Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Maksims Tretjaks: "Rīgas "Dinamo" sastāvā nejūtos kā leģionārs"

Rolands Eliņš

Maksims Tretjaks: "Rīgas "Dinamo" sastāvā nejūtos kā leģionārs"
Maksims Tretjaks. Foto: Dinamoriga.eu

Latvijā bāzētās Kontinentālās hokeja līgas komandas Rīgas „Dinamo” vārtsargs Maksims Tretjaks intervijā līgas mājaslapā ļoti atzinīgi novērtēja situāciju komandā, kā arī norādīja, ka vairs nesatraucas par to, ka bieži vien tiek atpazīts tikai kā Krievijas hokeja leģendas Vladislava Tretjaka mazdēls.

„Rīgas „Dinamo” ir lieliska komanda ar brīnišķīgu kolektīvu un treneru kolektīvu. Esmu ļoti priecīgs, ka varu komandā atgriezties, un esmu noskaņots palīdzēt klubam,” intervijā savu atgriešanos Rīgas komandā raksturoja Maksims Tretjaks. „Mana pirmā pārbaudes spēle (6:5 pret SKA) sanāca tik emocionāla, ka pagaidām pat nesaprotu, kad nospēlēju slikti un kad – labi. No vienas puses prieks par uzvaru, no otras puses – tik liels rezultāts vārtsargam īsti nav laba lieta. Bet galvenais, ka visa komanda parādīja raksturu, likās, ka esam viena kopīga dūre un tā ir svarīga īpašība, lai varētu aizvadīt labu sezonu.”

„Trešajā periodā mani iedvesmoja pārējās komandas spēle,” par „Dinamo” veikto atspēlēšanos teica Tretjaks. „Varēja redzēt, ka partneriem deg acis, un tas atspoguļojās arī manī. Tādas lietas nāk par labu visai komandai ilgtermiņā.”

Spēli pret SKA klātienē vēroja arī Maksima vectēvs, leģendārais vārtsargs Vladislavs Tretjaks, taču Maksims pastāstīja, ka viņa vectēvs uz Sočiem atbraucis savās darīšanās, nevis speciāli viņa spēles dēļ. „Es vispār biju ļoti pārsteigts, kad viņš ienāca ģērbtuvēs. Biju ģērbtuvēs, neko negaidīju, bet te kāds man pie pleca pieskārās. Skatos – vectētiņš. (..) Jā, viņš parasti skatās visas manas spēles. Pagājušajā gadā bieži sazvanījāmies, viņš skaidroja, kā labāk spēlēt un kā mazāk kļūdīties. Mums tomēr hokeja ģimene.”

Tretjakam intervijā tika vaicāts, vai viņu nekaitina tas, ka medijos viņš tiek atpazīts nevis kā „Maksims Tretjaks”, bet kā „Tretjaka mazdēls”. „Varbūt, ka iepriekš mani šāds formulējums arī nedaudz aizskāra, bet šobrīd es presi principā nelasu. Man ir pašam savs ceļš ejams, un man vienalga, ko tur raksta. Tā ka variet saukt mani, kā vien vēlaties.”

Tretjaks arī norādīja, ka viņu pilnībā netraucē fakts, ka Rīgas „Dinamo” sastāvā ir tikai divi krievu spēlētāji: „Rīgā es nejūtos kā leģionārs. Šeit gadrīz visi runā krieviski, tāpēc nav nekāda diskomforta vai valodas barjeras. Mums komandā ir saliedēts un draudzīgs kolektīvs. Tāpēc arī vasarā ļoti vēlējos atgriezties tieši šeit. Tagad viss atkarīgs no manis paša, protams, arī nedaudz veiksmes noderēs.”

Pirms gada Tretjaks bija publiski izteicies, ka sācis apgūt latviešu valodu, bet tagad viņš norādīja, ka izteikties latviski joprojām nevar, taču dažus vārdus sarunā var saprast. Savukārt Rīgas pilsēta kā tāda Tretjakam raisa ļoti pozitīvas emocijas, viņš arī ļoti uzslavēja Arēnu Rīgu un vietējos līdzjutējus, kas piepilda tribīnes pilnas katrā mačā (kas gan ir krietns pārspīlējums – aut.p.).

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2019/08/06/...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-06 19:46, pirms 5 gadiem
Tas gan nav labi - leģionāriem būtu jājūtas kā līderiem, ar ambīcijām

  +3 [+] [-]

, 2019-08-06 20:21, pirms 5 gadiem
krievi krievu līgā nav leģionāri pat ja krievu līgas klubs nobāzēts citā valstī...diezgan dīvaini prātojumi!

     [+] [-]

, 2019-08-06 21:48, pirms 5 gadiem
Leģionāram pirmkārt komandā jājūtās ļoti labi. Zaipim patiešām diezgan dīvaini prātojumi.

  +3 [+] [-]

, 2019-08-07 09:54, pirms 5 gadiem
Ar vectēva pasi RD tik var spēlēt,citur ir jāpierāda talants,darbs.