, ņemot vērā, ka Maltai ir mainījies treneris [Deviss Mandža amatā tika apstiprināts 2019. gada 31. decembrī un Fēru salās bija viņa debija - aut.] un daļēji arī sastāvs."

Kad uzzināji, ka Sionai varētu būt pretenzijas pret Uldriķa došanos uz Maltu? Kā kolektīvā iekļāvies Krollis?
Kazakevičs: "Es par Sionas nostāju personīgi uzzināju tikai pēc tam, kad jau bijām nosaukuši sastāvu. Kad to uzzinājām, nometnes gaitā vēl mēģinājām panākt, lai Roberts tomēr varētu doties uz Maltu. Tikai tad, kad uzzinājām, ka Roberts noteikti nevarēs doties mums līdzi un ka nevarēs spēlēt Gutkovskis, atgriezāmies pie vēl viena uzbrucēja opcijas. Raimonds [Krollis] ir pavisam īsu laiku komandā, mēs viņam ļaujam mierīgi adaptēties, lai gan adaptēties vajag pietiekami ātri. Redzēsim, kā būs šodienas treniņā, bet pirmajā treniņā, ko viņš aizvadīja ar mums pēcspēles dienā, Raimonds izskatījās pietiekami adaptējies un bija jau spējīgs kvalitatīvi strādāt ar pārējiem izlases partneriem."

Vēlētos paturpināt Uldriķa tēmu. Skaidrs, ka "Covid-19" situācija sarežģīta, valstīm ir dažnedažāda pieeja un nav vienkārši visam izsekot. Tomēr vai ir padomāts, lai nākotnē tādas situācijas [kā ar Uldriķi] neatkārtotos, un "mājasdarbs" tiktu izdarīts maksimāli profesionāli? Kurš varētu būt atbildīgs par to, jo skaidrs, ka ne jau trenerim Kazakevičam par to ir jābūt atbildīgam?
Kazakevičs: "Šo jautājumu federācijas līmenī risināja gan LFF prezidents, gan ģenerālsekretārs. Domāju, mēs šobrīd nevaram būt pasargāti no tādām situācijām nākotnē, jo noteikumi dažādās valstīs reizēm mainās nedēļas laikā. Šajā gadījumā, runājot par "Sion" un Robertu, izsaukums uz izlasi bija ļoti savlaicīgs, visi dokumenti bija nokārtoti savlaicīgi un tika saņemts arī apstiprinājums no kluba. Un tikai pašā pēdējā brīdī "Sion" informēja mūs par šo situāciju. Domāju, nākotnē līdzīgas situācijas nevar izslēgt. Piemēram, Maksimenko [spēlē Japānā - aut.] gadījumā mēs laicīgi apzinājāmies riskus un gatavojāmies tam, ka viņš nevarēs palīdzēt izlasei. Šobrīd dzīvojam jaunā realitātē. Protams, beidzoties šai nometnei, izanalizēsim šo situāciju un domāsim, ko varam darīt lietas labā, taču šeit mani kolēģi LFF pielika lielas pūles, lai no savas puses gan caur diplomātiskajiem kanāliem [esot bijusi iesaistīta pat Šveices vēstniecība - aut.], gan UEFA kanāliem darītu visu iespējamo. Diemžēl mums tas neizdevās. Tas negatīvi ietekmējis mūsu komandu, lai gan no citas puses parādījusies iespēja kādam citam."

Jautājums abiem - kurš būs favorīts rīt?
Kārkliņš: "Mums jāiet laukumā ar domu, ka esam favorīti. Spēle parādīs, kurš uzvarēs. Manuprāt, mēs esam favorīti, un es pie tā pieturēšos."

Kazakevičs: "Šoreiz atļaušos ļoti īsi - man patika Kriša atbilde."

Kriš, kurā no starptautiskajām spēlēm esi guvis lielāko pieredzi? Tev tā ir bijusi diezgan raiba - pasen ar "Liepāju" spēlēji viesos pret "Salzburg", ar U-21 izlasi esi spēlējis pret tādām nācijām kā Anglija un Nīderlande, bet pavisam nesen ar "Valmieru" cīnījies Poznaņā pret "Lech".
Kārkliņš: "Domāju, ka lielākais pienesums ir U-21 izlasei, jo tur bijusi vislielākā kvantitāte. Neatsverama pieredze bija arī ar Liepāju Zalcburgā, kur bija ļoti nopietns pretinieks - gan man, gan "Liepājai" tā bija debija Eirokausos. Tomēr man personīgi visvairāk devusi spēlēšana U-21 izlasē."

Esi spēlējis dažādās pozīcijās. Kurā pozīcijā jūties visērtāk, kurā pozīcijā automātisms vislabāk strādā? Un, Daini, kurā pozīcijā tu redzi Krišu spēlējam?
Kārkliņš: "Droši vien šobrīd vislabāk justos malējā aizsarga pozīcijā - gan pa kreisi, gan pa labi. Taču pēdējās divās spēlēs klubā nospēlēju vidū. Pirms nometnes tikos ar Daini, un viņš izteicās, ka gribētu, lai es spēlēju vidū. Tas sakrita arī ar kluba trenera [Pertijas] viedokli, un tagad droši vien būšu centra pussargs."

Kazakevičs: "Papildinot Krišu, neapšaubāmi kā pirmā pozīcija viņam ir centra pussarga pozīcija, kurā viņš visā treniņprocesā arī strādā un atstāj pietiekami labu iespaidu. Skaidrs, ka viņš ir ļoti universāls spēlētājs, kurš spēlējis daudzās pozīcijās. Vārtos laikam nav spēlējis oficiālās spēlēs [joko], bet pamatpozīcija viņam šobrīd ir centra pussargs."

Pēc spēles pret Andoru žurnālisti uzdeva daudz jautājumu, un tu, Daini, arī diezgan detalizēti atbildēji, nebaidoties konkrēti runāt arī par atsevišķiem spēlētājiem. Vai, noskatoties Latvijas - Andoras spēli ierakstā, būtu ko mainījis sacītajā? Vai ir jaunas atziņas?
Kazakevičs: "Kopumā atziņas pēc spēles noskatīšanās ierakstā nemainījās. Protams, parādījās jaunas nianses un dažos jautājumos, emocijām rimstoties, mainījās vektori un interpretācijas, taču ne kopējā bilde. Diezgan skaidri bija tie pozitīvie stāsti, ko es mazāk minēju preses pārstāvjiem, bet ko es minēju komandai. Atzīmēju vairākas pozitīvās lietas, kas mums šai spēlē izdevās. Runājot par konkrētiem problēmjautājumiem, kas mums liedza uzvarēt, uzskati nav mainījušies."

Kriš, vai vari nosaukt divus trīs tādus uzvārdus Maltas izlasē, kuriem būtu jāpievērš uzmanība?
Kārkliņš: "Nepateikšu. Neesmu tik dziļi un sīki pētījis."
Kazakevičs: "Komandai ir pieredzējusi un pietiekami kvalitatīva aizsardzības līnija, varu izcelt visus trīs centra aizsargus. Īpaši varu izcelt to, ka viņi pārliecinoši spēlē ne tikai aizsardzībā, bet viņi ir arī ļoti kvalitatīvi uzbrukumu uzsākšanas fāzē. Ja par uzbrukumu, viņu centra uzbrucējs nenospēlēja savu labāko spēli Fēru salās, taču iepriekšējā gada griezumā viņš bija viens komandas līderiem. Mums jābūt uzmanīgiem un organizētiem pret viņu. Par uzvārdiem neiešu dziļumā, runāšu par pozīcijām, jo, godīgi sakot, baidos kļūdīties izrunā - būs pēc tam kā ar Černomordiju, daudz "Youtube" skatījumu par nepareizu izloksni. Varu teikt, ka Maltai ir trīs četri līderi, gandrīz katrā līnijā pa tādam ir, tāpat ļoti pieredzējusi aizsardzības līnija un īpaši vēlos izcelt viņu aizsargu prasmes, uzsākot uzbrukumus. Kā minēju, Fēru salās reizēm bija augsts presings un spiediens, taču maltieši labi kontrolēja bumbu un bija spējīgi pāriet uzbrukumā. Kā arī fantastisku spēli Fēru salās aizvadīja vārtsargs, un te lielā mērā ir viņa nopelns, ka Malta līdz pēdējam pretendēja uz pozitīvu rezultātu."

     [+] [-]

, 2020-09-06 04:45, pirms 4 gadiem
Vai Kazakeviča kungs zina,ka Maltai Fēru salās bija augsta momentu realizācija,līdz 86. minūtei viņi atradās vadībā un mūsu aizsardzībai,atškirībā no Rīgas spēles , sagādās lielas problēmas.

     [+] [-]

, 2020-09-06 09:07, pirms 4 gadiem
Ja pirms spēles ar Andoru man bija mazas cerības uz uzvaru , tad tagad tās ir mazinājušas. Nav uzbrucēju,, kuri gūst vārtus, nav zinošs treneris. Nav LFF to saprotošu specialistu.

     [+] [-]

, 2020-09-06 09:27, pirms 4 gadiem
Izlase? bez uzbrukuma līnijas

     [+] [-]

, 2020-09-06 09:29, pirms 4 gadiem
Kazakeviču viss apmierina, LV kā sētas komanda nospēlē pret Andoru, bet viņš saka rotācijas nebūs pārmērīgas. Nu pilnīgs zābāks..
Tā ir ka ieliktenim iedod vadīt lielo izlasi..

  +2 [+] [-]

, 2020-09-06 10:59, pirms 4 gadiem
Pagaidīsim vakaru

  +3 [+] [-]

, 2020-09-06 12:11, pirms 4 gadiem
Godīgi sakot, mani kaitina, tie iekšējie konflikti izlasē. Dodu 80% , ka
Karašauskis būtu iesitis gan Andorai, gan Maltai,bet Kazakēvičs viņu savas stūrgalvības pēc neņem. Neesam ne Anglija ne Nīdarlande, lai atļautos labākos neņemt. Labāk ar sliktu mikroklimatu gūt vārtus, nekā ar labu mikroklimatu sēdēt uz 0

     [+] [-]

, 2020-09-06 12:36, pirms 4 gadiem
Ar grūtībām var minēt, vai kaut reizi uzsitīs pa vārtiem, rezultāts nav svarīgs.

  -2 [+] [-]

, 2020-09-06 12:43, pirms 4 gadiem
Būs sīva cīņa pret saliedētu pretinieku, par fizruku daini, par vilkiem!!!! 3 punkti!!

  +2 [+] [-]

, 2020-09-06 13:49, pirms 4 gadiem
dido rakstīja: Godīgi sakot, mani kaitina, tie iekšējie konflikti izlasē. Dodu 80% , ka
Karašauskis būtu iesitis gan Andorai, gan Maltai,bet Kazakēvičs viņu savas stūrgalvības pēc neņem. Neesam ne Anglija ne Nīdarlande, lai atļautos labākos neņemt. Labāk ar sliktu mikroklimatu gūt vārtus, nekā ar labu mikroklimatu sēdēt uz 0
No kurienes tāda pārliecība par Karašausku? Viņš izlasē ir aizvadījis 21 spēli un iesitis tikai 1 golu.

  +4 [+] [-]

, 2020-09-06 13:58, pirms 4 gadiem
dido rakstīja: Godīgi sakot, mani kaitina, tie iekšējie konflikti izlasē. Dodu 80% , ka
Karašauskis būtu iesitis gan Andorai, gan Maltai,bet Kazakēvičs viņu savas stūrgalvības pēc neņem. Neesam ne Anglija ne Nīdarlande, lai atļautos labākos neņemt. Labāk ar sliktu mikroklimatu gūt vārtus, nekā ar labu mikroklimatu sēdēt uz 0
Te jau pieminēja, Karašauska statistiku. Kas dod pārliecību, ka viņš būs lielais glābējs?Izlasē ir bijuši arī krietni augstāka līmeņa uzbrucēji, kuriem nav sanācis būt "nācijas glābējiem" ar Rudņevu priekšgalā. Tad jau lielāka ticība būtu ja ņemtu Šabalu - viņš vismaz sāka ļoti rezultatīvi.

     [+] [-]

, 2020-09-06 15:02, pirms 4 gadiem
Vnk LČ viņam šobrīd 7spēles un 7 vārti+ja nemaldos 2nopelnītas pendeles

     [+] [-]

, 2020-09-06 15:33, pirms 4 gadiem
Krollis, Krollis, Krollis !!!

     [+] [-]

, 2020-09-06 15:54, pirms 4 gadiem
Gribētu, lai Krolis adoptētos tā ,ka par tādu Ūldriķi aizmirstu izlases sakarā... man tā Čivauva nepatīk !!!

     [+] [-]

, 2020-09-06 15:58, pirms 4 gadiem
dido rakstīja: Godīgi sakot, mani kaitina, tie iekšējie konflikti izlasē. Dodu 80% , ka
Karašauskis būtu iesitis gan Andorai, gan Maltai,bet Kazakēvičs viņu savas stūrgalvības pēc neņem. Neesam ne Anglija ne Nīdarlande, lai atļautos labākos neņemt. Labāk ar sliktu mikroklimatu gūt vārtus, nekā ar labu mikroklimatu sēdēt uz 0
To jefiņu, Karašausku vajag turēt tālāk no izlases, ka neizraisa starptautisku konfliktu

     [+] [-]

, 2020-09-06 16:14, pirms 4 gadiem
Bez Porziņģa un Krištopāna nebūs, kas noslēdz centrējumus.