Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts pret četriem apļiem un kritisks par "Skonto" spēlētāju rīcību

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Riherts pret četriem apļiem un kritisks par "Skonto" spēlētāju rīcību
Andris Riherts

Piedāvājam Virslīgas komandu "Mettas"/LU un "Daugavpils" treneru Andra Riherta un Kirila Kurbatova teikto pēc vienību izspēlētā neizšķirta 1:1.

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Paldies visiem par spēli, par pašatdevi. Rezultāts 1:1 - pretinieku tas noteikti apmierina, mūs, cerams, ka neapmierina. Centīsimies krāt punktus pret citām komandām."

Tad tomēr uzskati, ka šodien zaudēti divi punkti, nevis iegūts viens?
"Domāju, ka vienu punktu ieguvām. Tomēr ieguvām. Mums nebija tādu momentu, kādi bija pretiniekam. Vienu ieguvām un labi vēl, ka tā beidzās."

Nereti Elvi Stugli nomaini jau pēc 1.puslaika, bet šodien devi viņam lielāku laiku, lai gan arī šodien viņš kritiku no tevis izpelnījās.
"Īpaši alternatīvas jau nebija."

Jautājums tev ne kā "Mettas" trenerim, bet gan kā Latvijas futbola dzīves aktīvam dalībniekam, izlases trenerim - kā tu vērtē to, ka Eirokausos mūsu klubiem ir nožēlojami rezultāti, to, ka spēles Virslīgā tiek atceltas, jo komandas neiet laukumā, klubiem ir finanšu problēmas? Kā tu to vērtē un kādu izeju tu redzi no šīs bēdīgās situācijas?
"Mums vēl viens šāds čempionāts ar 10 komandām un četriem apļiem, un mēs "finišēsim" ar klubiem un visām pārējām lietām. Man liekas, tas ir pilnīgi neapdomāts lēmums - priekš kam tas ir vajadzīgs, ko mēs attīstām? Neredzu nevienu plusu. Par Eirokausu startu - tas ir manu kolēģu darbs, es varu novēlēt tikai veiksmi. Man nebūtu ētiski par to runāt.

Savukārt par to, ka spēlētāji neiet uz laukuma - es varbūt negribu teikt "nekad mūžā", bet tad es labāk pats atsakos kā treneris, un es negrasos būt tādā kolektīvā kopā. Jāciena tomēr arī pretinieks, jāciena sevi. Šobrīd ir transfēru periods, tas ir atvērts, ir iespējas - vajag iet meklēt citas komandas, nevis mocīt sevi un citus. Man tā liekas, ka, pirmkārt, tas nav godīgi pret sevi un, otrkārt, arī pret pretinieku. Man tas nav iedomājams - ja man nemaksā naudu, nu tad es tur nespēlēju. Ja man citur nemaksās naudu, un es tur varētu spēlēt, tad varbūt labāk palikt "Skonto", jo ir iespēja attīstīties, ir labs treniņprocess un tā tālāk. Vienmēr ir izvēle, bet laukumā ir jāiet un jāspēlē. Tas ir futbolistu galvenais darbs."

Vai šāda "Skonto" spēlētāju rīcība kaut kādā mērā varētu ietekmēt arī Latvijas izlases treneru štāba skatījumu uz viņiem, izvēloties sastāvu?
"Tas ir jautājums galvenajam trenerim, tas nav man, nevaru atbildēt viņa vietā."

Un, tavuprāt, pāriešana atpakaļ uz trim apļiem būtu liels solis progresa virzienā?
"Protams. Ja mēs gribam, lai spēlētāji krātu pieredzi, tad starptautisku pieredzi mēs varam krāt tikai Eirokausos. Ja es būtu kluba prezidents un man būtu līdzekļi, ko ieguldīt tikai futbolā (ceru, ka tādi cilvēki parādīsies), tad es neredzu iemeslu, kāpēc man ieguldīt futbolā un spēlēt četrus apļus bez iespējām piedalīties Eirokausos. Ja man ir labi spēlētāji, visi izlases līmeņa, viņiem jādod starptautiskā prakse un to var iegūt tikai Eirokausos. Ja mums viena komanda spēlēs labi un pārliecinoši Eirokausos (mums jau arī vairāk nav augstas klases spēlētāju, viņiem visiem vienā tādā komandā jābūt)... šobrīd, ja "Ventspils" vai kāda cita komanda iekļūtu Eirokausos [acīmredzot domāts grupu turnīrā - aut.] , es negribu iedomāties, ko tā darītu augustā. Šobrīd viņiem no aprīļa līdz oktobrim sanāk spēlēt katru trešo dienu. Ņemot vērā mūsu finansiālo stāvokli, medicīnu, laukumus, infrastruktūru un visu pārējo, man tā liekas, ka tas [tik bieža spēlēšana] ir tuvu pašnāvībai. Man ir žēl spēlētāju. Ļoti žēl viņu - viņi neatjaunojas un neko neiegūst."

Atgriežoties pie "Mettas" - tabulā apsteidzat tikai "Jūrmalu", kas kārtējo reizi kaļ lielus plānus. Vai sekojat šiem saviem konkurentiem?
"Kādu atbildi jūs gribat? Es tā īsti nesapratu."

Vai sekojat "Jūrmalas" sastāva izmaiņām un tam, kas notiek viņu nometnē?
"Nē."

Kirils Kurbatovs, "Daugavpils" galvenais treneris: "Dodoties šai izbraukumā, bija bažas par rezultātu. Būtībā šīs bažas piepildījās, plus papildus korekcijas ieviesa laika apstākļi. "Metta" ir mūsu tuvākais konkurents, ar kuru visu laiku aizvadām smagas, sīvas spēles. Pirmajā spēlē mēs šeit viņiem zaudējām, tāpēc šodien braucām ar vēlmi kaut nedaudz reabilitēties. Izdevās gūt ātrus vārtus, taču arī ielaidām 1.puslaikā. Aizsardzībā nospēlējām organizēti, un principā neļāvām pretiniekam izveidot pietiekami lielu momentu skaitu, un savukārt uzbrukumā nospēlējām ļoti aktīvi un ar uzbrukumu esmu apmierināts. Varbūt nedaudz pievīla momentu realizācija - pie tā strādāsim, tāds ir mūsu šī brīža līmenis. Paldies gan savējiem, gan pretiniekiem, kuri izturēja pusotru stundu tik karstos laika apstākļos. Labi "noskraidīja" un parādīja cienījamu sniegumu."

Kā uzskatāt - vienu punktu ieguvāt vai divus zaudējāt?
"Tāds jautājums... ja pateikšu, ka zaudējām, apvainošu pretinieku... Ja teikšu, ka ieguvums, tad nenovērtēšu sevi."

Sakiet, kā ir!
"Spriežot pēc spēles izskaņas un 2. puslaika vispār, domāju, ka mums tomēr bija jāgūst [uzvaras] vārti. Gribējām to, taču gribēt ir par maz - ir arī kaut kas jāprot. Gribējām, bet nespējām."

Virslīgā "Daugavpilij" tā ir debijas sezona. Vai varat nosaukt pāris spēlētājus, kuri, jūsuprāt, labi iejutušies šajā līmenī un kuru attīstības virziens jums patīk?
"Progresē mums praktiski ikviens. No mūsu komandas praktiski neviens nav pirms tam spēlējis Virslīgā. Izņēmums laikam ir tikai Riževskis, bet tas pats Čižovs bija "Ilūkstē", taču regulāri zaudēt un ielaist piecas bumbas - nedomāju, ka tā bija pieredzes krāšana. Tas, ka daži spēlētāji ir "izšāvuši", ir patīkami. Par piemēru var saukt to pašu Fjodorovu, Černomordiju, kuri principā pagājušajā gadā bija dziļā rezervē. Tie, kas ir gados vecāki, mēģina palīdzēt turēt līmeni.

Varu paslavēt Ļitvinski - puisis gaidīja, gaidīja un izmantoja savu iespēju brīdī, kad mums šī pozīcija kļuva vakanta. Tas notika spēlē ar "Jelgavu" - izgāja, nospēlēja cienīgi, parādīja labu līmeni, nebija ne ar ko sliktāks par citiem un uzskatu, ka viņš ir nopelnījis vietu sākumsastāvā."

Un kā ar Fjodorovu - arī viņš pamazām izkarojis vietu sākumsastāvā?
"Fjodorova gadījumā šobrīd tiek risināts jautājums par viņa pāreju uz Poznaņas "Lech". Par viņu un Černomordiju - burtiski šajā nedēļā tam vajadzētu izšķirties. Ļoti iespējams, ka pēc divām dienām mēs viņus vairs neredzēsim, un viņi spēlēs Polijas augstākajā līgā. Nu varbūt sākumā dublieros, tur vēl rit apspriedes."

Kāpēc izjaucāt Klimaševiča un Černomordija centra aizsargu pāri, iesaistot Catlakšu?
"Vienkārši spēli no spēles tika atkārtotas vienas un tās pašas kļūdas. Kad tas notiek vienreiz, to var saukt par apstākļu sakritību. Kad regulāri... Bija problēmas no Klimaševiča puses atsevišķās spēlēs - individuālas kļūdas. Kaut vai spēle ar "Jūrmalu" - spēlējām praktiski tikai viņu laukuma pusē, bet no pretinieku pusotra uzbrukuma ielaidām vārtus, jo centra aizsargi darbojas nesaskaņoti. Vajadzēja kaut ko mainīt - un tas arī viņiem dod iespēju psiholoģiski sevi sapurināt un iegūt motivāciju, apzinoties, ka viņi vēl nav nopelnījuši vietu sākumsastāvā. Tā ka arī psiholoģijas dēļ [tāds lēmums - aut.]."

Arī trešajā reizē nespējāt uzveikt "Mettu", lai gan tabulā esat augstāk. "Metta" jums ir neērts pretinieks?
"Domāju, arī viņi vēlas mūs apspēlēt un viņiem tāda pati problēma. Tiesa, vienreiz viņi mūs jau ir apspēlējuši. Mums vēl ir viena savstarpējā spēle, centīsimies pēdējā aplī pret viņiem iegūt punktus [smaida]."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-07-06 23:58, pirms 10 gadiem
Atgriežoties pie "Mettas" - tabulā apsteidzat tikai "Jūrmalu", kas kārtējo reizi kaļ lielus plānus. Vai sekojat šiem saviem konkurentiem?
"Kādu atbildi jūs gribat? Es tā īsti nesapratu."

Vai sekojat "Jūrmalas" sastāva izmaiņām un tam, kas notiek viņu nometnē?
"Nē."

  +4 [+] [-]

, 2014-07-07 00:01, pirms 10 gadiem
Atkal sākas smilkstēšana par trīs riņķiem, tracina jau!!! Ja kādam Virslīgas klibiķim 36-40 spēles sezonā liekas par daudz tad ir jāmeklē cita nodarbošanās. LFF un komandu vadības ir galīgi aizmirsušas, ka spēlē skatītājiem un līdzjutējiem nevis savām šaurām interesēm un totalizatoriem, ibio! Sponsoru nav tādēļ, ka 98% virslīgas spēlētāju ir klibas cacas nevis tādēļ ka ir 36 spēles sezonā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-07-07 00:10, pirms 10 gadiem
Jāspēle nedēļā viena spēle.
No Marta līdz Novembra sākumam ir 36 nedēļas. Kas te nesaprotams Rihertam?

  +6 [+] [-]

, 2014-07-07 00:13, pirms 10 gadiem
Loģiski ka Riherts ir pret 4. apļiem, jo Mettas studenti ar skolotāju Kalniņu priekšgalā nespēj pavilkt 36 spēles sezonā. Cik daudz runāts un slavēts par izcilo Mettas sistēmu, bet rezultāti tā arī nav parādījušies, varbūt sākt ar galveno - ar galvenā trenera maiņu? Brīžiem sāk apnikt Riherta un Mihelsona mūžīgā čīkstēšana ārpus laukuma, bet kad Mettai jāpierāda sava varēšana laukumā, tad čiks vien sanāks - viena uzvara 19 spēlēs (spēli pret Jūrmalu neskaitu) ir diezgan švaki.

  -2 [+] [-]

, 2014-07-07 00:15, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Jāspēle nedēļā viena spēle.
No Marta līdz Novembra sākumam ir 36 nedēļas. Kas te nesaprotams Rihertam?
Un ne tikai Rihertam, bet arī spēļu kalendāra sastādītājiem. Un tās, uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmās reizes, kad ir jāizspēlē kāda kausa spēle, var arī divas reizes nedēļā iziet laukumā.

  +4 [+] [-]

, 2014-07-07 00:20, pirms 10 gadiem
Ir jābeidz raudāt un jāsāk spēlēt! Kur ir tie augļi no ''labākās futbola skolas'' Latvijā?
2012. gadā 8. vieta Virslīgā
2013. gadā 9. vieta Virslīgā
un 2014. gadā pagaidām 9. vieta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-07-07 00:53, pirms 10 gadiem
Kādi sponsori, kādi investori.. stadionos vidēji 50-100 skatītāji..
Kamēr katram klubam marketinga budžets nebūs vismaz 20 k EUR tukšas pļāpas, lai riteni iegrieztu, biļetēm jamaksā apaļa 0, budžets jātērē, lai cilvēkus stadionos dabūtu bez maksas.. jāiet skolās, jāpiedalās fizkultūras stundās, jādala flaieri pa labi un pa kreisi.. Bet neviens sevis cienošs marketnga cilvēks bez 1500 eur nestrādās, bet klubos 3x mazākas algas nevar samaksāt futbolistiem.. Un ja 1-2 klubi ko darītu, tad tas tāpat situāciju ilgtermiņā neuzlabos.. Tā ka investori, sponsori ir bla bla..
Kāpēc Riherts domā ka Skonto futbolisti negrib ēst ? Tur bija izmaksāt vismaz 2 algas, vismaz 2.. !! Pamēģiniet Latvenergo darbiniekiem neizmaksāt mēnesi..
Kāpēc jābūt 10 komandām, varbūt vajag labāk 6 spēcīgus klubus un sezonas sākumā galdā jānoliek finansu garantijas vismaz 300 k eur apmērā, kas ir aptuveni minimums, lai izvilktu sezonu.. Pretējā gadījumā ne totjikus var izskaust, ne arī Virslīga var attīstīties..

  +1 [+] [-]

, 2014-07-07 08:33, pirms 10 gadiem
ajrisūdezda rakstīja: nožēlojami, cilvēks sūdzas, ka viņiem jāspēlē futbols. Tad b.le vipār davai salozējam komandas un čempionātu spēlējam pēc vienmīnusa sistēmas, spēles viņam par daudz , kro.plis, tāpēc jau tas futbols ir galīgā pa.kaļā.
p.s. varu apsveikt ''godājamo'' treneri arī izlases štābā ar pedējo vietu nākamajā kvalifikācijā uz euro 2016
O, tiešām labāk pēc vienmīnusa sistēmas, - Metta kausā izlido pret 1.līgas komandu un izlido 1.čempja spēlē, kopā divas spēles, neviens nav pārpūlējies un mierīgi var krāt pieredzi!

     [+] [-]

, 2014-07-07 09:50, pirms 10 gadiem
Par trim apļiem tas ir pilnīgs murgs! Tikai četri! Un tad jau maz spēļu sezonā sanāk. Latvijas līga taču skaitās profesionāļi! Citās valstīs ir ap 20 komandu, vēl kausi visādi , tajā skaitā Eirokausi labākiem. Cik tad mūsu komandām ir spēles Eirokausos? 2, labākā gadījumā četras. Ja negrib spēlēt futbolu, lai iet tirgot belašus! Slaisti!
Pilnībā gan piekrītu, ka uz spēli ir jāierodas. Ja kāds spēlētājs negrib tā viņa darīšana, būtu kaut rezervistus uzlaiduši, jauniešus. Tā tiešām ir necieņa pret pretnieku, čempionātu, skatītājiem! Baigie meistari atradušies!Lupatas ne futbolisti!Un sodīt vajadzētu stingri! Lai spēlē amatieri, ja nesanāk profesionāla komanda! Faktiski jau mums tikai nedaudzi futbolisti spēlē profesionālā līmenī, bet grib visi baigo piķi! Aizbrauc mūsu profi uz Eiro kausa spēli un dabū pa pakaļu no amatieriem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-07 11:21, pirms 10 gadiem
kn23m rakstīja: Visi, kas te skribelē ar putām uz lūpām, ka četri apļi un 36 spēles ir normāli ir vienkārši pilnīgi stūlbi un viņiem nav nekādas izpratnes par futbolu - īpaši Latvijas!! Pieņemu, ka tie ir tie paši, kas ar izbolītām acīm arī skribilē ārvalstu līgu rakstos un aizstāv Čukotkas gubernatora vai kāda arābu šeika spēļmantiņas lēcienu un klupienus!!

Žēl ir šo cilvēku, jo turpina skribelēt par lietām, par kurām pat nav nojausma...
Latvijā šābrīdējā situācijā NEKĀDĀ gadījumā nedrīkst būt vairāk par trīsdesmit spēlēm un jau trīsdesmit ir vismaz pāris spēļu par daudz!!
Zviedrijā un Norvēģijā pat ir tikai 30 spēlēs, bet kādi tur ir stadioni un laukuma kvalitāte, par līdzjutējiem tribīnēs nemaz nerunājot!! Vēl pavisam nesen Somijā vispār bija tikai 26 spēles - tagad gan skatos, ka ir pārgājuši uz 33, bet tas jau nav aiz labas dzīves, jo top līgā klubu skaits tika samazināts no 14 uz 12!!
Cilvēkam, kurš var pateikt, ka četri apļi un 36 spēlēm ir jābūt, vienkārši nav nekādas izpratnes par Latvijas futbolu un futbolu kopumā!! Nav ko te salīdzināt ar Spāniju, Itāliju, Vāciju, utt - vienīgais iemesls, kāpēc tur ir 38, 34 speļes sezonā ir tāpēc, ka katra spēlē ienes desmitiem miljonu eiro - esmu pilnīgi pārliecināts, ja tas būtu klubu īpašnieku varā viņi spēlētu katru otro dienu!! Nauda nav vienīgais aspeks - te daži tumsoņas skribelē, ka mūsu līga ir profesionāla - tak atverat mūlāpi kaut-vai vaļā LFF mājas lapu un paskataties, ka labi ja 33% spēlētāju ir profesionāļu status un tikai tad murgojat!!
Komentārs ļoti neinteliģents, ar milzums gramatikas kļūdām, tādēļ vēl jo vairāk, mazo spēļu skaita aizstāvjiem ar zemo IQ, neizraisa uzticību.

  -1 [+] [-]

, 2014-07-07 11:39, pirms 10 gadiem
Tiešām nožēlojami, ja futbolisti grib spēlēt pēc iespējas mazāk futbolu.

     [+] [-]

, 2014-07-07 11:45, pirms 10 gadiem
Te viens briesmīgi aizstāv 3 apļus un saka , ka nevajag salīdzināt ar citām valstīm. Ja Latvijā 10 komandas spēlē 3 apļus sanāk vien nieka 27 spēles! Anglijā, Vācijā, Spānijā, Itālijā bez čempionāta apmēram 40 spēlēm vēl ir kausa izcīņa, līgas kausi, Karaļa kausi, labākiem vēl Eirokausi un kopā dažreiz sanāk labākiem ap 80 spēles sezonā. Tiešām gudrelis pats neko nejēdz.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-07 12:24, pirms 10 gadiem
Rihert spelesi 4 aplus ,bet domaju ka uz tavam klubam tas nakoshaja sezona nebus aktuali. 1 liga nakosaja sezona speciali prieks tevim uztaisim 8 komandas 14 speles pavilksi? nenogursi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-07 14:48, pirms 10 gadiem
kn23m rakstīja: PADOMĀJAT tak logiski!!
Neuztraucies, savas domas (nevis skribelējumus) drīkst izteikt visi, pat ar 4 klašu izglītību. Starp citu- aicinājuma un pavēles formā jāraksta nevis "padomājat",bet "padomājiet"!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-07 15:57, pirms 10 gadiem
RIHERTS ar savām pārdomām parāda ka LATVIJAS futbola vadībā ir cilv/eki kurus tur tuvumā nevajadzētu laist!!!

     [+] [-]

, 2014-07-07 16:56, pirms 10 gadiem
kn23m padomā arī kādreiz ar galvu! Tagad futbolisti paaugstina savu meistarību spēlējot. ja samazināsim spēļu skaitu tad viņi cels savu meistarību jūrmalā guļot un audzējot ...TOS!!!

  +2 [+] [-]

, 2014-07-07 17:05, pirms 10 gadiem
Latvijas ''profiem'' tikai trenēties,nav pat čempionāts vajadzīgs.Piedalīties eirokausos aizliegt ar likumu.Lai iemācītu spēlēt futbolu vajadzīgi futbola treneri.Latvijā tādu nav,tikai pseidotreneri.Bei vperjot,dalše,čevo pridurok ģelaješ un tā tālāk.Ja gribat lai Jūsu bērni spēlē futbolu tad tikai jau agrā vecumā uz Eiropu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-07-07 17:24, pirms 10 gadiem
Skaitīsim kn23m kurš vairāk redz futbolu? Jūs paliksiet jaņos!!!

     [+] [-]

, 2014-07-07 17:40, pirms 10 gadiem
36 speles mazajā Latvijā,tas būtu daudz?Nīkuļi esam?PSRS laikos krietni vien lielākus attālumus veicot Daugava pa 42 spēlēm aizvadīja sezonā!
Tāpat eirokausos vadošie klubi ilgi neuzturās,un cik tad mums vēl to Lat.Kausa maču?

     [+] [-]

, 2014-07-07 17:43, pirms 10 gadiem
barakuda21 rakstīja: Skaitīsim kn23m kurš vairāk redz futbolu? Jūs paliksiet jaņos!!!
Puikis troļļo!
šams te daudzus,mani tai skaitā jau ir paspējis,,IGNORĒT!!,,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-07 23:35, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Atgriežoties pie "Mettas" - tabulā apsteidzat tikai "Jūrmalu", kas kārtējo reizi kaļ lielus plānus. Vai sekojat šiem saviem konkurentiem?
"Kādu atbildi jūs gribat? Es tā īsti nesapratu."

Vai sekojat "Jūrmalas" sastāva izmaiņām un tam, kas notiek viņu nometnē?
"Nē."


Riherts ir stulbs, jau labu laiku atpakal to piefikseju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja