Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Federeram ceturtdaļfinālā pirmais grūtais pārbaudījums mačā pret Čiliču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federeram ceturtdaļfinālā pirmais grūtais pārbaudījums mačā pret Čiliču
Rodžers Federers
Foto SIPA USA/Scanpix

Šodien Vimbldonā tiks noskaidroti vīriešu turnīra pusfinālisti. Turnīrā palikuši divi iepriekšējo gadu čempioni – Rodžers Federers un Endijs Marejs. Šveices tenisists sacentīsies ar Marinu Čiliču, bet skota pretinieks būs Žo-Vilfrīds Tsonga.

Rodžers Federers – Marins Čiličs

Septiņkārtējam čempionam Federeram pirmajos četros mačos uztraukumam pamata nav bijis – trīs setos apspēlēti Gvido Pelja, Markus Viliss, Dens Evanss un Stīvs Džonsons. Šveices tenisistam līdz šim ideāls turnīrs, arī ne brīdi neciešot no lietus pauzēm, jo viņš allaž dabūjis spēlēt turnīra galvenajā arēnā. "Kruīzam" šodien tiek prognozēts pirmais grūtais pārbaudījums.

Federers Čiliču uzvarējis piecās no sešām cīņām, bet pēdējo maču viņam zaudēja, turklāt samērā bezcerīgi – 3:6, 4:6, 4:6 pirms diviem gadiem "US Open" pusfinālā. Federers atceras, ka toreiz tika "nosists nost no korta". Čiličam ir gan iespaidīga serve, gan spēcīgs uzbrukums, lai Federeru ar 1-2 sitienu uzbrukumu kombinācijām izslēgtu arī Vimbldonā, tāpēc šodienas mačā garantiju par pusfināla sasniegšanu nevar būt.

Endijs Marejs – Žo-Vilfrīds Tsonga

Marejs pirms cīņas pret Tsongu no statistikas viedokļa var justies komfortabli, jo viņam pret Francijas tenisistu ir iekrāta 12-2 bilance. Vimbldonā abi tikušies divreiz, Endijam abos gadījumos uzvarot četros setos – tā tas bija gan 2010. gadā ceturtdaļfinālā, gan divus gadus vēlāk pusfinālā.

Tsongam vienmēr mačos pret Mareju lielākā vilšanās ir pieticīgā spēle uzņemšanā, proti, nav iegūti tik daudz breiku, cik pats vēlētos. Marejs šis spēles komponents tradicionāli ir ļoti spēcīgs. Zālājs labas serves īpašniekiem dod cerības tikt vismaz līdz taibreikam. Endijam pret Tsongu uz zālāja seguma ir perfekta 5-0 bilance, tiesa, vienu setu francūzim viņš zaudējis četros no pieciem mačiem.

Milošs Raoničs – Sems Kverijs

Abi tenisisti šogad Vimbldonā paveikuši ko tādu, kas abiem iepriekš nebija izdevies – uzvarējuši mačā no 0-2. Raoniča tikšana līdz ceturtdaļfinālam tika gaidīta, kamēr Kverijs pārsteidzis pamatīgi. Un runa nav tikai par skaļo uzvaru pār Novaku Džokoviču. Semam šodien būs karjeras pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls. Mačā pret Raoniču visu varētu izšķirt daži punkti. Abiem spēlētājiem ir lieliska serve, kas pamatoti liek domāt par taibreikiem.

50% jeb četri no astoņiem izspēlētājiem iepriekšējiem setiem abu sāncensībā bijuši taibreiku izskatā. Zīmīgi, ka Kverijs uzvarējis trīs no četriem taibreikiem pret Raoniču, tiekot pie 2-1 bilances trīs maču sērijā. Bet... Sems abas uzvaras pret Raoniču guva 2012. gadā, kad Kanādas milzis vēl bija tālu no Top 10. Pirmajā mačā, kas, starp citu, bija Vimbldonā (6:7(3), 7:6(7), 7:6(8), 6:4), Raoničs rangā atradās 64. vietā, bet otrajā cīņā tā gada oktobrī Parīzē Milošam bija 23. numurs. Par taibreikiem runājot, Raoničam šogad ļoti laba 20-5 bilance, kamēr Kverijam ir 17-11.

Tomāšs Berdihs – Luka Puije

Arī Puije pirmoreiz sasniedzis "Grand Slam" ceturtdaļfinālu. Kamēr Kverijs ir pieredzes bagāts tenisists ar lielu stāžu ATP tūrē, francūzis tieši šobrīd aizvada pirmo stabilo sezonu, veicot straujus izrāvienus rangā. Puije pirms ierašanās Vimbldonā nebija uzvarējis nevienā mačā uz zālāja seguma! Runa ir par pamatturnīriem, kuros viņam bija 0-4 bilance. Tāpēc Vimbldonā viņam bija ļoti pieticīgs mērķis – uzvarēt vienā spēlē. Pusotru nedēļu pēc turnīra sākuma viņa kontā ir četras uzvaras, turklāt pēdējās divas no tām pret Huanu Martinu Del Potro un Bernardu Tomiku, kuri ir ļoti labi zālāja spēlētāji. Šodien pretī stāsies 2010. gada Vimbldonas finālists Berdihs, kuram ir gan lielāka pieredze, gan arī pietiekami daudz ieroču, lai pieliktu punktu Puijes lieliskajam turnīram.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-06 13:09, pirms 8 gadiem
Stabils 1/4 fināls, kur vajadzētu uzvarēt visiem favorītiem