Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Gorkšs: "Nākamais sasaukums goda atgūšanas ziņā būs izšķirošākais, kāds mums ir bijis"

Agris Suveizda

Gorkšs: "Nākamais sasaukums goda atgūšanas ziņā  būs izšķirošākais, kāds mums ir bijis"
Kaspars Gorkšs
Foto: Lauris Auzupietis/f64

Latvijas Futbola federācija piedāvā interviju ar Latvijas izlases kapteini Kasparu Gorkšu pēc sakāves pret grupas līderi Šveici (0:3).

Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs: "Pretinieks parādīja savu klasi, un nekādu lielo cerību mums diemžēl nebija. Centāmies, bet, kā jau arī iepriekš teicu, ar to ir par maz šoreiz un arī kaut kādās dažās spēlēs iepriekš. Mums droši vien kopīgi ir krietni jāuzlabo savs sniegums un attieksme kopumā, un nākamais sasaukums [pret Fēru salām un Andoru] droši vien būs pats izšķirošākais mūsu goda atgūšanas ziņā, kāds jebkad ir bijis. Vismaz tajā laikā, kopš es esmu izlasē.

Pirmie vārti? Viss notika tik ātri… Varbūt ne tik ātri, bet, liekas, bija vairāki rikošeti, un tā īsti nevarēja saprast [kas notika]. Godīgi sakot, jāskatās video atkārtojums, jo bumba kādam izgāja starp kājām, tad atsitās un beigās vēl kaut kā ieripoja tuvajā stūrī. Pēc idejas tīri ģeometriski nezinu, kā tas bija iespējams.

Mana pendele? Nu nē, tur pendeles nebija. Esmu diezgan pārliecināts, ka tur nebija 11 metru soda sitiena, un domāju, ka arī tiesnesis, ja apskatītos momentu vēlreiz. Gāju uz bumbu, to nospēlēju, un vienkārši no aizmugures izleca pretinieks, kuru īsti neredzēju. Viņš iekliedzās, nokrita un savai komandai izcīnīja 11 metru soda sitienu.

Otra pendele? No mana skatu punkta liekas, ka tā drīzāk bija. Man liekas, ka Solovjovs tomēr viņu pieturēja aiz krekla. Droši vien, ka būtu bijušas spēles, kurās tādas arī nebūtu dotas, taču, kā jau teicu, man gribētos vispirms skatīties pašam uz sevi, uz savu sniegumu kopumā un mazāk meklēt kaut kādus iemeslus un blakus apstākļus, kāpēc esam zaudējuši. Gala rezultātā paši pie tā esam vainīgi, un mums pašiem šī putra ir jāstrebj. Tas nav patīkami. Atkal esam zaudējuši kārtējo spēli, zaudējuši labam pretiniekam, bet tik un tā zaudējuši.

2009. gada neizšķirts pret Šveici (2:2)? To spēli diezgan labi atceros. Pirmais puslaiks, manuprāt, bija diezgan līdzīgs tam, kāds tas bija šoreiz. Puslaika beigās, ja nemaldos, ielaidām vieglus vārtus. Otro puslaiku iesākām arī līdzīgi kā šodien, bet tad mums izdevās gūt divus vārtus un droši vien pat noticējām, ka varam to spēli uzvarēt. Taču beigās diemžēl ielaidām pēc standartsituācijas, ja nemaldos, pēc stūra sitiena. Iznāca tas pats lielais uzbrucējs, kurš nāca arī šodien [Erens Derdijoks toreiz uz maiņu izgāja 79. minūtē un jau 80. minūtē panāca 2:2 – A.S.].

Toreiz bijām stiprāki? Domāju, ka toreiz tieši tajā ciklā bijām mazliet pārliecinātāki paši par saviem spēkiem. Zinām, ka sportā pārliecība dod ļoti daudz ko. Šobrīd skaidrs, ka pārliecību esam tik daudz zaudējuši un tās ir tik, cik ir. Vienīgais veids, kā to var dabūt atpakaļ, ir uzvarot. Bet diemžēl to ir vieglāk pateikt nekā izdarīt."

Izmantotie resursi:
Kaspars Gorkšs: Mums kopīgi krietni jāuzlabo...

  +8 [+] [-]

, 2017-09-06 20:21, pirms 7 gadiem
Pat tad, ja uzvarēsiet pa lielam nekas jau nemainīsies. Es domāju, ka visi ir noilgojušies jau pēc izmaiņām pašos pamatos

 +12 [+] [-]

, 2017-09-06 20:42, pirms 7 gadiem
Intervija uzreiz pēc spēles laikam, jo 11m bija 100% pat nav diskusiju! Zaudēja ātrumā! Visu cieņu, bet, manuprāt, Gorkšam jāliek punkts izlasei, jo arī Virslīgā blāvs sniegums [kā pa viļņiem]! Un izlase, Starkova izlase, atkal, visu cieņu trenera panākumiem, zināšanām, bet Valsts izlase nav vieta, kur atgūt formu vai krāt spēļu praksi, pieredzi! Ir jāsauc spēlētāji, kas ir jau gatavi, kam ir spēļu prakse...lai cik labs bija sniegums pagātnē, iepriekšējos sasaukumos, bet ja gadu nespēlē, esi pēc traumas vai 2.Polijas līgā uz bankas sēdi!!!TU NEVARI BŪT PAMATSASTĀVA SPĒLĒTĀJS IZLASĒ! Varbūt muļķīgs salīdzinājums, bet tad jau palūdzam vecos atgriezties, Verpakovskim tik pat liela spēļu prakse, ja ne lielāka, Latvijas 2.līgā, kā Šabalam Polijas 2.līgā, Zemļinskis ar regulāri, man liekas, padzenā bumbu pa vakariem ar večiem un gada laikā nospēlējis tik pat cik Rakels pēc traumas un ir vēl salīdzinājumi, kas muļķīgi, bet starp tiem liekama vienādojumu zīme, ja runā par gatavību spēlēt izlases pamatā! Es nesaku, ka viņi ir slikti...NĒ! VIŅI VNK NAV GATAVI IZLASES SPĒLĒM, jo izlases nav vieta kur atgūties! Un mums ir puiši, kas gaida izsaukumu un ir pelnījuši būt pamanīti!

  +3 [+] [-]

, 2017-09-06 20:58, pirms 7 gadiem
Nost ar čekistu un viņa padotajiem un tad būs rezultāts!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 21:11, pirms 7 gadiem
Iesaku speciāli čaļiem kuri grib pārmaiņas pagrūst vienu vai pat abas spēles! Starkovs ripos...

  +6 [+] [-]

, 2017-09-06 21:11, pirms 7 gadiem
Diemžēl Kaspars nesaprot, ka paša sniegums ir ļoti vājš. Centra aizsargs,kapteinis nedrīkst būt tik nespējīgs. Nav ne ātruma, ne precīzu piespēļu. Katrā spēlē atved golu.

  +4 [+] [-]

, 2017-09-06 21:25, pirms 7 gadiem
Varbuut, vienkaarsi Gorksam laiks beigt speeleet izlasee!? Paraak liels ego komandaa un aizsardziibaa skiet.

  +5 [+] [-]

, 2017-09-06 21:39, pirms 7 gadiem
Es domāju gods tur jau sen ir aizpeldējis (kā man patīk futbols bet te, pie šā sastāva - komandas, trenera, valdes nekas nebūs)
Gods būtu Gorkšam pašam aiziet un tad kaut vai nāk jauni gurķi kam izlasē degtu acis vismaz
P.s.piespēles pat pa trim vairāk nevar atdot (jaunieši pie mājām uz kartupeļu laukiem labāk dala piespēles nekā tie tur Skonto stadionā

     [+] [-]

, 2017-09-06 22:47, pirms 7 gadiem
Es uzskatatu, ka nākamais sasaukums būs nesvarīgākais kāds jebkad bijis.

     [+] [-]

, 2017-09-06 22:50, pirms 7 gadiem
Andora un Farēras jāņem pat ar pašreizējo sastāvu. Cita doma tur nevar būt. Un nevajag noskaņot sevi, ka būs divas smagas spēles.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-06 22:56, pirms 7 gadiem
Bārta rakstīja: Andora un Farēras jāņem pat ar pašreizējo sastāvu. Cita doma tur nevar būt. Un nevajag noskaņot sevi, ka būs divas smagas spēles.
Grieķi pret Fērām arī tā domāja...

  -4 [+] [-]

, 2017-09-06 23:14, pirms 7 gadiem
Nekad neesmu fanojis par Latvijas izlases pretinieku, bet ir pienākusi tā reizi, kad novēlu zaudēt gan pret Fēru salām, gan pret Andoru un varbūt tad Latvijas futbolā kaut kas mainīsies! Izcili būtu - vadības maiņa un treneris ar mūsdienu futbola domāšanu, piemēram, anglis, bet zinot Indriksonu par to var tikai sapņot, jo viņš pie sava krēsla turēsies tik ilgi kamēr vien varēs iebāzt kabatā naudu nevis to novirzīt Latvijas futbola attīstībai

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 23:53, pirms 7 gadiem
Pēdējās divās spēlēs jāņem seši punkti un ja ungāri neuzdāvinās punktu Fārerām,tad atbilstošā ceturtā vieta grupā.Šobrīd izgāzta ir tikai viena spēle Rīgā pret Fāreru salām,tā kā viesos jāatgūst zaudētais.Un ja kāds saka ,ka mums jābūt bija augstāk par ceturto vietu,tad tas ir galīgais muļķis futbola zināšanās.
PS.Pārmaiņas jau notiek,jo Starkovs veido jaunu izlasi nākamam ciklam.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-07 00:38, pirms 7 gadiem
Latvijā futbols,izlases līmenī,ir miris!! Nu nav vērts par kaut ko cepties,jo nekas nemainīsies-Starkovs nomaina Paharu,Pahars Starkovu! Šabala bombardieris turpina sēdēt Polijas 7 līgā uz beņķa,bet ir LV neatņemama sastāvdaļa! Gorkšs tik gudri runā un nevācas prom no izlases! Kā tautā saka-cirks aizbrauca,klauni paliek!! P.S Ikaunieka vietā nebrauktu uz izlasi,viņš pārāk labs,lai ar tiem lamzakiem skraidītu pa laukumu!! Aaaa,un Indrikson-ATKĀPIES!!

  -3 [+] [-]

, 2017-09-07 09:01, pirms 7 gadiem
Latvijā nekad nebija augsta līmeņa futbola. Basketbols ir, hokejs arī. nu nav mums futbola, tapat kā nav regbijs u.c. ko uztraukties?

     [+] [-]

, 2017-09-07 10:56, pirms 7 gadiem
Ko te vēl daži cepas, kā nospēlēs ar Fēru salām un Andoru un būs grupā 4, 5, 5, vai 6 vieta? Tas taču galīgi nav svarīgi!
Svētīgāk priekš nākotnes būs, ja norausies vismaz vienā spēlē, nu Andorai mājās jau diez vai, bet tas tiešām nav būtiski. . .
Vienīgi gadījumā ja šaajās spēlēs atkal izgāzīsies, tad varbūt augšas, futbola saabiedrība, žurnālisti, fani pieprasīs stingrāk pārmaiņas!
Kā var nesaprast, ka futbols Latvijā ir dziļā bedrē . . .

     [+] [-]

, 2017-09-07 14:11, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: PS.Pārmaiņas jau notiek,jo Starkovs veido jaunu izlasi nākamam ciklam.
Tad ko Gorkss izlasee vel dara?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-21 14:22, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Tad ko Gorkss izlasee vel dara?
Gorkšs gaida, kad Indriksons atkāpsies.