Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Berdihs sakauj Federeru, pārtraucot viņa "US Open" pusfinālu sēriju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Berdihs sakauj Federeru, pārtraucot viņa "US Open" pusfinālu sēriju
Tomašs Berdihs
Foto: Reuters/Scanpix

Pārtrūkusi Rodžera Federera iespaidīga sērija "US Open" turnīrā – astoņi pusfināli pēc kārtas. Trešdien šveicieti ceturtdaļfinālā apturēja Tomašs Berdihs, kurš tika pie uzvaras četros setos – 7:6(1), 6:4, 3:6, 6:3. Berdiha pretinieks pusfinālā būs Endijs Marejs, kuram izdevās četros setos apspēlēt Marinu Čiliču. Horvāts neizmantoja iespēju tikt pie divu setu pārsvara un pēc tam sabruka.

Berdihs sastop Federeru sliktā dienā

Pieckārtējam čempionam Rodžeram Federeram spēle pret Čehijas pirmo numuru sākās labi, jo jau pirmajā geimā izdevās tikt pie breika. Tomēr jau drīz par sevi lika manīt spēļu ritma zaudēšana (iepriekšējā kārtā nebija jāspēlē Mārdija Fiša izstāšanās dēļ).

Federers pieļāva ļoti daudz nepiespiesto kļūdu, neklausīja arī pēdējā laikā ļoti labā līmenī esošais "forehand" sitiens. Šveicietis pirmajā setā izlaida breika pārsvaru un zaudēja bezcerīgu taibreiku ar 1:7. Otro setu Berdiham bija iespējas uzvarēt ar trim breikiem. Vienā geimā Federers atspēlējās no 0:40, bet Tomašs pie 5:2 ar pirmo piegājienu neizservēju setu. Otrajā reizē tas izdevās – 6:4.

Federers arī trešā seta pirmajā geimā zaudēja savu servi. Piektajā geimā Berdiham divas dubultkļūdas, no kurām otrā breikbumbas izspēlē. Divus geimus vēlāk Rodžers tika pie vēl viena breika (šoreiz paša spēkiem) un trešajā setā no 1:3 uzvarēja piecus geimus pēc kārtas – 6:3!

Ceturtajā setā bija tikai viena breikbumba, kuru astotajā geimā pēc sev veiksmīga atlēciena no tīkla ieguva Berdihs. Čehs pēc tam teicami uzņēma Federera servi un ar neatvairāmu "forehand" sitienu stūrī tika pie breika. Šoreiz Tomašs nestresoja un savu servi nākamajā geimā noturēja uz nulles. Berdiham karjeras pirmajā vakara mačā Eša stadionā izdevās uzvarēt pašu Federeru – 7:6(1), 6:4, 3:6, 6:3.

Federers vismaz līdz pusfinālam bija ticis pēdējos astoņos Ņujorkas turnīros. Pēdējo reizi līdz pusfinālam šveicietis netika 2003. gadā, kad uzvarēja Endijs Rodiks. Federera izstāšanās nozīmē arī to, ka pirmo reizi kopš 2004. gada "French Open" "Grand Slam" pusfinālā nav Federera vai Nadala. Toreiz labāko četriniekā bija Gaudio, Korija, Nalbandjans un Henmans.

Berdihs pievienojies Nadalam (astoņas uzvaras) un Džokovičam (piecas), kuri Federeru uzveikuši vairāk nekā vienā "Grand Slam" turnīrā kopš Federera pirmā panākuma "major" turnīros. Berdihs Federeru uzvarēja pirms diviem gadiem Vimbldonā. Ņujorkā čeham pusfinālā izdevies tikt pirmo reizi.

Marejs atspēlējas no seta un 1:5 deficīta

Berdiha pretinieks pusfinālā būs olimpiskais čempions Endijs Marejs, kuram iznāca dīvaina spēle pret Marinu Čiliču, uzvarot četros setos – 3:6, 7:6(4), 6:2, 6:0. Skots garo horvātu uzvarējis astoto reizi deviņos mačos, vienīgo zaudējumu piedzīvojot 2009. gadā "US Open". Arī šoreiz viss varēja izvērsties par labu Čiličam, taču viņš neprata izmantot savas iespējas.

Marejs spēli sāka ļoti slikti, nebija noskaņojies. Endijs pēc pieciem geimiem mainīja sporta apavus, seta izskaņā pēc zaudēta serves geima pat trieca pret zemi raketi, kas viņa repertuārā nav bieži redzams. Čiličs pirmo setu uzvarēja ar 6:3 un otrajā bija vadībā ar 5:1! Tomēr 2:0 vadību Čiličs nespēja panākt, pamatīgi izgāžoties, netika izmantota arī viena setbumba pie savas serves.

Taibreiks arī bija "ar jokiem". Marejs priekšā ar 2:0, pēc tam iedzinējos ar 2:4. Visbeidzot Čiličs zaudēja piecus punktus pēc kārtas. Tik neapdomīgi izlaidis pārsvaru, Čiličs turpinājumā vairs nespēja izrādīt nopietnu pretestību un nākamajos divos setos uzvarēja vien divos geimos. Marejs uzvarēja mača pēdējos 10 geimus.

Iekļūšana pusfinālā Marejam nodrošināja kvalificēšanos sezonas finālturnīram Londonā. Vietu tajā bez Mareja jau iepriekš bija garantējuši Federers, Džokovičs un Nadals, kura spēlēšana Londonā gan nav īsti droša ceļgala savainojuma dēļ. Turnīrā, kas notiks no 5. līdz 12. novembrim, piedalīsies sezonas astoņi labākie tenisisti.

Berdiham ir pozitīva savstarpējo spēļu bilance ar Mareju: 4-2. Berdihs uzvarējis abus mačus uz māla, bet uz cietajiem segumiem katram pa diviem panākumiem.

"US Open" vīriešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu Rezultāti

SpēleRezultāts
(6) Tomas Berdych - (1) Roger Federer7:6(1) 6:4 3:6 6:3
(2) Novak Djokovic - (7) Juan Martin Del PotroŠodien
(3) Andy Murray - (12) Marin Cilic3:6 7:6(4) 6:2 6:0
(4) David Ferrer - (8) Janko TipsarevicŠodien

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2012 US Open Tennis...

  +1 [+] [-]

, 2012-09-06 07:17, pirms 12 gadiem
Skumji. Grūti bija skatīties daudzās nepiespiestās kļūdas. Žēl, ka nespēja mainīt spēles gaitu. Bet tā laikam bija jānotiek. Iespējams papildus zemapziņā sēdēja arī baile atkal tikties ar Mareju.
Viens prieks, ka reitingā saglabās 1. pozīciju pēc usopen.

  -7 [+] [-]

, 2012-09-06 07:38, pirms 12 gadiem
Go, Andy!

     [+] [-]

, 2012-09-06 08:18, pirms 12 gadiem
Pietrūka koncentrācijas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Luca Toni

  +1 [+] [-]

, 2012-09-06 09:16, pirms 12 gadiem
Luca Toni rakstīja: tas tikai vēlreiz pierāda, ka Federara 8 pusfināli bija veiksmīga sagadīšanās
Tas, ka tu 9 klases skolā pabeidzi, bija veiksmīga sagadīšanās...

     [+] [-]

, 2012-09-06 09:33, pirms 12 gadiem
Fedex u broke my heart

  +5 [+] [-]

, 2012-09-06 09:53, pirms 12 gadiem
Luca Toni rakstīja: tas tikai vēlreiz pierāda, ka Federara 8 pusfināli bija veiksmīga sagadīšanās
tas tikai vēlreiz pierāda, ka spermotozoīda satikšanās ar Tavu olšūnu bija neveiksmīga sagadīšanās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-09-06 10:51, pirms 12 gadiem
Berdihs - monstrs! ... Bet mēs zinām vēl lielāku monstru, kas spēj sakaut Berdihu! (Vimbldona/2012)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-09-06 12:31, pirms 12 gadiem
Rodžers neizskatījās satriekts. Uz Londonu varētu būt atpakaļ formā.

     [+] [-]

, 2012-09-06 17:21, pirms 12 gadiem
Saprotu Rodžera fanus, taču mačs bija ļoti interesants.Jā, Federers daudz kļūdījās un patiesībā viņš zaudēja, nevis Berdihs vinnēja.Bet nu galīgi noliegt Berdiha nopelnus mača iznākumā jau nu arī nevar - lieliska serves uzņemšana, maz kļūdu, laba 1.serve (izņemot 3.setu).

  +1 [+] [-]

, 2012-09-06 18:17, pirms 12 gadiem
brīvību! rakstīja: Saprotu Rodžera fanus, taču mačs bija ļoti interesants.Jā, Federers daudz kļūdījās un patiesībā viņš zaudēja, nevis Berdihs vinnēja.Bet nu galīgi noliegt Berdiha nopelnus mača iznākumā jau nu arī nevar - lieliska serves uzņemšana, maz kļūdu, laba 1.serve (izņemot 3.setu).
Kā var apgalvot kaut ko tik stulbu??!!! Tieši šoreiz Berdihs vinnēja...un ceru, ka Mureju sagaida tas pats, kas Federeru, no ļoti labi spēlējošā Berdiha!!! Man nemaz nebūtu žēl, ka čehu puika, kurš vienmēr ir spēlējis gudru, saistošu tenisu un vienmēr ir bijis RF visneērtākais pretinieks - viņš un viņa treneri zin, kā var uzvarēt RF ( viņam tikai šad un tad traucēja psiholoģiska rakstura problēmas) beidzot iegūtu savu pirmo GS!!!Kā jau rakstīju iepriekš, Tomass šajā čempionātā pagaidām ir labākais!!! Darren Cahill pēcspēles intervijā uz laukuma Berdihu apsveica ar šādiem vārdiem ~ congratulations... well done Tomass!!!....really STUNNING....UNBELIEVABLE performance!!!!!!!!!!!!!! Tātad Tomass uzvarēja, nevis RF zaudēja!!!!!!!!!! Nav tā, ka tenisā ir tikai viens ( RF), kurš var uzvarēt!!!...un visi pārējie izrādās var uzvarēt tikai tad, ja Feders pats zaudē!! Ceru uz Novaka un Tomasa finālu un tad lai uzvar stiprākais....man patīk abi!!!

     [+] [-]

, 2012-09-06 18:23, pirms 12 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Go, Andy!
Tavs Andy jau tā ir pārāk tālu ticis ar savu garlaicīgo tenisu! GO, TOMASS!!!

  -1 [+] [-]

, 2012-09-06 19:20, pirms 12 gadiem
Simply the Best rakstīja: Kā var apgalvot kaut ko tik stulbu??!!! Tieši šoreiz Berdihs vinnēja...un ceru, ka Mureju sagaida tas pats, kas Federeru, no ļoti labi spēlējošā Berdiha!!! Man nemaz nebūtu žēl, ka čehu puika, kurš vienmēr ir spēlējis gudru, saistošu tenisu un vienmēr ir bijis RF visneērtākais pretinieks - viņš un viņa treneri zin, kā var uzvarēt RF ( viņam tikai šad un tad traucēja psiholoģiska rakstura problēmas) beidzot iegūtu savu pirmo GS!!!Kā jau rakstīju iepriekš, Tomass šajā čempionātā pagaidām ir labākais!!! Darren Cahill pēcspēles intervijā uz laukuma Berdihu apsveica ar šādiem vārdiem ~ congratulations... well done Tomass!!!....really STUNNING....UNBELIEVABLE performance!!!!!!!!!!!!!! Tātad Tomass uzvarēja, nevis RF zaudēja!!!!!!!!!! Nav tā, ka tenisā ir tikai viens ( RF), kurš var uzvarēt!!!...un visi pārējie izrādās var uzvarēt tikai tad, ja Feders pats zaudē!! Ceru uz Novaka un Tomasa finālu un tad lai uzvar stiprākais....man patīk abi!!!
100% es to "stulbo"(kā tu izsakies) nemaz neapgalvoju.Un nebūt nedomāju, ka visi var uzvarēt tikai tad ,ja Fed zaudē.Bet ,ja 100 proc, piekristu tev , ka tikai Berdihs vinnēja, kā izskaidrosi 3.setu?Tiklīdz Fed. sāka spēlēt kā pierasts to redzēt pēdējā laikā, situācija kortā manījās krasi.Mani favorīti nav nedz Berd., nedz Fed (tie ir Huans Martins un Novaks, kuri būs spiesti tikties jau šodien 1/4 fin un droši vien Novaks "izsviedīs" DelPo no turnīra).Vienk. cenšos domāt objektīvi.Un varbuut tomeer nevajadzeetu apgalvojumu, kurš nesakrīt ar tavām domām uzreiz nodēvēt par stulbu Tikpat labi kāds cits arī tavējos spriedumus tāpat var nodēvēt .

     [+] [-]

, 2012-09-07 01:17, pirms 12 gadiem
The King is dead.Long live the king.