Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Viljamsai tikšanās ar Gērgesu, Federers un Nadals sacentīsies ar Francijas spēlētājiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsai tikšanās ar Gērgesu, Federers un Nadals sacentīsies ar Francijas spēlētājiem
Serēna Viljamsa. Foto: AFP/Scanpix

Šodien Vimbldonā tiks pabeigta 3. kārtas izspēle, otro nedēļu cenšoties sasniegt Vimbldonā kopā 17 titulus izcīnījušajiem Serēnai Viljamsai, Rodžeram Federeram un Rafaelam Nadalam.

Septiņkārtējā čempione Serēna Viljamsa pirmajos divos mačos ar lielām grūtībām uzvarēja ITF līmeņa spēlētājas – 6:2, 7:5 pret itālieti Džūliju Gato-Montičoni, kurai 31 gada vecumā tas bija tikai otrais "Grand Slam" mačs, un 2:6, 6:2, 6:4 pret 18 gadus veco slovēnietei Kaju Juvanu, kurai bija trešais "Grand Slam" mačs. Nepārliecinoši spēlējošā amerikāniete, kurai pēc ceļgala savainojuma ir kustību problēmas, savā trešajā cīņā satiks pirmo WTA līmeņa spēlētāju – Jūliju Gērgesu, pret kuru Viljamsai ir perfekta 4-0 bilance, uzvarot visos astoņos setos. Abas pēdējo reizi tikās pērn Vimbldonas pusfinālā, kur Viljamsa uzvarēja ar 6:2, 6:4.

Pašreizēja WTA ranga līdere Ešlija Bārtija sasniegusi 14 uzvaru sēriju, kuras turpināšanās gaidāma galvenajā kortā pret vietējo tenisisti Harietu Dārtu, kurai rangā ir tikai 182. vieta un kura pirmoreiz sasniegusi "Grand Slam" 3. kārtu. Kad Dārta pēdējoreiz spēlēja tik nozīmīgā kortā, viņa janvārī "Australian Open" mačā Roda Leivera arēnā ar 0:6, 0:6 zaudēja Marijai Šarapovai. Dārtai nav nevienas Top 50 uzvaras.

Lielbritānijas pirmā rakete Johanna Konta lūkos turpināt perfekto sēriju pret ASV pirmo numuru Slounu Stīvensu, kuru šogad uzvarējusi jau trīs reizes, turklāt Stīvensu divreiz sakāva uz amerikānietei ērtākā māla seguma. Konta nesenajā "French Open" ceturtdaļfinālā uzvarēja ar 6:1, 6:4 pretiniecei dodot tikai vienu breikbumbu, kas bija jau pirmajā geimā un tika atspēlēta. Ja māla mačos favorīte bija Stīvensa, šodien uz zālāja tādā statusā spēlēs Konta.

Vimbldonā otro gadu pēc kārtas sacentīsies ne tikai Viljamsa un Gērgesa, bet arī Belinda Benčiča un Elisona Riske. Šveices tenisiste pērn uzvarēja dramatiskā mačā ar rezultātu 1:6 7:6(10), 6:2, toreiz atspēlējot četras mačbumbas. Benčičai 2-1 pārsvars savstarpējo maču bilancē, uzvarot abos "Grand Slam" mačos. Pirmais bija 2016. gadā Austrālijā ar rezultātu 6:4, 6:3. Riskei zālājs ir mīļākais segums, tāpēc Benčičai šodien gaidāms vēl viens grūts pārbaudījums.

Vīriešu turnīrā savstarpēja pusfināla dueļa virzienā dodas Rodžers Federers un Rafaels Nadals, abi šodien tiksies ar Francijas spēlētajiem. Septiņkārtējais čempions Federers otro reizi sacentīsies ar Luku Puiji, kuru 2014. gadā ar 6:4, 6:4 uzvarēja Parīzes "Masters 1000" turnīrā, bet divu Vimbldonas titulu īpašniekam Nadalam pretī stāsies Žo-Vilfrīds Congā. Spānim ir 8-4 pārsvars, bet Congā uzvarējis gan vienīgajā mačā uz zālāja seguma (2011. gadā Londonā ar 6:7(3), 6:4, 6:1), gan līdz šim pēdējā duelī (2015. gadā Šanhajā ar 6:4, 0:6, 7:5). Bijušais pasaules piektais numurs Congā, kurš savainojumu problēmu un neapmierinošu rezultātu dēļ rangā ir tikai 72. vietā, Top 10 spēlētāju pēdējoreiz pieveica 2017. gada oktobrī Vīnē, kur ar 7:6(2), 6:2 uzvarēja Aleksandru Zverevu (#5).

Šodienas programma: https://www.wimbledon.com/en_GB/sco...

     [+] [-]

, 2019-07-06 10:29, pirms 5 gadiem
Vakar Grebenščikova koncertā Jūmalā redzēju EG ar sievu. Izskatījās laimīgs un relaksēts - tā viš i, ne jau teniss ir galvenais, bet dzīve!