Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baumanis Kanādas RX posmā iekļūst finālā un izcīna sesto vietu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Baumanis Kanādas RX posmā iekļūst finālā un izcīna sesto vietu
Jānis Baumanis pēc balvas izcīnīšanas

Par pasaules rallijkrosa čempionāta Kanādas posma uzvarētāju svētdienas vakarā kļuva Johans Kristofersons, kamēr vienīgais latviešu pārstāvis Jānis Baumanis pirmo reizi šosezon iekļuva finālā, kur tika izcīnīta sestā vieta.

Svētdien Kanādā notika Pasaules rallijkrosa čempionāta otrā diena. Atgādināsim, ka Supercar klasē pirmajās divās kvalifikācijas kārtās ātrākais bija Sebastjans Lēbs, kamēr Jānis Baumanis bija desmitais.

Otrajā dienā abas kvalifikācijas kārtas visātrāk veica pirmās dienas neveiksminieks (9.vieta) Johans Kristofersons, kas četru kvalifikāciju summā viņam ļāva izraut uzvaru. Par punktu mazāk bija Lēbam, kurš trešajā kvalifikācijā pēc sadursmes ar Ekstromu finišēja 12.vietā. Tikmēr Baumanis ieņēma desmito vietu, kas deva iespēju startēt pusfinālā.

Pirmais pusfināls aizritēja mierīgi, kur ātrākais bija Kristofersons, kuram sekoja Matias Ekstroms un Peters Solbergs, kurš vairākus apļus brauca aiz nedaudz lēnākā Niklasa Gronholma.

Taču dramatiski notikumi risinājās otrajā pusfinālā. Jānis pirmajā līkumā bija piektais, taču vēlāk Jānis pēc veiksmīgas džokera stratēģijas tika garām Kevinam Hansenam un pakāpās uz ceturto vietu. Nedaudz vēlāk riteni aizlauza Andreas Bakeruds, kuru vēlāk Jānim izdevās apdzīt un pakāpties uz trešo vietu. Taču ar to notikumi nebeidzās - pēdējā aplī Lēbs pieļāva kļūdu un kādā aklā līkumā sagriezās. Tobrīd viņam strauji klāt tuvojās Baumanis, kurš bija spiests pilnībā apstāties, lai neieskrietu Lēba auto sānos. Lai arī Jānis centās tikt garām Lēbam, francūzis to neļāva, taču drīz vien abi auto atsāka braukt, kur šoreiz nedaudz ātrāks bija Baumanis, kuram otrā vieta pusfinālā, kas viņam pirmo reizi šosezon ļāva iekļūt finālā.

Finālā Jānim izdevās izcelt startu, tādējādi tiekot pie Supercharge balvas un iespējas kāpt uz goda pjedestāla. Jānis turējās ap piekto vietu, taču tad viņš tika izstumts, un Baumanis bija sestais. Jānis uzreiz devās džokerī, kamēr līderis bija Kristofersons. Turpinājumā nekādi dramatiski notikumi nenotika un sesto uzvaru šosezon izcīnīja Kristofersons. Otrais palika Timijs Hansens, bet trešais - Lēbs. Jānim šoreiz sestā vieta, piekāpjoties tikai rūpnīcas komandas braucējiem.

  -2 [+] [-]

, 2018-08-06 01:05, pirms 6 gadiem
Бpocить кypить нaвceгда всего за день? Лeгкo, нo только этим дедовским методом - https://elbo.in/vdoh Излeчит дaжe опытных курильщиков с 30-40 летним стажем. Кypилa 14 лет пo пaчкe-полторы вдeнь, но бросилa без физический и моральных усилий за 1 день!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-06 01:08, pirms 6 gadiem
tas nu gan bija viens vella pusfināls

  +2 [+] [-]

, 2018-08-06 03:28, pirms 6 gadiem
Jānis malacis, izcēla visu, ko konkrētajā situācijā un pie esošajiem spēku samēriem bija iespējams paņemt. Izmantoja savas iespējas. Bet finālā cīnīties par augstākām vietām ar rūpnīcu komandām nebija reāli, ja vien viņi paši kādus sūdus nesavāra. Starpība starp rallijkrosa vadošajām komandām un privātajām ir vēl lielāka nekā F1 starp vadošo trio un pārējām...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-06 07:54, pirms 6 gadiem
denebs rakstīja: Jānis malacis, izcēla visu, ko konkrētajā situācijā un pie esošajiem spēku samēriem bija iespējams paņemt. Izmantoja savas iespējas. Bet finālā cīnīties par augstākām vietām ar rūpnīcu komandām nebija reāli, ja vien viņi paši kādus sūdus nesavāra. Starpība starp rallijkrosa vadošajām komandām un privātajām ir vēl lielāka nekā F1 starp vadošo trio un pārējām...
tieši tā, žēl protams ,bet tas ir acīmredzams kā taisnākos posmos rūpnīca aiziet no privātajiem....

     [+] [-]

, 2018-08-06 21:48, pirms 6 gadiem
Bravissimo Baumanim - mūsu rallijkrosa pirmajam numuram!