Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Kabals un Farahs Vimbldonas titulam pievieno "US Open" trofeju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kabals un Farahs Vimbldonas titulam pievieno "US Open" trofeju
Huans Sebastjans Kabals un Roberts Farahs. Foto: AFP/Scanpix

"US Open" vīriešu dubultspēļu turnīrā triumfēja ar pirmo numuru izsētie kolumbieši Huans Sebastjans Kabals un Roberts Farahs, kur finālā ar rezultātu 6:4, 7:5 pieveica ar astoto numuru izsēto Spānijas un Argentīnas pāri Marsels Granoljerss/Orasio Sevaljoss.

Kabals un Farahs jūlijā triumfēja Vimbldonā, kļūstot par Kolumbijas pirmajiem "Grand Slam" čempioniem vīriešu dubultspēlēs. Viņi pēc šī panākuma kļuva par ATP ranga līderiem.

Kabals un Farahs pērn Ņujorkā pusfinālā zaudēja vēlāk par čempioniem kļuvušajiem Maikam Braienam un Džekam Sokam. Kolumbieši šogad atkārtoja amerikāņu panākumu vienā sezonā uzvarēt gan Vimbldonā, gan "US Open". Kabals un Farahs sešos mačos zaudēja tikai vienā setā.

Maiks Braiens pērn divus "Grand Slam" izcīnīja bez sava brāļa palīdzības, jo Bobam bija savainojums. 41 gadu vecie dvīņi šogad atkal spēlē kopā un Ņujorkā cieta neveiksmi jau astotdaļfinālā, kur ar 4:6, 5:7 piekāpās Maika pagājušās sezonas pāriniekam Sokam. Viņš spēlēja kopā ar citu amerikāni Džeksonu Vitrovu un turnīru pabeidza ceturtdaļfinālā.

Kamēr Kabalam un Faraham Ņujorkā bija 31. "Grand Slam" turnīrs vienā komandā, Granoljerss un Sevaljoss tikai nesen sāka sadarbību, Ņujorkā spēlējot otro turnīru kopā. Pirmais bija augustā Monreālā, kur viņi kļuva par čempioniem.

Granoljerss zaudējis visos trīs "Grand Slam" finālos, pirmie divi bija 2014. gadā ar savu tautieti Marku Lopesu, kad viņi ar 2. vietu samierinājās Parīzē un Ņujorkā. Tikmēr Sevaljoss pirmoreiz spēlēja finālā.