Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Covid-19 antirekordi nav traucēklis – Polija piesakās uzņemt Eirokausu neitrālās spēles

Agris Suveizda

Covid-19 antirekordi nav traucēklis – Polija piesakās uzņemt Eirokausu neitrālās spēles
"Riga" serbu pussargi Stefans Paničs un Marko Džurišičs. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

UEFA šodien aizvadīja videokonferenci ar visu 55 dalībvalstu ģenerālsekretāriem. Sarunas galvenā tēma bija Eirokausu kvalifikācijas kārtu aizvadīšana.

UEFA ar ģenerālsekretāriem izrunāja jaunākos reglamenta grozījumus, kas paredz, ka spēles aizvadīšana būs mājas komandas atbildība un gadījumā, ja tā nespēs sarīkot spēli savā vai neitrālā laukumā, tai tiks piespriests tehniskais zaudējums. Ņemot vērā lielo varbūtību, ka spēlēm būs jānotiek arī neitrālos stadionos, UEFA apzināja tās valstis, kuras būtu gatavas šādas neitrālās spēles uzņemt.

Kā ziņots UEFA mājaslapā, četras asociācijas ir piekritušas sniegt savu palīdzību neitrālu spēļu uzņemšanai. Tās ir Ungārija, Grieķija, Kipra un arī…Polija, kas augusta sākumā turpina labot valsts Covid-19 saslimšanas gadījumu skaitu. Šīs četras asociācijas ir piekritušas atbrīvot vairākus stadionus neitrālu spēļu uzņemšanai un ir galvojušas par ceļošanas koridoru atbrīvošanu, lai komandas varētu ierasties bez ierobežojumiem. UEFA ar ģenerālsekretāriem apsprieda arī gaidāmo izlašu spēļu aizvadīšanu, neizslēdzot, ka arī izlasēm nāksies spēles aizvadīt neitrālā teritorijā. Augusta vidū UEFA atkārtoti izskatīs epidemioloģisko situāciju, spriežot, vai ir iespējams kaut daļēji atcelt aizliegumu skatītājiem atrasties tribīnēs.

Polija šorīt atklāja, ka aizvadīto 24 stundu laikā reģistrēti 726 inficēšanās gadījumi, pārspējot divas dienas veco rekordu 680 pozitīvu analīžu izskatā. Polijā kopumā ir reģistrēti 49,5 inficēšanās gadījumi, no kuriem aktīvi pašlaik ir 12,1 tūkstotis gadījumu. Polijā reģistrēti 1774 nāves gadījumi, kas saistīti ar Covid-19, tādējādi miruši 4,7% no neaktīvajiem inficēšanās gadījumiem.

Svētdien pretinieci UEFA Čempionu līgas 1. kvalifikācijas kārtā uzzinās "Riga", kas spēli aizvadīs 18. vai 19. augustā. Savukārt pirmdien pretinieces uzzinās arī Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas dalībnieces, kuras spēlēs 27. augustā.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/med...

  -2 [+] [-]

, 2020-08-06 20:43, pirms 4 gadiem
Žopveizda..tu ar esi covid lobētājs? Par sportu tavos rakstos gaužam maz