Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Koņevs: "Biliņskis ir mūsu trumpis"

Ints Megnis
Ints Megnis

Koņevs: "Biliņskis ir mūsu trumpis"
Mihails Koņevs. Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Poļu uzbrucējs Kamils Biļinskis nedodas laukumā sākumsastāvā savas sliktās aizsardzības dēļ, bet spēles beigās viņš ir Latvijas čempiones futbolā "Riga" trumpis, pēc UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešās kārtas pirmās cīņas, kurā savā laukumā tika spēlēts 1:1 ar Somijas spēcīgāko komandu Helsinku HJK, teica rīdzinieku galvenais treneris Mihails Koņevs.

Vienīgos vārtus "Riga" ielaida jau piektajā minūtē, kad pēc tālas piespēles pretinieki izgāja viens pret vārtsargu Robertu Ozolu, tomēr 81. minūtē polis Kamils Biliņskis panāca izlīdzinājumu 1:1.

"Ar spēli esmu ļoti apmierināts, bet, protams, ne ar rezultātu, jo cerējām uz citu rezultātu. Pirms spēles teicu, ka tiksies divas līdzīgas komandas, kurai katrai ir savi plusi un mīnusi, teicu, ka priekšrocība varētu būt tai komandai, kura būs fiziski gatavāka, nekļūdīsies vienkāršās situācijās," preses konferencē stāstīja Koņevs. "Sākām kā plānots, ar augstu presingu, tas mums labi izdevās, tika radīti pusmomenti un bija pārsvars, bet tika pieļauta bērnišķīga kļūda - aizsargiem bija jābūt gataviem garajai piespēlei, tomēr laikam viņi vēl nebija iegājuši spēlē un jau piektajā minūtē nokļuvām iedzinējos."

"Tomēr man patika, ka, kaut mums nav lielas starptautisko spēļu pieredzes, komanda neapstājās, turpinājām spēlēt pēc plāna, radījām daudzus momentus, bija daudz labu sitienu, tomēr nepaveicās ar to noslēgumu. Otrajā puslaikā veicām nelielas korekcijas, bet kopumā turpinājām darīt to pašu," teica treneris. "Biliņskis ir mūsu trumpis, kurš sagaida savas iespējas uzbrukumā un šoreiz atkal iesita vajadzīgos vārtus. Vai Biliņskim jāiet pamatsastāvā? Pirmajās minūtēs komandas spēlē citādā futbolu, tad mēs nedominējām, tādos brīžos viņš neatgriežas laicīgi aizsardzībā, tas nav viņa futbols. Kad pretinieki nogura, viņam radās iespējas un viņš to pierāda praktiski katrā spēlē Tomēr varbūt kādā spēlē viņš arī izies sākumā, jo Romans Debelka tagad ir paguris."

Koņevs uzsvēra, ka visa cīņa šajā pārī vēl ir priekšā un viņš nākotnē skatās ar optimismu.

"Kāpēc Vladislavs Fjodorovs devās pamatsastāvā? Viņš ir fiziski spēcīgs, viņam ir labi standarti, ko pierādīja mačā pret "Mettu. Redzējām, ka viņš labi strādā un devām iespēju, viņš nospēlēja labi, nejauca ārā spēli. Domāju, ka viņam būs vēl iespējas," teica Koņevs, sakot, ka citi pazīstami spēlētāji palika rezervē, jo komandā ir 23 līdzvērtīgi futbolisti. "Mums šajā nedēļas nogalē priekšā ir izšķirošais Latvijas Virslīgas mačs, iespējams, ka uz to būs rotācija."

Vienīgos vārtus "Riga" iesita pēc stūra sitiena un arī pirmajā puslaikā tai bija vairākas ļoti labas iespējas pēc stūriem. "Kā katra komanda atstrādājam standartus. Analizējām pretiniekus un redzējām, ka esam garāki, tāpēc strādājām pie iespējām ar galvu. Pērn iesitām daudz standartus, tomēr šogad mums nav tik labs pirmā sitiena izpildītājs."

"Daudzi leģionāri atbrauc uz Latviju, domā, ka šeit būs kūrorts. Īpaši tas bija redzams sezonas sākumā," Koņevs komentēja par aizsargu Hedi Prengu. "Viņš iepriekš pieļāva 5-6 kļūdas, domāju, ka tas ir tikai no tā, ka domāja, ka nevajag noskaņoties. Tagad redzams, ka viņš ir mainījis savu attieksmi. Arī Antonijs Černomordijs ir gatavs spēlēt, Elvis Stuglis uzņem formu, mums tagad ir trīs pilnvērtīgi centrālie aizsargi, no viņiem varam izvēlēties."

Runājot par to, kad laukumā varētu iziet nesen piesaistītais ukraiņu uzbrucējs Miroslavs Slavovs, Koņevs atzina, ka viņš iepriekš kādu laiku nebija trenējies, tomēr tagad spēlētājs katrā treniņā pieliek un jau drīz varētu palīdzēt komandai. "Ar Lemajiča aiziešanu mums nedaudz pamainījās spēle gaisā," Koņevs atgādināja, ka Slavovs ir gandrīz divus metrus garš.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-06 22:25, pirms 5 gadiem
Toties Debelko - bremze... Kaut kāds skūts broileris ganās pa pretinieku soda laukumu beztolkā pilnīgā.

     [+] [-]

, 2019-08-06 23:15, pirms 5 gadiem
Ja pirms spēles domāju,ka mūsējiem(labi,esmu valmierietis un attiecīgi...),tad noskatoties spēli,teiktu ka lielākas cerības mūsējiem tikt tālāk. Iespaidīgs pārsvars spēles ziņā😉

     [+] [-]

, 2019-08-06 23:19, pirms 5 gadiem
Sorry,nedabeidzu pirmo domu. Pirms spēles domāju, ka mūsējiem maz variantu...

  +2 [+] [-]

, 2019-08-06 23:43, pirms 5 gadiem
Helsinkos būs otrādi, jo mājās HJK spēlēs jaudīgāk un mums būs jāaizsargājas, bet izredzes ir.

     [+] [-]

, 2019-08-07 12:01, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Helsinkos būs otrādi, jo mājās HJK spēlēs jaudīgāk un mums būs jāaizsargājas, bet izredzes ir.
Nedrīkst aizmirst, ka tagad ir obligāti jāiesit vārti.

     [+] [-]

, 2019-08-07 12:28, pirms 5 gadiem
Poļu uzbrucējs Kamils Biļinskis nedodas laukumā sākumsastāvā savas sliktās aizsardzības dēļ

Interesanta loģika.Es vēl saprastu,sliktās fiziskās sagatavošnas dēļ.Galu gala Bilinskis ir uzbrucējs un aizsardzībā viņam jāstrādā tad,ja komanda liek autobusu.Man jau šķiet,ka to žestu"binokli,jeb brilles"pie acīm viņš kādam rāda ne jau tāpat vien.

     [+] [-]

, 2019-08-07 12:51, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Poļu uzbrucējs Kamils Biļinskis nedodas laukumā sākumsastāvā savas sliktās aizsardzības dēļ

Interesanta loģika.Es vēl saprastu,sliktās fiziskās sagatavošnas dēļ.Galu gala Bilinskis ir uzbrucējs un aizsardzībā viņam jāstrādā tad,ja komanda liek autobusu.Man jau šķiet,ka to žestu"binokli,jeb brilles"pie acīm viņš kādam rāda ne jau tāpat vien.
Šaubos, ka viņš to rāda Koņevam, jo tas viņu tomēr laiž laukumā, kaut arī ne pamatsastāvā. Tas žests drīzāk domāts kādam iepriekšējam trenerim, pret kuru Biļinskim saglabājies aizvainojums. Nu kā savulaik Karašausks "zvanīja" Starkovam pēc iesista gola.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-07 17:11, pirms 5 gadiem
Man liekas , ka Konevu varetu meginat par nacionalas izlases galevneo treneri !