Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvējs Strautmanis nepietuvojas labākajiem svarīgākajās PČ sacensībās

Ints Megnis
Ints Megnis

Šāvējs Strautmanis nepietuvojas labākajiem svarīgākajās PČ sacensībās
Lauris Strautmanis (no kreisās) un Igors Aleksandrovs
Foto: Riga Shooting Club

Latvijas šāvējs Lauris Strautmanis ceturtdien Dienvidkorejā ieņēma 65. vietu pasaules čempionāta sacensībās desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli, kas vienlaicīgu bija arī olimpiskā atlase.

Strautmanis sešās sērijās savāca 570 punktus, bet, lai iekļūtu pirmajā astotniekā, pārvarot priekšsacīkstes, bija vajadzīgs vismaz 581 punkts. Vēl no Latvijas sportistiem Emīls Vasermanis ar 562 punktiem bija 99. pozīcijā, kamēr Igors Aleksandrovs ar 559 punktiem palika 103. vietā starp 117 dalībniekiem. Pēcāk finālā četri labākie sportisti kvalificējās 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Komandu vērtējumā Latvija palika 24. pozīcijā starp 27 valstīm.

Veiksmīgāk latviešiem veicās šajās pat sacensībās junioru ieskaitē, Ernestam Erbam ar 570 punktiem ierindojoties 17. pozīcijā, bet Rihardam Zorgem ar 567 punktiem esot 28. vietā. Šeit sacensībās piedalījās 58 šāvēji.

Tāpat Latvijas šāvēji uz starta izgāja arī trešdien, kad desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli juniorēm Selīna Kovaļevska ar 553 punktiem bija 60. pozīcijā starp 68 dalībniecēm.

Pasaules čempionāts sākās pagājušajā nedēļas nogalē un ilgs līdz pat 14 septembrim. Latviju tajā kopā pārstāv astoņi sportisti. Tieši Dienvidkorejā sākas atlase Tokijas olimpiskajām spēlēm.