Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas Meistarlīgā gaidāma četru Latvijas komandu dalība, Daugavpils vairs nespēlēs

Agris Suveizda

Baltijas Meistarlīgā gaidāma četru Latvijas komandu dalība, Daugavpils vairs nespēlēs
RTU/Robežsardze galvenais treneris Raimonds Vilde. Foto: Gertrud Alatare

Spēcīgākajās Baltijas valstu līgās volejbolā nākamajā sezonā gaidāma četru vīriešu un triju sieviešu klubu līdzdalība, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis.

"Šobrīd izskatās, ka vīriešiem varētu būt mazāks skaits komandu "Credit24" Meistarlīgā, nekā tas bija iepriekšējā sezonā," sezonas skices zīmēja Timermanis. "Nespēlēs Daugavpils komanda, kura, iespējams, ar divām komandām piedalīsies Nacionālajā volejbola līgā. Pārējie četri Latvijas klubi, kas sacentās pagājušajā sezonā, vismaz pagaidām no dalības līgā nav atteikušies."

Šobrīd vēl nav iespējams apgalvot, ka visas septiņas Latvijas komandas startēs triju Baltijas valstu spēcīgākajā līgā, jo reizēm par dalību tajā tiek paziņots īsi pirms sezonas, kad ir lielāka skaidrība par pieejamajiem finanšu un volejbolistu resursiem. Savukārt LVF prioritāte šobrīd noteikti ir teicama Pasaules tūres triju zvaigžņu posma pludmales volejbolā vīriešiem noorganizēšana. Tomēr arī "Credit24" meistarlīga netiek pamesta novārtā, ieinteresētajām pusēm tikšanos plānojot nākamajā nedēļā.

Talkā nākusi arī Igaunijas vīriešu izlase zāles volejbolā, kas iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā. Tas no 13. līdz 29.septembrim risināsies četrās valstīs. Tāpēc klasiskā volejbola sezonu varēs uzsākt vēlāk nekā pagājušajā sezonā, kad pirmās spēles vīriešiem tika aizvadītas 29.septembrī, bet sievietēm - 6.oktobrī.

Kā pastāstīja Timermanis, arī viena no Igaunijas komandām "Rakvere VK" šosezon nepiedalīsies "Credit24" Meistarlīgā. Tas nozīmē deviņu klubu čempionātu, kurā pagaidām tiekot domāts par triju apļu pamatturnīru. Bijusi interese pagājušajā sezonā arī no Lietuvas komandas Klaipēdā, kura bija savākusi labu spēlētāju sastāvu, lai sagatavotos šai sezonai "Credit24" Meistarlīgā, taču vismaz šogad Lietuvas klubi ar saviem ziemeļu kaimiņiem līgas ietvaros netiksies.

"Kā ierasts, laicīgi sezonai gatavojas "Jēkabpils Lūši", kam gaidāms spēcīgs pārbaudes turnīrs ar Baltkrievijas un Somijas klubu līdzdalību. No volejbolistu pārejām jāmin Kristapa Platača došanās no "OC Limbaži/MSĢ" kluba uz Pērnavas komandu pie Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla, bet tas jau bija zināms pavasarī. Pagaidām nav skaidrs par citu "OC Limbaži/MSĢ" komandas volejbolistu Edgaru Šimanski, kurš varētu doties uz kādu no Igaunijas vai Somijas klubiem," citus jaunumus ieskicēja Timermanis. Baltijas līgā sievietēm varētu būt par vienu Igaunijas komandu vairāk, kas ļaus katrai no trijām Baltijas valstīm tikt pārstāvētai ar trim klubiem.

Pagājušajā sezonā Latvija "Credit24" Meistarlīgā bija pārstāvēta ar jau minētajiem klubiem - Daugavpils Universitāti, "Jēkabpils Lūšiem" un "OC Limbaži/MSĢ" -, kā arī "RTU/Robežsardzi" un "Biolars/Jelgavu". Savukārt sieviešu Baltijas līgā spēlēja Rīgas Volejbola skola (RVS), "Jelgava/LLU" un Daugavpils "miLATss". Vīriešiem visaugstākajā vietā ierindojās "RTU/Robežsardze", kas finālčetriniekā finišēja ceturtā, bet sievietēm trešo vietu izcīnīja RVS volejbolistes.

Izmantotie resursi:
LETA