Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Pliškovai kaimiņu mačs pret Ribarikovu, Flipkensa izaicinās Kerberi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pliškovai kaimiņu mačs pret Ribarikovu, Flipkensa izaicinās Kerberi
Karolīna Pliškova
Foto: AP/Scanpix

Šodien 3. kārtu Vimbldonā centīsies sasniegt tenisistes, no kurām viena, visticamāk, pēc prestižā turnīra būs ranga 1. vietā. Gan Karolīnai Pliškovai, gan Andželikei Kerberei gaidāmas potenciāli sarežģītas cīņas ar spēlētājām, kuras uz zālāja seguma jūtas kā mājās.

Pirms turnīra divas lielākās favorītes bija Petra Kvitova un Karolīna Pliškova. Divkārtējā čempione vakar paklupa 2. kārtas mačā, kad trešo reizi četrās cīņās piekāpās aizsardzības tenisa speciālistei Medisonai Brenglei. Ko šodien parādīs Pliškova?

Neskatoties uz zālāja segumam piemērotu tenisu, Karolīna Vimbldonā nekad nav bijusi tālāk par 2. kārtu, šajā posmā zaudējot četrus gadus pēc kārtas. Pliškovai šodien potenciāli sarežģīts mačs pret slovākieti Magdalēnu Ribarikovu, kurai ļoti patīk spēlēt uz zālāja, uz tā gūstot labus rezultātus.

Šovasar viņa visos līmeņos, ieskaitot "Challenger" turnīrus, ir 14-1 bilance ar vienīgo zaudējumu Notingemas pusfinālā pret Johannu Kontu. Magda šovasar uzvarēja divos "Challenger" turnīros (ITF 100 000). Viņas kontā ir arī viens zālāja WTA tituls, 2009. gadā triumfējot Birmingemā. Ribarikova Kvitovai galvassāpēs var radīt ar savu lielo dažādību. Slovākiete ir "serve&volley" tenisiste ar plašu sitienu arsenālu, kas viņai var palīdzēt Pliškovai nedot ritmu.

Spēles ziņā līdzīga ir beļģiete Kirstena Flipkensa, kura 2013. gadā Vimbldonā tika līdz pusfinālam. Viņa šodien sacentīsies ar ranga līderi un pagājušā gada finālisti Andželiki Kerberi. Abu ceļi Vimbldonā krustojās arī 2014. gadā, un toreiz Kerbere uzvarēja pēc neveiksmīga sākuma – 3:6, 6:3, 6:2.