Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jaunajiem basketbolistiem Rīgā būs iespēja atrādīties Itālijas klubiem

Andrejs Siliņš

27. jūlijā Rīgā pirmo un vienīgo reizi šovasar norisināsies "Elite Euro Talent" pasākums, kurā būs iespēja sevi daudzu Itālijas basketbola klubu jaunatnes sistēmām atrādīt puišiem, kas dzimuši 2003. un 2004. gadā.

"Elite Euro Talent" ASV Koledžu sporta asociācijas (NCAA) uzraudzībā ik vasaru norisinās Kalifornijā. Šovasar pirmo šāda iespēja bija arī Itālijā, kad klātienē savu talantu varēja apliecināt jaunieši no 15 līdz 19 gadu vecumam. Daudzu Itālijas klubu acu priekšā Boloņā atrādījās arī virkne latviešu, tostarp Tomass Bērziņš, Reinis Otersons, Dāvis Žilde, Jānis Katlaps.

27. jūlijā pasākums notiks arī Rīgā Diagnostikas centra sporta zālē, Grebenščikova ielā 1, un tajā aicināti piedalīties U15 (2003. un 2004. gadā dzimušie) puiši - tieši šī vecuma puišus visvairāk meklē Itālijas klubi. Visu kandidātu pieteikumi tiks izskatīti individuāli un uz nometni aicināti, organizatoru prāt, perspektīvākie. Treniņus vadīs individuālās tehnikas treneris Toms Jēkabsons. Dienas laikā notiks dažādi individuālie testi, kā arī basketbola nodarbība, tāpat individuālās sarunas ar jaunajiem spēlētājiem un viņu vecākiem. Nodarbības tiks filmētas, kas ļaus palielināt iespēju radīt interesi Itālijas klubiem.

"Elite Euro Talent Latvia" dibinātājs un skautinga direktors ir Tomaso Sasdelli, kurš ir Itālijā licencēts treneris, sertificēts NCAA skauts un talantu skauts, kurš daudziem jaunajiem spēlētājiem palīdzējis nonākt ASV koledžās un Eiropas klubos. "Elite Euro Talent Latvia" vadītājs ir bijušais Itālijas izlases basketbolists Marko Bonamiko, kurš 1980. gadā izcīnīja olimpisko spēļu sudrabu, bet 1983. gadā kļuva par Eiropas čempionu. Pēc karjeras Bonamiko vadīja Itālijas Spēlētāju asociāciju, bija A2 sērijas prezidents, kā arī spēļu komentētājs televīzijā. Šobrīd Bonamiko ir FIBA sertificēts aģents.

Dalība pasākumā izvēlētajiem spēlētājiem būs bez maksas. Lai pieteiktos, jāapmeklē mājaslapa: Showcase in Latvia - get your chance to play in...