Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Hāse Austrijā izcīna savu pirmo ATP vienspēļu titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hāse Austrijā izcīna savu pirmo ATP vienspēļu titulu
Robins Hāse
Foto: Reuters/Scanpix

Kicbīles (Austrija) ATP "World Tour 250" vienspēļu turnīrā triumfējis Nīderlandes tenisists Robins Hāse. Finālā viņš trīs setos ar 6:4, 4:6, 6:1 apspēlēja Spānijas sportistu Albertu Montanjesu, izcīnot savu pirmo ATP vienspēļu titulu.

Kicbīlē, kur sportisti sacentās augstkalnu apstākļos, ar pirmo numuru bija izlikts Argentīnas veterāns Huans Ignasio Čela. Viņu pusfinālā apturēja Alberts Montanjess (ATP 50.). Par spāņa pretinieku titula cīņā kļuva Nīderlandes tenisists Robins Hāse (ATP 53.), kuram pirmais ATP fināls karjerā. Abi līdz šim nebija tikušies.

Finālā pirmais servēja Hāse, viņam vajadzēja 10 minūtes, lai uzvarētu pirmo geimu. Tajā Robins atspēlēja piecas breikbumbas, pēdējo no tām ar elegantu "dropšotu". 4. geimā savu pirmo iespēju sagaidīja Hāse, taču pie breika netika, jo Montanjesam izdevās laba pirmā serve, pēc kuras bija viegli izkārtot uzbrukumu – 2:2.

Turpinājumā abi nostabilizēja spēli pie savas serves, un šķita, ka būs taibreiks, taču Montanjess līdz tam netika. Servējot pie 4:5, spānis pieļāva pāris kļūdas, un Hāse ieguva trīs setbumbas (40:0). Pirmās divas Montanjess atsita ar uzbrukumu, bet trešās izspēlē, kas bija ilgstoša sitienu apmaiņa no gala līnijas, Montanjesam kļūda (sānu auts) – 6:4 pirmajā setā panākums Hāsem.

Otrā seta 3. geimā Hāse ar dubultkļūdu uzdāvināja pretiniekam breiku, ko gan uzreiz atspēlēja, pie tīkla paceļot ļoti sarežģītu "dropšotu". Drīz vien sekoja trešais breiks pēc kārtas. Šoreiz kļūda Nīderlandes sportistam, kurš neaprēķināja Montanjesa diagonālās bumbiņas trajektoriju, palaižot bumbiņu garām. Tā piezemējās laukumā. 3:2 otrajā setā par labu Spānijas tenisistam. Taču jau atkal Montanjesam neizdevās nostiprināt breiku. Vienu breikbumbu atspēlējis ar "dropšotu", otrās izspēlē šis sitiens pievīla – bumbiņa tīklā, 3:3.

Hāse pie savas serves bija ļoti vājš, un 7. geimu zaudēja "sausā". Ar trešo piegājienu Montanjess spēja nostiprināt breiku, nokļūstot viena geima attālumā no trešā seta – 5:3. Pagurušais Hāse trešo reizi atspēlēties nespēja, un Montanjess panāca izlīdzinājumu pa setiem, ar 6:4 revanšējoties otrajā partijā.

Izšķirošajā trešajā setā Montanjess bija "kļūdu mašīna". Spānis pirmos divus savas serves geimus zaudēja uz nulles. Hāsem pat nebija jāpiepūlas, lai tiktu pie breikiem. "Sausā" setā Montanjess nepalika, taču vairāk par vienu geimu uzvarēt arī nespēja. Hāsem finālā uzvara ar 6:4, 4:6, 6:1.

24 gadus vecais Hāse, kura karjeras attīstībā nopietni iejaukušies savainojumi, šodien izcīnīja pirmo vienspēļu titulu ATP tūrē. Par uzvaru Kicbīlē Hāse nopelnījis 72 600 eiro prēmiju, kā arī tiks pie 250 punktiem, tiesa, jau rīt nāksies atdot 110, kas pirms gada izcīnīti, uzvarot Sanmarīno "Challenger" turnīrā. Hāse pagājušā gada vasarā uzvarēja trīs "Challenger" turnīros pēc kārtas (kopumā 15 nezaudētu spēļu sērija), visi uz māla seguma. Uzvara Austrijā ļaus Hāsem pirmo reizi karjerā ielauzties Top 50. Montanjesam tiks 150 punkti un 38 200 eiro vērts čeks.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

     [+] [-]

, 2011-08-06 16:49, pirms 13 gadiem
Super, bet vai mūsu tenisistiem izņemot Gulbi nevajadzētu ņemt piemēru un sisties vairāk challenger turnīros? - punktus vairāk iespējams savākt, pretinieki tač arī nav nekādi monstri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-08-06 17:50, pirms 13 gadiem
Nu kaut vai caur kvalifikāciju, protams, grūtāk, bet visu laiku future mīcīties nekur augstāk arī netiks.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-06 17:58, pirms 13 gadiem
K-Mart6 rakstīja: Super, bet vai mūsu tenisistiem izņemot Gulbi nevajadzētu ņemt piemēru un sisties vairāk challenger turnīros? - punktus vairāk iespējams savākt, pretinieki tač arī nav nekādi monstri.
Mīļais cilvēk, Tu nu gan esi viens jokdaris - varbūt nosauksi tos mūsu tenisistus, kuri tērē laiku, vinnējot visus fjūčerus pēc kārtas? Tu kļudies arī spēlētāju līmeņa novērtējumā čelendžeros - salīdzinot ar fjūčeriem tas ir vienkārši kosmisks līmenis.

     [+] [-]

, 2011-08-06 18:05, pirms 13 gadiem
Slice ok piekrītu tev par to, ka nav future vinnetaju Latvijā, bet nevajag jau arī ieciklēties uz future,piemēram, Lejnieks toreiz to atp 1.kārtu pārvarēja un daudz pts guva. Es vnk saku, ka palaikam japaskatas chalengeros cik talu mes atpaliekam.