Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Sevastova: "Es neesmu robots, piedodiet"

Rolands Eliņš

Sevastova: "Es neesmu robots, piedodiet"
Anastasija Sevastova
Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc zaudējuma „US Open” ceturtdaļfinālā (3:6, 6:3 un 6:7 (4)) pret Slounu Stīvensu) preses konferencē atzina, ka nervozitāte un biežā runāšana ar treneri starp izspēlēm viņai patraucējusi, taču piebilda, ka tik svarīgas spēles izšķirošajā setā satraukums ir pilnīgi normāla lieta.

„Tā nebija galvenā problēma, kuras dēļ zaudēju spēlē,” sacīja Anatasija Sevastova par pirmajā setā paņemto medicīnisko pārtraukumu, kurā saņēma labās kājas aprūpi. „Nedaudz jutu problēmas, taču pēc pārtraukuma viss bija kārtībā. Pašā sākumā nevarēju pārvietoties īpaši labi, taču pēc tam bija daudz labāk.”

Sevastova atzina, ka trešajā setā satraukums patraucējis nosargāt pārsvaru. „Tas bija ļoti sīvs sets. Domāju, ka, rezultātam esot 4:5 vai 5:6 pirms manām servēm, es sevi kontrolēju. Tobrīd satraukums netraucēja. Iespējams, ka sākumā jā, biju nedaudz nervoza. Tāpat arī taibreikā. Taču tas ir normāli. Proti, tas ir trešais sets, spēlējot par „US Open” pusfinālu. Es neesmu robots, piedodiet,” ar smaidu sacīja Sevastova.

„Turnīrā tik un tā netrūka pozitīvo lietu,” piekrita Sevastova. ”Zaudēju trešajā setā ar 6:7 Slounai, kura bija lieliska. Viņa spēles izskaņā nenervozēja un uzvarēja iespaidīgās izspēlēs. Viņa noteikti to ir pelnījusi, patiešām visu cieņu viņai. Taču arī man šis turnīrs bija veiksmīgs. Protams, šobrīd ir sāpīgi, bet pēc pāris dienām viss būs kārtībā.”

Sevastova saņēma vairākus jautājumus par savām spēles laikā veiktajām sarunām ar treneri, un viņa atzina, ka būtu jācenšas ar tām piebremzēt. „Nedomāju, ka mani tas nomierina,” sacīja Sevastova. „Droši vien tas ir slikts ieradums. Man ir jāspēlē, vairāk jāatslābinās. Dažreiz tas varbūt man pat maksā uzvaru mačā. Piekrītu, ka tas ir slikts ieradums. Dažreiz tas palīdz, dažreiz nē.”

„Pārsvarā esmu dusmīga pati uz sevi,” turpināja Sevastova. „Cenšos šīs emocijas novelt uz malu, taču tas man nepalīdz. Otrajā setā šoreiz biju atbrīvota, tāpat arī trešā seta sākumā daudz nerunāju ar treneri. Manuprāt, man vajadzētu tā nospēlēt visu spēli, tad es varbūt uzvarētu.”

Sevastova piekrita, ka daudz centusies lauzt spēles gaitu un izsist pretinieci no ritma: „Protams, ka tā bija mana stratēģija. Man vajadzēja dažādot spēli, tāpat kā iepriekš pret Mariju Šarapovu. Slounai izdevās atvairīt pāris manus saīsinātos sitienus. Varbūt tas man nedaudz atņēma pašpārliecinātību censties tā sist arī beigās. Bet no otras puses – ja spēlē izšķirošo taibreiku un sāc veikt dropšotus, tad jābūt ar spēcīgiem nerviem. Varbūt esmu tos nedaudz pazaudējusi.”

Latvijas tenisiste īpaši nesatraucās par to, ka līdzjutēju favorīte bijusi Slona, un atzina, ka tas ir tikai normāli. „Varēja just, ka skatītāji patiešām ir pievērsušies spēlei,” sacīja Sevastova. „Mača beigās viņi bija patiešām skaļi. Līdz šim nekad nebiju spēlējusi tik skaļā stadionā, kas patiesībā bija forši. Lai to saprastu, ir jānokļūst šādā situācijā, kad esi viena milzīga skatītāju pūļa priekšā, kamēr visas kameras tver katru tavu kustību. Tā ir pieredze, ko neaizmirst visu dzīvi, man liekas.”

Sevastova pauda cerību, ka šosezon spēs turnīrus Āzijā aizvadīt labāk nekā pirms gada, kad arī sasniedza „US Open” ceturtdaļfinālu, taču norādīja, ka par ranga punktiem īpaši nesatraucas. „Īpaši neesmu domājusi par to, kurus punktus aizstāvu un kurus nē. Nedomāšu par to arī turpmāk. Man principā vienalga par punktiem, es spēlēju līdzjutēju dēļ, es spēlēju... nezinu, kā to labāk pateikt... sevis dēļ. Pat ja es iepriekš būtu zaudējusi Marijai, būtu apmierināta, jo šīs divas spēles tieši tenisa ziņā bija neticamas, vienas no labākajām manā dzīvē. Tā ir pieredze un emocijas, kuras neaizmirsīšu. Bet par punktiem, vai man to ir 0,5 vai 465, es nedomāju.”

Latvijas tenisiste novēlēja veiksmi savai ceturtdaļfināla pretiniecei Stīvensai turnīra turpinājumā, taču atteicās veikt prognozes par „US Open” uzvarētāju. „Nezinu, kurai ir labākās izredzes uzvarēt. Domāju, ka to var paveikt pilnīgi visas, kuras vēl piedalās,” sacīja Sevastova.

Izmantotie resursi:
Player Interviews | News | Official Site of the...

 +20 [+] [-]

, 2017-09-06 09:55, pirms 7 gadiem
malacis Anastasija,lepojamies ar Tevi

 +10 [+] [-]

, 2017-09-06 10:04, pirms 7 gadiem
lieliska sezona, droši vien labākā Latvijas vēsturē

 +17 [+] [-]

, 2017-09-06 10:13, pirms 7 gadiem
Apbrīnoju šo cilvēku, cik gadus klausīties un lasīt, ka Nastjai jau viss,
griesti, ka nav nekāds talants, apsaukāta (joprojām nesaprotu, kā daži nepieauguši vīrieši komentos var tā izteikties par sievieti), un tamlīdzīgs blablabla... Un beigās viņa uzvar Šarapovu,
viņa ir tuvu, tuvu pašai tenisa virsotnei...

 +16 [+] [-]

, 2017-09-06 10:28, pirms 7 gadiem
Paldies Nastjai par šo turnīru!Sen tā nebiju nervozējis pie TV ,gan mačā pret Šarapovu,gan Stīvensu.Par tādu zaudējumu nav jākaunās,vienīgi žēl,jo bija liela iespēja uzvarēt.Veiksmi Anastasijai turpmāk.

 +13 [+] [-]

, 2017-09-06 10:41, pirms 7 gadiem
Paldies Nastja! Tu esi lieliska un Tev piestāv arī zilā kleitiņa!

 +10 [+] [-]

, 2017-09-06 10:59, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Apbrīnoju šo cilvēku, cik gadus klausīties un lasīt, ka Nastjai jau viss,
griesti, ka nav nekāds talants, apsaukāta (joprojām nesaprotu, kā daži nepieauguši vīrieši komentos var tā izteikties par sievieti), un tamlīdzīgs blablabla... Un beigās viņa uzvar Šarapovu,
viņa ir tuvu, tuvu pašai tenisa virsotnei...
Jā, ne tikai spēlē lieliski, bet palasot intervijas, var secināt, ka arī lieliska personība. Un par nepieaugušo vīriešu komentiem nevajag satraukties- tādām sievietēm kā Sevastova šādu komentāru svars ir 0

 +13 [+] [-]

, 2017-09-06 11:05, pirms 7 gadiem
Ar spēju patiesi pasmaidīt saspringtā brīdī apbur visus

 +12 [+] [-]

, 2017-09-06 11:22, pirms 7 gadiem
Skatījos spēli pret Šarapovu un vakardienas spēli un pie sevis domāju, vai tas pidrilla, kurš šajā portālā raksta par tenisu, vispār kādreiz ir redzējis Anastasiju spēlējam? No šī cilvēka publikācijām biju nopratis, ka vienīgais, ko Sevastova prot, ir prasti atsist bumbiņu pāri tīklam un ka viņas vieta reitingā ir tikai neveiksmīga apstākļu sakritība, jo stulbās pretinieces pārāk daudz kļūdījušās un uzdāvinājušas uzvaras mūsu tenisistei. Man gan izskatījās, ka Sevastova ir daudzpusīga tenisiste, kura var izkakināt jebkuru no pasaules tenisa granddāmām, spēlējot ļoti gudru tenisu.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-06 11:56, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Jā, ne tikai spēlē lieliski, bet palasot intervijas, var secināt, ka arī lieliska personība. Un par nepieaugušo vīriešu komentiem nevajag satraukties- tādām sievietēm kā Sevastova šādu komentāru svars ir 0
Džeki, pilnībā piekrītu, Bērziņš, kurš raksta par tenisu, līdz šim nav spējis raksturot nevienas mūsu tenisistes stilu. Tikai nejauksim - šis te raksts ir normāls, tam arī autors cits.

  -3 [+] [-]

, 2017-09-06 12:07, pirms 7 gadiem
Sasniegums ļoti labs, gribējās un bija pelnījusi būt nākošajā kārtā. Sākot raudāt 3. setā pie 3:1 vadības pati sevi noraka, jau tad bija zaudējusi spēli galvā.. Ceru, ka tomēr izdosies vēl mūs iepriecināt tik tālā turnīra fāzē..

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 12:41, pirms 7 gadiem
eevelee rakstīja: Sasniegums ļoti labs, gribējās un bija pelnījusi būt nākošajā kārtā. Sākot raudāt 3. setā pie 3:1 vadības pati sevi noraka, jau tad bija zaudējusi spēli galvā.. Ceru, ka tomēr izdosies vēl mūs iepriecināt tik tālā turnīra fāzē..
vel 1 neliekas mierā. varbūt izlasi vispirms. cik sētas mačus esi uzvarējis?

     [+] [-]

, 2017-09-11 17:30, pirms 7 gadiem
Tu arī neesi latviete