Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

"MX Moduls" vadītājs: "Līdz Madonas posmam ar Karro veselību viss būs kārtībā"

Juris Grīns
Juris Grīns

"MX Moduls" vadītājs: "Līdz Madonas posmam ar Karro veselību viss būs kārtībā"
"MX Moduls" komandas braucēji
Foto: superkauss.lv

Motokrosa seriāla ''Monster Energy Superkauss'' sezona sākās 1.maijā Valmierā, kur spožu un iespaidīgu uzvaru svinēja 2013.gada čempioni - ''MX Moduls'' komanda, bet jau 16.augustā ''Superkauss'' seriāls pirmo reizi viesosies Madonā un ''MX Moduls'' gatavojas cīņai par uzvaru posmā un sezonas ieskaitē.

Jautājām komandas menedžerim Valdim Seratinskim, kā aizrit sagatavošanas posms.

Šogad tā ir sanācis, ka augusts ir samērā kluss mēnesis Latvijas motokrosā - faktiski tikai vienas lielas sacensības. Kā komanda gatavojas Madonas posmam?
Klusums ir visai nosacīts, nekas neapstājas un viss rit savu ierasto gaitu. Domāju, ka Madonas posmam būsim sagatavojušies labi un mērķi mums ir nemainīgi - cīņa par uzvaru katrā posmā un čempiontituls sezonas beigās. Madonas posms būs ļoti svarīgs, jo šogad ''Superkauss'' seriālā ir tikai četri posmi, kas prasa maksimālu koncentrēšanos. Rīgā, drastiskajos apstākļos, kas tur valdīja, nespējām sasniegt uzstadītos mērķus, bet tam bija objektīvi iemesli. Matīsu pievīla tehnika, Kārlis Sabulis un Gints Filipsons nostartēja labi, bet Dāvis Ivanovs parādīja savu cīnītāja raksturu un brīžiem trasē paveica neiespējamo. Daudzi citi, pēc nosacītām mazām neveiksmēm nolaiž rokas, bet Dāvis ir īsts cīnītājs.

Madona ir Dāvja dzimtā pilsēta un, lai arī trase ir nesen izveidota, viņš tur būs aizvadījis pietiekami daudz treniņus, lai to apgūtu pilnībā. Dāvis ir pērnā gada Pro klases čempions un šīs sezonas kopvērtējuma līderis. Vēlmi uzvarēt, jo sevišķi savu skatītāju priekšā, var redzēt viņa acīs.

Un kā ar pārējiem komandas pārstāvjiem?
Viss kārtībā - trenēties ir atsācis komandas jaunākais pārstāvis Kristiāns Freimanis, kurš sezonas sākumā guva traumu. Iespējams, ka jau Madonā viņu redzēsim uz starta. Matīss Karro ir profesionālis, kurš pats zina kā vislabāk sagatavoties katram atsevišķam startam. Viņš gan Anglijā bija guvis mikrotraumu, kas Latvijas čempionātā Viļakā liedza uzrādīt labāko sniegumu, bet līdz Madonai visam jābūt kārtībā. Kārlis Sabulis šovasar beidza ģimnāziju un ir iestājies augstskolā, kas ir apsveicams notikums, taču paralēli Kārlis arī nopietni turpina trenēties. Protams, ceru, ka arī Gints Filipsons parādīs labu sniegumu un būs viens no tiem, kas palīdzēs mums cīnīties par uzvaru. Gandrīz visi mūsu čaļi ir vidzemnieki - Dāvis no Madonas, Kristiāns no Vecpiebalgas, Kārlis no Cēsīm, kas arī nemaz nav tik tālu, bet Matīsa dzimtas saknes ir Apē, tāpec ceru uz nopietnu fanu atbalstu trasē. Centīsimies viņus nepievilt...

Vai esi interesējies par konkurentu plāniem un sastāviem?
Nē, mēs vairāk koncentrējamies uz savu sniegumu un, ja nostartēsim labi, visam jābūt kārtībā. Ar sīvākajiem konkurentiem viss ir skaidrs - ''Rodeo'' atpakaļ būs Drevinskis, Ratseps ir lieliski iebraucies, tāpat noteikti jārēķinās ar Līvu. ''MX Ādaži Motosports RT'' savukārt ir ar garu ''rezervistu soliņu''. Viņu galvenie vilcēji ir Leoks un Macuks, un gan jau Fīlips būs piesaistījis vēl kādu ''melno zirdziņu''. Taču, par to mums galva nesāp. Cīnīsimies un vēlamies pateikties daudzajiem ''MX Moduls'' atbalstītājiem, kuri mums palīdz nodrošināt visus apstākļus, lai šo cīņu uzvarētu! Tiekamies Madonā!

Atgādināsim, ka pirms trešā posma ''MX Moduls'' komanda saglabā līderpozīcijas, par 4 punktiem apsteidzot ''MX Ādaži Motosports RT'', bet trešo vietu ieņem ''Rodeo MX RT''.

Komandu kopvērtējums pirms Madonas posma

VietaKlubsPunkti
1.MX Moduls615
2.MX Ādaži - Motosports RT611
3.Rodeo MX Racing Team578
4.X99/Slīterāni479
5.CEC I.S. Racing440
6.Dako Ziemeļvidzeme417
7.MX4 Dobele312
8.FFF Motodraugi298
9.X-kross256
10.HHC Moto Mafia165
11.Saldus Motoklubs121

Izmantotie resursi:
Superkauss