Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlasei pret Austriju jau pamatsastāvā būs trīs debitanti

Andrejs Siliņš

Latvijas izlasei pret Austriju jau pamatsastāvā būs trīs debitanti
Armands Pētersons. Foto: Zigismunds Zālmanis

Kļuvis zināms pamata sastāvs, ar kādu Latvijas futbola valstsvienība šovakar dosies cīņā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izbraukuma spēlē pret Austriju - jau pamatā dosies trīs spēlētāji, kuriem tā būs pirmā spēle izlases rindās.

Galvenais treneris Slaviša Stojanovičs pēc jūnijā notikušajām spēlēm izteica lielu kritiku spēlētāju virzienā, tostarp ne tikai par spēles kvalitāti, bet arī attieksmi, ierodoties valstsvienībā. Uz septembra mačiem Stojanovičs kandidātu sarakstā iekļāva virkni potenciālo debitantu - pēc skaita astoņus (Roberts Ozols, Vladislavs Lazarevs, Armands Pētersons, Antonijs Černomordijs, Vladislavs Sorokins, Boriss Bogdaškins, Mārtiņš Ķigurs un Ēriks Punculs). Līdz ar vairāku spēlētāju izkrišanu no saraksta veselības problēmu dēļ (Deniss Rakels, Daniels Ontužāns, Mārcis Ošs) kandidātu sarakstā tika iekļauts arī devītais potenciālais debitants - 26 gadus vecais "Riga" aizsargs Elvis Stuglis.

Mačā pret Austriju vārtu drošība tiks uzticēta Pāvelam Šteinboram, bet aizsardzības līnijā spēlēs Vitālijs Maksimenko, Kaspars Dubra, Antonijs Černomordijs un Armands Pētersons. Vidējā līnijā Vladimirs Kamešs, Kristers Tobers, Oļegs Laizāns, Boriss Bogdaškins un Andrejs Cigaņiks, bet uzbrukumā izvirzīts Vladislavs Gutkovskis.

Līdz ar to debiju valstsvienībā jau starta sastāvā piedzīvos Černomordijs, Pētersons (abi "Riga") un Bogdaškins ("Valmiera Glass/ViA").

22 gadus vecais Černomordijs iepriekš bija izlases rīcībā Nāciju līgas mačos pret Andoru un Kazahstānu, taču laukumā nedevās. Šosezon aizsargs "Riga" rindās aizvadījis 18 spēles Virslīgā un piecas spēles Eiropas un Čempionu līgās. Viņa komandas biedrs Pētersons debiju izlasē piedzīvo 28 gadu vecumā, Virslīgā šosezon aizvadījis 18 mačus, Eiropas kausos - septiņus. Savukārt 29 gadus vecais Bogdaškins valmieriešu rindās 23 spēlēs Virslīgā guvis divus vārtus.

Spēles sākums 21:45. Vairāk par gaidāmo maču lasi ŠEIT.

     [+] [-]

, 2019-09-06 21:20, pirms 5 gadiem
Kāpēc Uldriķis sēž uz sola kārtējo reizi???

  -3 [+] [-]

, 2019-09-06 21:24, pirms 5 gadiem
austrumnieks rakstīja: Kāpēc Uldriķis sēž uz sola kārtējo reizi???
Tāpēc ka Gutkovskis ir superuzbrucējs! Te ir daudz jautājumi - kapēc jaaicina uz izlasi Šteinbors un Vaņins ja izlasē būtu jauns, lielisks un meistarīgs v/sargs uz ilgu laiku Roberta Ozola izskatā? Kādai perspektīvai izlasei ir vajadzīgi Šteinbors un Vaņins kurš klubā sen jau nespēlē un kam izlasē galvenais mērķis nav cienīgi spēlēt, bet mērķis ir aizvadīt 100 spēles un tad atvadīties?

  +1 [+] [-]

, 2019-09-06 21:30, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Tāpēc ka Gutkovskis ir superuzbrucējs! Te ir daudz jautājumi - kapēc jaaicina uz izlasi Šteinbors un Vaņins ja izlasē būtu jauns, lielisks un meistarīgs v/sargs uz ilgu laiku Roberta Ozola izskatā? Kādai perspektīvai izlasei ir vajadzīgi Šteinbors un Vaņins kurš klubā sen jau nespēlē un kam izlasē galvenais mērķis nav cienīgi spēlēt, bet mērķis ir aizvadīt 100 spēles un tad atvadīties?
Tāpēc ka tas radaa cieņu pret spēlētājiem izlasē. Lai tie kas tikai tagad sāk spēlēt, redz un jūt cieņu kas izlasei nepieciešma!

  -2 [+] [-]

, 2019-09-06 21:36, pirms 5 gadiem
marcy rakstīja: Tāpēc ka tas radaa cieņu pret spēlētājiem izlasē. Lai tie kas tikai tagad sāk spēlēt, redz un jūt cieņu kas izlasei nepieciešma!
Kādu cieņu? Par ko? Par to ka spēlētājs kurš klubā nespēlē, bet izlasē tas netraucē aizņemt vietu un viņa mērķis ir 100 spēlē un pateikt čau? Cieņa par ko?

     [+] [-]

, 2019-09-06 21:41, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kādu cieņu? Par ko? Par to ka spēlētājs kurš klubā nespēlē, bet izlasē tas netraucē aizņemt vietu un viņa mērķis ir 100 spēlē un pateikt čau? Cieņa par ko?
Cieņa par to ka bijis! Kurā klubā spēlētāji atgriežas ja reiz ir izmesti? Tas notiek reti, tāpēc izlasē cieņa pret spēlētājiem, kas rad acieņu pret procesu ir svarīga!

  -1 [+] [-]

, 2019-09-06 21:49, pirms 5 gadiem
marcy rakstīja: Cieņa par to ka bijis! Kurā klubā spēlētāji atgriežas ja reiz ir izmesti? Tas notiek reti, tāpēc izlasē cieņa pret spēlētājiem, kas rad acieņu pret procesu ir svarīga!
Ja šajā spēlē treneris zināja ka vārtos spēlēs Šteinbors tad kāpēc Vaņina vietā uz izlases soliņa kā trešo v/sargu nevarēja pieteikt Lazarevu kuram tā sēdēšana uz soliņa un atmosfēras sajušana nāktu tikai par labu kamēr Vaņins visticamāk šo atstāšanu uz soliņa uzskata par pazemojumu un viņam no tā nekāda labuma! Vaņins kuram nav pilnīgi nekāda spēļu prakse aizņem vietu izlasē!