Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Slovākijas izlase pagarina līgumu ar Remziju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Slovākijas izlase pagarina līgumu ar Remziju
Kreigs Remzijs. Foto: Imago Sport/Scanpix

Divos iepriekšējos pasaules čempionātos Slovākijas valstsvienību vadījušais kanādietis Kreigs Remzijs ticis pie jauna līguma uz vienu gadu. Slovāki ceturtdaļfinālā nav spēlējuši kopš 2013. gada.

Remziju nolīga slavenais uzbrucējs Miroslavs Šatans, kurš tobrīd bija izlases ģenerālmenedžeris. Tagad viņš kļuvis par Slovākijas Hokeja federācijas prezidentu, pagarinot līgumu ar treneri. Kā atzina Šatans, tad pieņemts pats pirmais piedāvājums, tādējādi sarunas nav bijušas garas. Remzijs vadīs slovākus gan pasaules čempionātā, gan olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas no 27. līdz 30. augustam notiks Slovākijā.

Šogad pasaules čempionāts notika Slovākijā, un laukuma saimniekiem neizdevās sasniegt ceturtdaļfinālu – nācās palikt devītajā vietā, tieši tāpat kā 2018. gadā. Starp astoņām labākajām komandām nav izdevies tikt jau sešos turnīros pēc kārtas.

Spēlētāja karjeras laikā Remzijs aizvadīja 1070 mačus Bufalo "Sabres" rindās, savulaik tiekot atzīts par labāko uzbrucēju aizsardzībā. Kā galvenais treneris viņš strādājis "Sabres", Filadelfijas "Flyers" un Atlantas "Thrashers" komandās. Savukārt 2004. gadā viņš bija Džona Tortorelas asistents, palīdzot Tampabejas "Lightning" izcīnīt Stenlija kausu.

Remzijs ir tikai trešais ārzemju treneris pie Slovākijas izlases stūres. Pirms viņa bija čehs Vladimirs Vujteks un kanādietis Glens Henlons.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2020...