Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vīgantam Pekinā 13. vieta PK posma rollerslēpošanā sacensībās ar masu startu

Ints Megnis
Ints Megnis

Vīgantam Pekinā 13. vieta PK posma rollerslēpošanā sacensībās ar masu startu
Pasaules kausa posms rollerslēpošanā. Foto: Latvian Rollerski Team

Latvijas slēpotājs Raimo Vīgants sestdien Pekinā izcīnīja 13. vietu Pasaules kausa pormā posma rollerslēpošanā sacensībās ar masu startu.

Pekinas olimpiskajā parkā notiekošajā posmā uzvaru svinēja ķīnietis Ksjans Vans, kurš 20 kilometru distanci veica 51 minūtē un 28,5 sekundēs, bet Vīgants viņam piekāpās par nieka divām sekundēm. Tikmēr devītais bija titulētais norvēģis Juhanness Hesflots Klēbo, kurš pērn Phjončhanas olimpiskajās spēlēs kļuva par trīskārtēju čempionu.

Vēl vīru sacensībās pēdējā, 47. vietā palika Ilvars Bisenieks, kamēr Niks Saulītis tika apsteigts par apli.

Tikmēr dāmām 15 kilometros ar 39. vietu samierinājās Kitija Auziņa, ātrākajām zaudējot trīs ar pusi minūts.

Kā vēstīts, pirms tam ceturtdien Vīgants bija 24. vietā sprinta sacensībās, pēc tam izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā piedzīvojot kritienu, bet dienu vēlāk viņš bija 21. pozīcijā īsajā sprintā, paliekot pāris simtdaļas aiz vietas izslēgšanas turnīrā. Tāpat 21. vietu īsajā sprintā izcīnīja arī Auziņa, bet uzvaru starp vīriem svinēja Klēbo.

Pekinā tik aizvadīts visu laiku sportistiem bagātākais Pasaules kausa posms. Kā no Pekinas vēsta Latvijas komanda, sacensības ir ļoti grūtas, to ietekmējot gan Ķīnas gaisa kvalitātei, gan arī 40 grādu karstumam.

Nākamais Pasaules kausa posms no 8. līdz 11. augustam gaidāms Madonā.