Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" pirmās ceturtdaļfinālu cīņas ar trim frančiem un Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" pirmās ceturtdaļfinālu cīņas ar trim frančiem un Džokoviču
Gaels Monfīss
Foto: AFP/Scanpix

Otrdien Ņujorkā notiekošajā "US Open" tenisa turnīrā tiks izspēlēti pirmie četri ceturtdaļfināli – pa diviem sieviešu un vīriešu vienspēļu sacensībās, kur spēlēs "trīs franču musketieri" un pasaules pirmais numurs Novaks Džokovičs.

Francijai ir garantēts viens pusfinālists Ņujorkā, jo pirmo ceturtdaļfinālu izspēlēs divi šīs valsts pārstāvji – Gaels Monfīss un Luka Puije. Abu ceļš līdz ceturtdaļfinālam bijis ļoti atšķirīgs. Monfīss vēl nav zaudējis nevienu setu, bet Puije pēdējās trīs cīņās uzvarējis piecos setos un kopumā kortā pavadījis gandrīz 13 stundas (12:54). Abi sacentās arī 2015. gadā "Australian Open", un toreiz piecos setos uzvarēja Monfīss, esot iedzinējos ar 0-2.

Žo-Vilfrīds Tsonga pēc 2010. gadā "Australian Open" ceturtdaļfinālā gūtās uzvaras pret Novaku Džokoviču savstarpējās cīņās bija vadībā ar 5-2. Kopš tā laika viņam tikai viena uzvara, nokļūstot iedzinējos ar 6-15. No statistikas viedokļa skatoties, francūzim labā ziņa ir tā, ka viņš visas sešas uzvaras guvis uz "hard" seguma (bilance 6-9). Slikto ir vairāk. Piemēram, Džokoviča perfektais 9-0 "US Open" ceturtdaļfinālos, bet pašam Tsongam Ņujorkā šajā posmā negatīvs 0-2 rādītājs. Džokoviča sakarā galvenā aktualitāte joprojām ir labās rokas savainojums. Novaks četru spēļu vietā nospēlējis tikai divas pilnas spēles un abu laikā viņam bija nepieciešama mediķu palīdzība.

Pirmajā sieviešu turnīra ceturtdaļfinālā pagājušā gada fināliste Roberta Vinči tiksies ar ranga vicelīderi Andželiki Kerberi. Šajā sāncensībā neizšķirts 2-2. Kerbere šogad "US Open" visos trīs pilnajos mačos ar savu aizsardzību apspēlējusi ļoti agresīvas tenisistes, kuras kļūdījās nepiedodami daudz. Vinči būs citādāks pārbaudījums, jo itāliete spēlē gudrāku tenisu nekā, piemēram, Petra Kvitova vai Mirjana Lučiča-Baroni. Par Anastasijas Sevastovas un Karolīnas Vozņacki maču plašāk var izlasīt šeit.

"US Open" šodienas programma

LaiksSpēle
19:00Roberta Vinči – Andželike Kerbere
Pēc tamLuka Puije – Gaels Monfīss
02:00Karolīna Vozņacki – Anastasija Sevastova
Pēc tamNovaks Džokovičs – Žo-Vilfrīds Tsonga