Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Del Potro Ņujorkā pieliek punktu Rodika lieliskajai karjerai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Del Potro Ņujorkā pieliek punktu Rodika lieliskajai karjerai
Endijs Rodiks
Foto: AFP/Scanpix

Profesionālās karjeras pēdējo maču trešdien Ņujorkā aizvadīja bijušais pasaules pirmais numurs un 2003. gada "US Open" čempions Endijs Rodiks. Amerikānis 4. kārtas spēlē četros setos piekāpās Huanam Martinam Del Potro – 7:6(1), 6:7(4), 2:6, 4:6.

Del Potro pabeidz vēl vienu izcilu karjeru

Endija Rodika un Huana Martina Del Potro spēle atsākās ar 1:0 amerikāņa labā taibreikā. Del Potro, kā viņam tas bieži gadās, mača sākumam nebija īsti gatavs, taču laika savākties nebija, jo abi atradās taibreikā. Rodiks to uzvarēja ar 7:1, vienīgo izspēli zaudējot pie savas serves.

Arī otrajā setā tika spēlēts taibreiks. Rodikam sākumā dubultkļūda, bet punktu setam Del Potro pielika ar teicamu diagonālo "forehand" sitienu, uzņemot pretinieka servi. Del Potro taibreikā bija pārāks ar 7:4. Šis sets kļuva par izšķirošo – Del Potro nekad nav uzvarējis maču no 0-2, bet Rodikam nebija spēka četru setu spēlei. Jau pēc iepriekšējā mača pret Fabio Foņīni Rodiks atzina, ka daudz enerģijas viņam vairs nav atlicis.

Ja pirmos divus setus Rodiks spēlēja ļoti enerģiski, tad trešo sāka ļoti vāji – neklausīja ne serve, nedz arī citi ieroči. Del Potro uzvarēja četrus geimus, kad pie goda geima beidzot tika Rodiks. Trešais sets Del Potro ar 6:2

Rodiks bija pietaupījis nedaudz enerģijas karjeras pēdējam setam. Ceturtās partijas pirmajā uzņemšanas reizē amerikānim bija divas breikbumbas, taču Del Potro abas atspēlēja ar savu uzticamāko ieroci – "forehand" sitienu. Rodika pretestība tika salauzta piektajā geimā, kad Endijam auts, sitot no labās puses. Atspēlēties variantu nebija, un Del Potro izcīnīja uzvaru ar 6:7(1), 7:6(4), 6:2, 6:4.

Rodiks savā karjeras pēdējā turnīrā četros mačos spēlēja pret četriem spēlētājiem no četriem dažādiem kontinentiem – amerikāni Rainu Viljamsu, austrālieti Bernardu Tomiku, itālieti Fabio Foņīni un argentīnieti Huanu Martinu Del Potro. Rodiks bija pēdējais turnīrā palikušais amerikānis, kas arī ir visnotaļ simboliski. Kungu turnīru sāka 20 ASV pārstāvji.

Šī nav pirmā reize, kad Del Potro pieliek punktu izcila tenisista karjerai. 2009. gadā viņš Parīzē sagādāja pēdējo zaudējumu Maratam Safinam. Rodiks par karjeras beigām paziņoja augusta beigās.

Rodiks: "Mana karjera nebija garlaicīga"

"Pirmo reizi karjerā nezinu, ar ko lai sāku pēcspēles uzrunu. Atceros, ka uz turnīru nācu, būdams vēl mazs bērns. Skatījos uz čempioniem... Man patika katra šeit pavadītā minūte. Esmu nogājis ceļu, kurā bija kāpumi un kritumi. Zinu, ka faniem esmu sagādājis daudz grūtu brīžu. Ceru, ka kādreiz šeit atgriezīšos un jūs atkal redzēšu.

Vēlos pateikties savai ģimenei, vecākiem, kuri ir šeit. Viņi man deva iespēju spēlēt tenisu. Paldies manai komandai. Karjeras beigšana mani nebiedē, jo apzinos to, kādi cilvēki mani sagaidīs mājās," pēc karjeras pēdējā mača teica emocionālais Rodiks.

"Pēdējie pieci geimi bija grūti. Tiklīdz nokļuvu iedzinējos ar breiku, nespēju paskatīties tribīnē uz savu komandu. Uzskatu, ka karjeras laikā lietas esmu darījis pareizi. Tiesneši tam var nepiekrist. Visa nedēļa bija perfekta, arī pēdējā spēlē tāda bija no emocionālā viedokļa. Šodien centos uzvarēt," pēdējo maču un karjeru komentēja Rodiks.

"Tā nebija garlaicīga," Rodiks savu karjera raksturoja trīs vārdos. "Necenšos noliegt to, ka man pietrūks tenisa spēlēšanas. Protams, ka būs smagas dienas, domājot par to."

Džokovičs un Tipsarevičs grauj

Del Potro ceturtdaļfinālā spēlēs ar Novaku Džokoviču, ar kuru abi pavisam nesen jau divreiz tikušies. Olimpiādes bronzas medaļas mačā uzvarēja Del Potro, bet Sinsinati pārāks bija Nole, kuram ir 5-2 bilance pret Del Potro. Pirmais zaudējums piedzīvots pērn pēc "US Open" Deivisa kausā, kad Džokovičs spēli nepabeidza muguras savainojuma dēļ.

Čempions Džokovičs ar 6:4, 6:1, 3:1 pieveica Stanislasu Vavrinku. Šveicietis maču nepabeidza veselības problēmu dēļ, lai gan vizuāli izskatījās, ka trīs geimus mierīgi varēja izturēt.

Trīs setu uzvara arī serbu otrajam numuram Janko Tipsarevičam, kurš ar 6:3, 7:6(5), 6:2 pārspēja Filipu Kolšraiberu. Tipsarevičs Ņujorkā ceturtdaļfinālā spēlēs otro gadu pēc kārtas. Nākamais pretinieks būs Davids Ferers. Divas uzvaras trīs savstarpējos mačos izcīnījis spānis, tiesa, abi nav spēlējuši kopš 2008. gada.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-09-06 01:05, pirms 12 gadiem
nedaudz skumji, bet nu visi zinājām, ka turnīru neuzvarēs. labi, ka tika tik taalu un veiksmi delpo pret djoko

  +2 [+] [-]

, 2012-09-06 08:21, pirms 12 gadiem
Ar Endiju bija interesanti. Lai veicās pie veterāniem!

  -2 [+] [-]

, 2012-09-06 08:29, pirms 12 gadiem
jā otrais sets bija liktenīgais, nezinu man liekas, ka čalis atgriezīsies un nak. gad US open vinnēs un tad varbūt aizies, savādāk ta stūlbi sanāk...

  +3 [+] [-]

, 2012-09-06 08:37, pirms 12 gadiem
ATP bez Stifmeistara vairs nav tas

     [+] [-]

, 2012-09-06 11:06, pirms 12 gadiem
Lieliska karjera? pfff...viens knaps US Open tituls...

  +2 [+] [-]

, 2012-09-06 12:15, pirms 12 gadiem
Shed rakstīja: Lieliska karjera? pfff...viens knaps US Open tituls...
Uz shobrīdi aktīvajiem spēlētājiem viņam ir otrais rezultāts uzvarētās spēlēs un trešā vieta uzvarētos turnīros...
Uzvarēts Grand Slam un būts pirmais atp ranga numurs.
Tiešām prieks ka es redzēju viņa atvadu spēli!!!

  -1 [+] [-]

, 2012-09-06 12:22, pirms 12 gadiem
Kad Endijs sāka, abi ar Leitonu bija lielākie gaiļi Tā te dēvē Mareju, nez kapēc viņš tuvu nestāv Endijam. Pretstatam, Rodžers bija pati garlaicība.

Bet gods un slava - ir iespējis GS un Nr1, tātad ieskaitāms pie lielajiem vīriem. Lai veicas!

     [+] [-]

, 2012-09-06 14:11, pirms 12 gadiem
Vienmēr bijis viens no maniem favorītiem! Žēl, ka Vimbldonu toreiz nepaņēma! Vēl atmiņā tā reize, kad uz māla laukuma servējot, pēc Endija serves bumba iesprūda mālā!

     [+] [-]

, 2012-09-06 15:19, pirms 12 gadiem
Viņš man vienmēr ir atgadinājis Stifleru no Amerikāņu pirāga.