Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Super Bowl" MVP Mahoumss noslēdz lielāko līgumu sporta vēsturē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Super Bowl" MVP Mahoumss noslēdz lielāko līgumu sporta vēsturē
Patriks Mahoumss. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempione Kanzassitijas "Chiefs" noslēgusi jaunu desmit gadu līgumu ar saspēles vadītāju Patriku Mahoumsu. Viņš gada sākumā kļuva par "Super Bowl" vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Jaunais līgums ir naudīgākais profesionālā sporta vēsturē.

Aprīlī Kanzassitijas "Chiefs" izmantoja sev dotās piektā gada tiesības un izvēlējās pagarināt līgumu ar Patriku Mahoumsu, tādējādi viņam bija spēkā esoša vienošanās uz divām nākamajām sezonām. Nule noslēgtais līgums, kura termiņš ir desmit gadi, papildina iepriekšējo līgumu, tādējādi Mahoumsa un "Chiefs" sadarbība ir spēkā uz nākamajām 12 sezonām.

ESPN vēsta, ka tas ir lielākais līgums profesionālā sporta vēsturē - 450 miljoni dolāru. Ņemot vērā amerikāņu futbola lielo savainojumu risku, līgumā iekļauts punkts, kas traumas gadījumā Mahoumsam garantēs 140 miljonus. Līdz šim lielākais līgums piederēja beisbola zvaigznei Maikam Trautam - 426,5 miljoni. Jāpiezīmē, ka Mahoumsam pirms desmit gadu līguma spēkā stāšanās jāaizvada vēl divas sezonas no iepriekšējā līguma, kas paredz 27,6 miljonu samaksu. Tādējādi 12 gados viņš no "Chiefs" saņems 477,6 miljonus.

24 gadus vecais Mahoumss pašlaik tiek uzskatīts par līgas labāko saspēles vadītāju. Februārī "Chiefs" triumfēja mačā pret Sanfrancisko "49ers" (31:20) un izcīnīja "Super Bowl LIV". Pēdējā ceturtdaļā izdevās nodzēst desmit punktu deficītu. Mahoumss piespēlēs atdeva 286 jardus, viņa kontā arī divas rezultatīvas piespēles piezemējumiem, viens paša piezemējums un divas pārtvertas piespēles.

Mahoumss ir pirmais saspēles vadītājs NFL vēsturē, kurš pirms 25. dzimšanas dienas ticis atzīts gan par regulārā čempionāta, gan par "Super Bowl" MVP. Viņš ir jaunākais MVP "Super Bowl" vēsturē. Regulārās sezonas MVP viņš nopelnīja 2018. gadā, jau savā pirmajā pilnajā sezonā kā starta saspēles vadītājam. Toreiz Mahoumss atdeva 50 rezultatīvas piespēles un veica vairāk nekā piecus tūkstošus jardu pa gaisu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/story/_/id...

  +3 [+] [-]

, 2020-07-07 02:50, pirms 4 gadiem
Ir nedaudz biedējoši cik daudz naudas tiek grūsts tupā izklaidē, kamēr tūkstošiem studentu ASV netiek galā ar studiju kredītiem.
Vispār pasaulē tas tagad ir trends - izklaide >>>> zināšanas.
Ja esi baigais specs, labāk esi arī publiski jautrs, citādi nekas nebūsi. Varēsi strādāt pa minimālo. Ja esi kaut kāds youtuberis, kas ar krāniņu var iemest bumbu grozā - tu esi miljonārs.

     [+] [-]

, 2020-07-07 12:12, pirms 4 gadiem
Pučem šitais nepatiks