Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līgas karaliene "Sevilla" ceturtdaļfinālā eksaminēs "Wolves"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Eiropas līgas karaliene "Sevilla" ceturtdaļfinālā eksaminēs "Wolves"
Serhio Regilons. Foto: AP/Scanpix

UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā vakara agrajās spēlēs dalību nodrošināja "Sevilla", kas ar rezultātu 2:0 pārspēja "Roma" un Leverkūzenes "Bayer", kas divu spēļu summā ar rezultātu 4:1 pārspēja Stīvena Džerarda trenēto Glāzgovas "Rangers". Savukārt viena no labākajām Eirokausu sezonām kluba vēsturē padevusies Vulverhemptonas "Wanderers", kas atbildes mačā ar 1:0 pieveica Pirejas "Olympiacos", nodrošinot ceturtdaļfināla dueli ar "Sevilla".

Eiropas otra prestižākā futbola turnīra pieckārtējā čempione "Sevilla" jau no paša mača sākuma kontrolēja spēles gaitu – tā vairāk kontrolēja bumbu un izdarīja vairāk sitienu pa vārtiem. 22. minūtē Serhio Regilons atklāja mača rezultātu, veicot lielisku reidu un noslēdzot to ar sitienu "Roma" vārtos (1:0). Jusefs En Nesiri pirmā puslaika izskaņā panāca jau 2:0. Viņš saņēma piespēli soda laukumā no Lukasa Okamposa un raidīja bumbu tukšos vārtos.

Otrā puslaika sākumā "Roma" centās labot pirmajā puslaikā notikušo – komanda pārņēma bumbas kontroli un bīstamāk virzījās uz "Sevilla" vārtiem. Henriks Mikhatirjans izdarīja labu sitienu, bet bumba lidoja garām vārtiem. 70. minūtē bīstams sitiens padevās Edinam Džeko, bet bumba pēc viņa sitiena lidoja gar vārtu augšējo stūri. 74. minūtē "Sevilla" guva trešos vārtus, bet tie netika ieskaitīti, jo VAR fiksēja aizmugures stāvokli. Mača beigās "Roma" spēlētājs Džanluka Mančini saņēma sarkano kartīti, bet "Sevilla" spēlēja pārliecinoši un noveda maču pie uzvaras, izcīnot vietu Eiropas līgas ceturtdaļfinālā, kurā būs jātiekas ar "Wolves" un "Olympiacos" pāra uzvarētāju.

Leverkūzenes "Bayer" pārsvars mačā pret Glāzgovas "Rangers" bija liels. Pēc aizvadīta pirmā puslaiku vārtus neviena no komandām nebija guvusi, bet "Bayer" spēlētājs Kajs Havercs piecu minūšu laikā izveidoja divus bīstamus momentus, bet nevienu no tiem nespēja pārvērst vārtu guvumā. Ņemot vērā, ka "Bayer" pirmo savstarpējo spēli uzvarēja ar 3:1, tad šajā mačā vairāk par uzbrukumu bija jādomā "Rangers", bet Stīvena Džerarda komandai nekas uzbrukumā, dodoties puslaika pārtraukumā, neizdevās.

51. minūtē Musa Diabī atklāja mača rezultātu un izvirzīja vadībā "Bayer" (1:0). Pēc ielaistajiem vārtiem "Rangers" nonāca bezdibeņa malā, jo komandai, lai iekļūtu Eiropas līgas ceturtdaļfinālā, bija jāgūst četri vārti un ielaist nevarēja nevienus. "Bayer" pārliecinoši kontrolēja maču gaitu, un "Rangers" nespēja izrādīt nopietnu pretestību Vācijas Bundeslīgas piektajam spēcīgākajam klubam aizvadītajā sezonā. "Bayer" divu spēļu summā svinēja uzvaru ar rezultātu 4:1, un ceturtdaļfinālā tiksies ar Milānas "Inter".

Vakara vēlajā mačā Vulverhemptonā astotajā minūtē rupju kļūdu pieļāva iepriekš Londonas "Arsenal" izslēgušās "Olympiacos" vārtsargs Bobijs Alēns, kurš pēc komandas biedra piespēles veica ļoti neveiksmīgu pirmo pieskārienu bumbai, atlaižot to pārāk tālu. Alēns situāciju lūkoja uzreiz izlabot, taču krietni pārcentās, nogāžot bumbai tuvojošos mājinieku futbolistu. Sekojošo 11 metru soda sitienu realizēja Rauls Himeness - 1:0 "Wolves" labā.

Turpinājumā vēl pa reizei bumbu pretinieku vārtos nogādāja abu komandu spēlētāji, taču abās reizēs tiesnesis nolēma vārtu guvumus neieskaitīt. Jāatzīmē, ka abu komandu pirmajā spēlē Pirejā tika fiksēts neizšķirts rezultāts 1:1, tāpēc "Olympiacos" bija obligāti jāiesit vismaz vienus vārtus, lai cerētu uz veiksmīgu iznākumu. Notikumiem bagātā futbolā iespējas izcelties nespēja izmantot ne viena, ne otra komanda, gan mājiniekiem, gan viesiem no Grieķijas no labām pozīcijām bumbas raidot vai nu nedaudz garām vārtiem, vai situācijas glābjot vārtsargiem.

Eiropas otrā spēcīgākā klubu turnīra labāko astoņu vienību skaitā "Wolves" iekļuva pirmoreiz kopš 1971./72. gada sezonas, kad Vulverhemptona UEFA kausā aizkļuva līdz pat finālam, kur piekāpās Totenhemas "Hotspur".

Paralēli notikušajā mačā "Basel" savā laukumā lūkoja noturēt martā Frankfurtē iekrāto 3:0 pārsvaru pār turienes "Eintracht". Šovakar "Eintracht" uz bāzeliešu vārtu pusi sita 21 reizi, vārtu rāmī trāpot tikai vienu reizi. Vienīgo reizi rezultatīvi izcelties izdevās tieši "Basel" komandai, kā labā filigrānus uzvaras vārtus 88. minūtē guva Fabians Frajs - 1:0. Divu spēļu summā Šveices klubs triumfēja ar 4:0.

Eiropas līgas ceturtdaļfināla spēles paredzētas 10. un 11. augustā.

Eiropas līgas ceturtdaļfināli

Nr.KomandaKomanda
1.Shakhtar DonetskBasel
2.Man. UnitedCopenhagen
3.InternazionaleLeverkusen
4.WolvesSevilla

Eiropas līgas pusfināli

KomandaKomanda
Q1 uzvarētājaQ3 uzvarētāja
Q2 uzvarētājaQ4 uzvarētāja

     [+] [-]

, 2020-08-07 00:22, pirms 4 gadiem
Lai angļiem būtu 8 klubi kausos nāk. sezonā, Vilkiem jāpaņem kauss vai arī pietiek, lai Man Utd. uzvarētu EL. kURŠ ZIN ?

  +1 [+] [-]

, 2020-08-07 00:24, pirms 4 gadiem
Vilki vispār nekādi, paveicās ...pēc šodienas spēlēm viņiem nav variantu ar "Sevilla"...

  +1 [+] [-]

, 2020-08-07 00:32, pirms 4 gadiem
specha rakstīja: Lai angļiem būtu 8 klubi kausos nāk. sezonā, Vilkiem jāpaņem kauss vai arī pietiek, lai Man Utd. uzvarētu EL. kURŠ ZIN ?
Vilkiem jāuzvar EL, lai Anglijai būtu 8 klubi nākošsezon Eirokausos un 5 klubi ČL.