Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai "US Open" ceturtdaļfinālā tikšanās ar Vozņacki

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai "US Open" ceturtdaļfinālā tikšanās ar Vozņacki
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova otrdienas vakarā Ņujorkā aizvadīs karjeras lielāko maču, "US Open" ceturtdaļfinālā tiekoties ar bijušo ranga līderi Karolīnu Vozņacki. Mača sākums neilgi pēc plkst. 2:00, tiešraide Eurosport kanālā.

Abu spēlētāju tikšana līdz ceturtdaļfinālam ir pārsteigums. Sevastovas sakarā tas pat ir ļoti liels pārsteigums, jo Anastasija līdz šim "Grand Slam" turnīros tikai vienreiz bija tikusi tālāk par 2. kārtu, savas pirmās karjeras laikā 2011. gadā sasniedzot "Australian Open" 4. kārtu.

Par Vozņacki apgalvot, ka "Grand Slam" ceturtdaļfināla sasniegšana ir pārsteigums, pirms 2-3 gadiem apgalvot būtu nepieklājīgi, bet tagad tā ir realitāte. Karolīna "major" turnīru Top 8 nebija spēlējusi kopš 2014. gada, kad sasniedza savu otro finālu Ņujorkā.

Vozņacki pirms "US Open" šogad bija bez uzvarām "Grand Slam" turnīros. Janvārī Austrālijā jau 1. kārtā zaudēts Jūlijai Putincevai, bet Vimbldonā fiasko pret Svetlanu Kuzņecovu. "French Open" Vozņacki izlaida potītes savainojuma dēļ.

Gan Sevastova, gan Vozņacki pirmajās četrās cīņās Ņujorkā izmantoja gan labu izlozi (spēles ziņā parocīgas sāncenses) un nenoliedzami arī pretinieču problēmas gan sliktas formas, gan noguruma izskatā. Kamēr Sevastova līdz ceturtdaļfinālam tikusi bez zaudētiem setiem, Vozņacki ir zaudējusi vienu – pašu pirmo setu turnīrā mačā pret Teilori Taunsendu.

Sevastovas un Vozņacki ceļš līdz ceturtdaļfinālam

R.Sevastovas pretinieceRezultātsR.Vozņacki pretinieceRezultāts
1.Anna Karolīna Šmiedlova6:3 6:31.Teilore Taunsenda4:6 6:3 6:4
2.Garbinje Mugurusa7:5 6:42.Svetlana Kuzņecova6:4 6:4
3.Katerina Bondarenko6:4 6:13.Monika Nikulesku6:3 6:1
4.Johanna Konta6:4 7:54.Medisona Kīsa6:3 6:4

"US Open" Vozņacki ir tikai otrais turnīrs, kur viņa šogad guvusi vairāk par divām uzvarām. Karolīnai trīs bija janvārī Oklendā, kur viņa tika līdz pusfinālam. Četras uzvaras vienā turnīrā viņa sakrājusi pirmoreiz kopš pagājušā gada marta, kad viņai bija piecas, uzvarot mazajā "International" sērijas turnīrā Kualalumpurā. Tur neviena no uzvarētajām pretiniecēm rangā nebija augstāk par 81. vietu.

Šobrīd notiekošais "US Open" ir cits stāsts ar spilgtākiem rezultātiem, ieskaitot divām Top 10 uzvarām pār Svetlanu Kuzņecovu un Medisonu Kīsu. Tā ir pirmā reize, kad Karolīna vienā "Grand Slam" turnīrā uzvarējusi divas ranga pirmā desmitnieka tenisistes.

Nenocienot Vozņacki sasniegumus, jāsaka acīmredzamais – no četrām uzvarētajām pretiniecēm tikai viena viņai bija grūti uzvaramo kategorijā – 2. kārtā pieveiktā Kuzņecova. Bijusī "US Open" čempione, kura Vozņacki šovasar sakāva Vimbldonā, pagājušajā nedēļā notikušo maču pret Dānijas tenisisti sāka ar 4:0 starta izrāvienu, turpinājumā nespējot noturēt sākumā nodemonstrēto līmeni.

Pirmajā mačā uzvarētā Teilore Taunsenda joprojām neatbilst profesionālas sportistes izskatam, kategoriski atsakoties atbrīvoties no ļoti liela liekā svara, kā rezultātā viņai ir attiecīgas problēmas pret tenisistēm ar labāku fizisko sagatavotību. 3. kārtā uzvarētā Monika Nikulesku Vozņacki ir ļoti parocīga pretiniece, jo rumāniete būtībā neuzbrūk, tikai nodarbojoties ar savu īpašo "slaisu". Visbeidzot ļoti agresīvo Medisonu Kīsu Karolīnai izdevās uzvarēt ar savu slaveno aizsardzību, sagaidot ļoti daudz kļūdu amerikānietes izpildījumā.

Vai Vozņacki spēlē labāk nekā aizpagājušajā nedēļā Ņūheivenā, kur viņu nopēra Aļona Ostapenko? Jā, bet milzīgu uzlabojumu nav. "Forehand", kas viņai nekad nav bijis varens, izskatās maķenīt labāk. Sportā ļoti liela nozīme ir pārliecībai. Četras uzvaras sekmējušas tās atgūšanu.

Vozņacki atgriešanās uz uzvaru takas tieši Ņujorkā nav pārsteigums. Šis viņai ir labākais "Grand Slam" turnīrs, abus finālus sasniedzot tieši "US Open". Nevienā no tiem gan uzvarēt neizdevās visiem labi zināmās problēmas dēļ. Vozņacki ir vājš uzbrukums, kas viņai neļauj dominēt mačos pret labākām (agresīvākām) tenisistēm, tādās cīņās cerot uz pretinieču kļūdām, jo pati ar savu tenisu viņa vienkārši uzvarēt nevar. 2009. gada finālā viņu ar 7:5, 6:3 pieveica Kima Klijstersa, bet 2014. gadā ar 6:3, 6:3 sakāva Serēna Viljamsa.

Kamēr Sevastova pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" ceturtdaļfinālā, Vozņacki tas būs astotais ceturtdaļfināls šajā līmenī. Pirmajos septiņos viņai laba 5-2 bilance, ieskaitot perfektu 4-0 Ņujorkā. Vozņacki visus četrus "US Open" ceturtdaļfinālus uzvarējusi divos setos, tādā veidā pieveicot Melāniju Udānu, Dominiku Cibulkovu, Andrea Petkoviču un Sāru Erani.

Runājot par uzvarām divos setos, tieši ar tādu iznākumu noslēgušās arī Vozņacki abas iepriekšējās spēles pret Sevastovu. Anastasija ar Karolīnu pirmoreiz tikās 2010. gada februārī "Fed Cup" spēlē Lisabonā uz "hard" seguma telpās un tobrīd ranga 3. vietā esošajai Vozņacki zaudēja ar 2:6, 2:6. Abas otro reizi tikās nākamā gada janvārī "Australian Open" 4. kārtā, kur Sevastovai labāks zaudējums, tolaik ranga līderes godā esošajai Vozņacki zaudējot ar 3:6, 4:6.

Vozņacki pielika punktu Sevastovas iepriekšējam karjeras labākam "Grand Slam" turnīram pirms pieciem gadiem Austrālijā. Lai tas pats neatkārtotos arī tagad Amerikā, Sevastovai būs jāatsakās no sev pierasta un ērta tenisa, tā vietā cenšoties spēlēt ļoti agresīvi. Iziešana no komforta zonas var novest pie ļoti liela kļūdu daudzuma.

"Australian Open" mačā pret Vozņacki Sevastova, cenšoties spēlēt agresīvi, sakrāja 36 nepiespiestās kļūdas, kamēr Vozņacki bija tikai 14. Lai arī Sevastovai vairāk punktu ieguva ar uzbrukumu (26:16), tieši mazāk kļūdu šajā gadījumā bija noteicošā statistika, un Vozņacki uzvarēja savā stilā, precīzi 50% savu punktu iegūstot ar Sevastovas nepiespiestajām kļūdām.

Vairākos iepriekšējos mačos pret agresīvām tenisistēm Sevastovai izdevās uzvarēt, pateicoties labai variēšanai ar spēli, izmantojot "slaisus" un "dropšotus", nedodot pretiniecēm tempu un tādā tenisā piespiežot viņas daudz kļūdīties. Pret Vozņacki tāds teniss diez vai būs uzvaras formula. Pret viņu ir jāspēlē ļoti asi, cenšoties uzveikt ar spēku. Sevastovai nav tāda tenisa, lai varētu sistēmatiski ar lielu spēku sist cauri pretinieces aizsardzībai. Garajās izspēlēs, ar kurām Sevastova "paņēma" Top 20 spēlētājas Garbinji Mugurusu un Johannu Kontu, Vozņacki jūtas kā zivs ūdenī. Arī pati Sevastova neslēpa, ka ceturtdaļfinālā labprāt spēlētu pret ļoti agresīvo, bet bieži vien ar daudz kļūdām spēlējošo Kīsu, nevis Vozņacki, kura "nekad nekļūdās" un pret kuru viņai ir ļoti grūti spēlēt.

Sevastovai mačs pret Vozņacki būs jau trešā cīņa (no piecām) turnīra galvenajā arēnā, Artūra Eša vārdā nosauktajā stadionā, kur viņa iepriekš uzveica Mugurusu un Kontu. Šoreiz būs jāspēlē vakara sesijas laikā, cīņai sākoties plkst. 19:00 pēc vietējā laika, kad mums būs plkst. 2:00. Spēlēšana dienas laikā un vakarā ir atšķirīga. Sevastovai šī turnīra laikā ir bijusi iespēja izbaudīt abus variantus, un Anastasija atzina, ka dienas spēle viņa patika vairāk, jo viņa tādos apstākļos labāk juta bumbiņu.

Sevastovas un Vozņacki profilu salīdzinājums

SevastovaKategorijaVozņacki
26Vecums26
1.69 mAugums1.77 m
48.Rangā74.
1Vienspēļu tituli23
11-14Grand Slam bilance89-37
6-3US Open bilance33-9
20-14Sezonas bilance17-14
66-63Karjeras bilance454-199
8-5Sezonas "hard" bilance14-10
38-33Karjeras "hard" bilance330-137
4-2Sezonas taibreiki3-5
19-13Karjeras taibreiki76-63
21-20Karjeras 3-setu mači111-66

Piezīme: iekļauta tikai "Grand Slam" un WTA pamatturnīru statistika.

1 2 46 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2016-09-06 11:21, pirms 8 gadiem
Kāda būs prēmija, ja uzvarēs ?

 +10 [+] [-]

, 2016-09-06 11:26, pirms 8 gadiem
Rotting rakstīja: Kāda būs prēmija, ja uzvarēs ?
Tu ta, ka tāds Lipmans, tik par naudu!

  +7 [+] [-]

, 2016-09-06 11:27, pirms 8 gadiem
Tas tik būtu kautkas, ja Nastjai izdotos uzvarēt un iekļūt pusfinālā... To arī novēlam un turam īkšķus!!! Bet , ja neizdodas, nekas tā jau fantastisks sniegums parādīts un augsts rezultāts sasniegts!

  +2 [+] [-]

, 2016-09-06 11:28, pirms 8 gadiem
Rotting rakstīja: Kāda būs prēmija, ja uzvarēs ?
Prize Money | Event Guide
| 2016 US Open...

  -2 [+] [-]

, 2016-09-06 11:57, pirms 8 gadiem
žēl ka nakts vidū.. man jau tās naktis ar rio ir sabojātas, tagad Sevastovai (pozitīvā ziņā protams ka viņa tik tālu tikusi) un vēl nākošo ned hokejs sākas, tas ar pa nakti ..jūtos kā profesionāls sportists pie tv kam arī vajag aklimatizāciju un pa dienu vēl jāstrādā
LOK nav brīvas vietas kur varētu iet piestrādāt un bez raizēm visus labos sporta forumus skatīties bez bažām?! ..savādāk savā darba vietā jau būs jādzīvo!

  +3 [+] [-]

, 2016-09-06 11:58, pirms 8 gadiem
ceram uz labu spēli un uzvaru!!

  -2 [+] [-]

, 2016-09-06 12:00, pirms 8 gadiem
Tituli. 1 pret 23... tā neko sev savākusi titulus 26 gados

  +3 [+] [-]

, 2016-09-06 12:07, pirms 8 gadiem
markkomartins rakstīja: Tituli. 1 pret 23... tā neko sev savākusi titulus 26 gados
Tikt līdz pirmajai vietā reitingā bez uzvarām īsti nevar..Lielākos vai mazākos turnīros ir jāņem tituli.GS gan vēl nav

  -1 [+] [-]

, 2016-09-06 12:14, pirms 8 gadiem
Paredzu, ka Sevastova uzvarees visu turniiru!! Ja reiz tiek tik taalu, tad nav vairs ko--liidz galam!!!

  +9 [+] [-]

, 2016-09-06 12:19, pirms 8 gadiem
Raksta autoram:
Vai Jums neliekas bezkaunīgi un bezgaumīgi uzsvērt, ka Anastasijai "laimējies" ar ne īpaši cīnīties spējīgām pretiniecēm? Jūs pats esat redzējis šos mačus, vai arī kāds jums pastāstīja? Esiet tik laipni, cienījamie sporta komentētāji, novērtēt paveikto, nevis izteikt savu versiju par notikušo.... Tādi " tupeļvaroņi", ka riebjas!
Visu cieņu Anastasijai par paveikto un laba vēlējumi turpmākajiem mačiem!

  +3 [+] [-]

, 2016-09-06 13:30, pirms 8 gadiem
Lai veicas!

  -2 [+] [-]

, 2016-09-06 13:38, pirms 8 gadiem
"Teilore Taunsenda joprojām neatbilst profesionālas sportistes izskatam, kategoriski atsakoties atbrīvoties no ļoti liela liekā svara,” - šitas labs!!

Uzreiz pa Bambi basī atcerējos :]

     [+] [-]

, 2016-09-06 13:47, pirms 8 gadiem
otrdienas vakarā mača sākums neilgi pēc plkt 2.00. paši saprot ko raksta?

  -1 [+] [-]

, 2016-09-06 13:51, pirms 8 gadiem
Paskatijos taylor townsend bilditi....uh kas par bombu!

  +2 [+] [-]

, 2016-09-06 13:56, pirms 8 gadiem
Isteniba Sevastovai ir labas izredzes uzvaret.
Karolina noteikti kku zemapzinjaa priecajas par shadu "davanu" 1/4finaalaa, un tas vinjai var patraucet. Ja Sevastova veiksmigi iesaks, tad Karolina nervozees un cauri vinjai buus.
Savukart pashai Sevastovai vajadzetu spelet ar domu, ka zaudet vinja neko vairs nevar. Vinjai neviens neparmetis ja dabus ieksha. Tapec taadas saapju grimases un nervozeshanu kaa pret Kontu nevajadzetu atkartot.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-06 14:40, pirms 8 gadiem
Katuks rakstīja: Raksta autoram:
Vai Jums neliekas bezkaunīgi un bezgaumīgi uzsvērt, ka Anastasijai "laimējies" ar ne īpaši cīnīties spējīgām pretiniecēm? Jūs pats esat redzējis šos mačus, vai arī kāds jums pastāstīja? Esiet tik laipni, cienījamie sporta komentētāji, novērtēt paveikto, nevis izteikt savu versiju par notikušo.... Tādi " tupeļvaroņi", ka riebjas!
Visu cieņu Anastasijai par paveikto un laba vēlējumi turpmākajiem mačiem!
Pirms pāris nedēļām notika turnīrs ar abu mūsu spicāko dāmu piedalīšanos, abas tika vienlīdz tālu. Kā Tu domā kuru, pat ziņās LTV, nepieminēja? Pareizi, mūsu, tobrīd otro numuru...

     [+] [-]

, 2016-09-06 15:16, pirms 8 gadiem
Shed rakstīja: Paskatijos taylor townsend bilditi....uh kas par bombu!
Man gan liekas neko daudz bombīgāka par Serēnu nav

  +3 [+] [-]

, 2016-09-06 17:37, pirms 8 gadiem
Bērziņš atkal tā sarakstījis ka iznāk izredžu uz uzvaru vispār nav.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-06 17:59, pirms 8 gadiem
Mačam laba vērtība - 875.000 eiro, Wow !!! ( 450k jau nopelnīti).
425.000 eiro - stundas laikaa, pat Messi un Ronaldo pelna mazāk.
Sarauj, Latvija !!!!!

  +4 [+] [-]

, 2016-09-06 18:58, pirms 8 gadiem
Esmu dusmīgs. Vai tas džeks, kas te raksta par tenisu un dēvējas par ekspertu, vispār pats ir bijis kaut reizi Grand Slam turnīrā, vai pats ir profesionāli spēlējis tenisu kaut jaunībā? Paveicās, izloze utt. Grand Slam visi un visas laiž uz pilnu klapi, pārāk daudz punktu un naudas( abi saistīti). Te neviens nevienam nekā nedāvā.

Ja Sevastova ir 1/4 un Karolīna tāpat, tad viņas ir to pelnījušas un nopelnījušas. Turklāt savstarpējā spēlē var uzvarēt jebkura no viņām, atmetat taču reiz to stulbo statistiku un sākat domāt arī.

  +3 [+] [-]

, 2016-09-06 19:01, pirms 8 gadiem
boswel rakstīja: Mačam laba vērtība - 875.000 eiro, Wow !!! ( 450k jau nopelnīti).
425.000 eiro - stundas laikaa, pat Messi un Ronaldo pelna mazāk.
Sarauj, Latvija !!!!!
Tas ir diezgan brutāli šitā pateikt. Cilvēks jau no bērna kājas katru dienu 4-6 stundas trenējas, tērē neiedomājamos summas, lai to varētu darīt, tālāk kapājas pa neskaitāmiem nevienam nezināmiem turnīriem, lai varētu izsisties, bet Tu pasaki, ka nopelnīja 425 tūkstošus stundas laikā

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:14, pirms 8 gadiem
ir varianti. protams labāk nekā Serēna, bet pēc tam pretī gaida jau Kerbera

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:27, pirms 8 gadiem
Liekas, ja liekas, tad sasitās, ir 2 lietas:
1. baterijas. Līdz šim brīdim necerēti labas. Pret Kontu likās, ka nu viss, stress paņems pēdējo, bet izvilka.
2. Paššaustīšana par katru kreizī bumbu. Tas tāds tīņu paradums. Tagad 25K purnu pilns stadions, kur jāuzvedas savādāk. Pašai taupa enerģiju.
Daudz nevaram pārmest, ja pirms gada spēles notika bez skatītājiem un laukumus vienu no otra atdalīja baneraudums.

Fiziski šis mačs jāizvelk, jāļauj Vozi bumboties, gan jau apniks

     [+] [-]

, 2016-09-06 23:09, pirms 8 gadiem

Nastja "laužas" tenisa elitē...
Tā ir viņas vieta.
Veiksmi turpinājumā!

     [+] [-]

, 2016-09-06 23:36, pirms 8 gadiem
Lai spēle sokas un iet no rokas!!!

     [+] [-]

, 2016-09-07 02:32, pirms 8 gadiem
Uh, sākums nav diez ko daudzsološs..

  +1 [+] [-]

, 2016-09-07 02:54, pirms 8 gadiem
Diemžēl, 1. sets zaudēts 0:6 - šobrīd, izskatās, šajā spēlē, diemžēl, Anastasijai nekādu variantu...

     [+] [-]

, 2016-09-07 02:57, pirms 8 gadiem
Jā, var iet gulēt

     [+] [-]

, 2016-09-07 02:58, pirms 8 gadiem
Izskatās, ka viņa ir gan pati, gan kāja "salūzi" diemžēl..

     [+] [-]

, 2016-09-07 03:02, pirms 8 gadiem
Uz doto brīdi, gribētos kvai lai geimu paņem.. ir pretiniece labāka, bet nu nullīte toč nebūtu pelnīta.

     [+] [-]

, 2016-09-07 03:04, pirms 8 gadiem
Bet nepadodas, par ko vislielākā cieņa no manis.

     [+] [-]

, 2016-09-07 03:05, pirms 8 gadiem
žēl, ka šādi sanācis. lai veseļojas.

     [+] [-]

, 2016-09-07 03:08, pirms 8 gadiem
Sevastova grib pierādīt ka var sliktāk par futbolistiem!

     [+] [-]

, 2016-09-07 03:09, pirms 8 gadiem
Uz doto briidi vinjai labaak buutu jaaizstaajas, manupraat. Speeli vinneet nekadu ceriibu un pasaudzeetu gan kaaju, gan pashapzinju, ja zaudees tiiraa speelee ar shaadu rezultaatu.. Diemzheel, bet tas butu labaak.

  -2 [+] [-]

, 2016-09-07 03:10, pirms 8 gadiem
njā..kāda jēga tik vienaldzīgi spēlēt līdz beigām? zinu, bet paklusēšu
Un ja sāp un nevar neko, tad vienkārši var pārtraukt spēli, nevis atdot visus geimus pēc kārtas bliežot tīklā vai garām laukumam. Ceru, ka viņa neattaisnosies sakot, ka tā sanāca, jo sāp kāja..jo ir tikai viena starpība starp izstāšanos un šādu sagrāvi.
1 2 46 komentāri