Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Mapimpi hettriks, DĀR pēdējā pārbaude spēlē pārspēj Japānu

Juris Miņins
Juris Miņins

Mapimpi hettriks, DĀR pēdējā pārbaude spēlē pārspēj Japānu
Makazole Mapimpi
Foto: AFP/Scanpix

Savu pēdējo pārbaudes spēli pirms 2019. gada Pasaules kausa finālturnīra aizvadīja Dienvidāfrikas Republikas un Japānas regbija izlases un šajā mačā ar 41:7 pārāki izrādījās afrikāņi.

Šodien ar Japānas un Dienvidāfrikas Republikas izlašu spēlēm tika ievadīta pēdējā Pasaules kausa pārbaudes spēļu nedēļa. Lai arī šī bija tikai pārbaudes spēle, daudzi pirms tās pieminēja 2015. gada Pasaules kausa finālturnīra maču, kurā Japāna šokēja gan DĀR, gan visu regbija pasauli un pārspēja Āfrikas spēcīgāko regbija izlasi. Šī abām komandām bija pirmā tikšanās reize kopš vēsturiskā mača.

Pirmajā puslaikā, lai arī ne bez tehniskā un taktiskā brāķa, laukumā dominēja DĀR komanda ātrais Česlins Kolbe atklāja spēles rezultātu, bet pēc tam sekoja divi Makazoles Mapimpi piezemējumi. Spēle arī norisinājās vairāk Japānas laukuma pusē un patiesi bīstams uzbrukums japāņiem padevās vien puslaika izskaņā, taču arī tad viņi nespēja pārspēt afrikāņus. Pēc 40 minūtēm rezultāts bija 22:0 par labu DĀR.

Otrais puslaiks sākās ar Japānas izlases ofensīvu un var teikt, ka desmit minūtes viņi bija iespieduši afrikāņus savā laukuma pusē, vairākas minūtes viņiem liekot aizsargāties uz savas piecu metru līnijas, taču punktus no šīs ofensīvas mājniekiem neizdevās gūt, bet Makazole Mapimpi, kārtējo reizi izmantojot savu ātrumu, guva puslaika pirmo piezemējumu un noformēja hettriku.

Vienīgo Japānas izlases piezemējumu mača 59. minūtē guva Kotaro Matsušima, kurš noslēdza japāņu ātro pretuzbrukumu, kas izveidojās no neprecīzas DĀR komandas saspēles. Matsušima neviena netraucēts sasniedza ieskaites zonu.

Otrais puslaiks spēles ziņā jau bija daudz līdzīgāks, taču jāņem vērā, ka DĀR uz šo spēli nebija pieteikusi visus labākos spēkus un otrajā puslaikā laukumā laida rezervistus. Tiesa, Āfrikas izlases pārsvars fiziskajā sagatavotībā, kā spēkā, tā ātrumā, bija acīmredzams un tamdēļ Japānas izlases mēģinājumi spēlēt plaši un tādējādi pārsteigt savus oponentus nebija veiksmīgi.

Mača izskaņā Česlins Kolbe pārtvēra mājnieku piespēli un, gluži tāpat kā viņi paši pirms neilga laika, neviena netraucēts sasniedza ieskaites zonu, tiekot pie otrā piezemējuma, bet punktu kā rezultāta izmaiņām, tā arī spēlei pielika Heršela Jantīza piezemējums, kad augumā mazais pussargs spēja izvairīties no Japānas aizsargiem, izmantot apjukumu pretinieku rindās un arī bez pretestības nogādāt bumbu pretinieku ieskaites zonā.

Līdz ar to abas komandas ir noslēgušas pārbaudes maču ciklu un nākošās spēles aizvadīs jau Pasaules kausa finālturnīrā. Japāna turnīra atklāšanas mačā 20. septembrī tiksies ar Krieviju, bet dienu vēlāk turnīrā iesaistīsies arī DĀR, uzreiz tiekoties ar Jaunzēlandes izlasi.

     [+] [-]

, 2019-09-06 17:27, pirms 5 gadiem
Vēlējos uzdot precizējošu jautājumu, bet... ';

     [+] [-]

, 2019-09-06 18:04, pirms 5 gadiem
deadmau5 rakstīja: Vēlējos uzdot precizējošu jautājumu, bet...
Virsrakstā ir pareizi.
Paldies par labojumu!

     [+] [-]

, 2019-09-06 19:42, pirms 5 gadiem
Šitāds uzvārdiņš... Te (komentārā) nemaz uzrakstīt nevar, apsūdz par rupjībām...