Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Rūnijs Anglijā atgriezīsies kā spēlējošais treneris, Koscelnijs un Kehils atrod jaunus klubus

Agris Suveizda

Rūnijs Anglijā atgriezīsies kā spēlējošais treneris, Koscelnijs un Kehils atrod jaunus klubus
Veins Rūnijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pie jauna kluba tikuši pieredzējušie centra aizsargi Gerijs Kehils un Lorāns Koscelnijs, bet cits veterāns Veins Rūnijs gatavojas spert pirmos soļus pārejā no futbolista uz trenera karjeru - viņš janvārī kļūs par Anglijas pēc spēka otrās līgas kluba "Derby County" spēlējošo treneri.

Lai arī Veinam Rūnijam līgums ar ASV klubu "D.C. United" vēl ir spēkā uz divarpus sezonām, viņa aģents veicot pārrunas par uzbrucēja iespējamo pāreju uz Anglijas otrās spēcīgākās līgas klubu "Derby County", un šo pārrunu pozitīvo iznākumu pēcpusdienā apstiprināja arī klubs. Ar Rūniju panākta vienošanās par pusotra gada līgumu, kas stāsies spēkā janvārī, kad Rūnijs atstās "D.C. United".

Rūnijs, kuram oktobrī apritēs 34 gadi, klubam pievienosies kā spēlējošais asistents galvenajam trenerim Filipam Kokū, kurš amatā nomainījis uz "Chelsea" pārgājušo Frenku Lampardu, kurš iepriekšējā sezonā aizveda vienību līdz Premjerlīgas pārspēļu finālam, tajā gan ar 1:2 zaudējot "Aston Villa". Kluba paziņojumā norādīts, ka Rūnijs cer nākotnē strādāt kā treneris un vēlas izmantot šo iespēju, lai izmēģinātu savus spēkus šajā amatā, taču reizē arī vēl turpinātu spēlētāja karjeru.

Rūnijs ASV 44 spēlēs ir guvis 23 vārtus, bet iepriekšējo sezonu Anglijā aizvadīja 2017./18. g., "Everton" sastāvā 31 spēlē gūstot desmit vārtus.

Par karjeras turpinājumu beidzot izšķīries Rūnija vienaudzis Lorāns Koscelnijs, kurš starpsezonas sākumā pārsteidzoši atteicās doties kopā ar Londonas "Arsenal" uz tūri ASV un vēlējās izbeigt līgumu. "Arsenal" gan tā arī nelauza sava kapteiņa līgumu, vēloties viņu pārdot, un nu mutiska vienošanās ir panākta ar Francijas klubu "Bordeaux", kas maksās 5-6 miljonus eiro. Iepriekšējā sezonā Koscelnijs Premjerlīgā aizvadīja 17 spēles un guva trīs vārtus. Francijas izlases karjerā Koscelnijs, kuru "Arsenal" 2010. gadā no "Lorient" iegādājās par 12,5 miljoniem, aizvadīja 51 spēli un guva vienus vārtus.

Savukārt cits 1985. gadā dzimis spēlētājs Gerijs Kehils pēc septiņarpus sezonām "Chelsea" paliks Londonā, parakstot divu gadu līgumu ar "Crystal Palace". Iepriekšējā sezonā Kehils piedalījās tikai divos Premjerlīgas mačos. 2012. gada janvārī "Chelsea" angļu centra aizsargu par 8,4 miljoniem nopirka no Boltonas "Wanderers".

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.cpfc.co.uk/news/2019/au...