Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Regulārās sezonas čempione aicina izbeigt sezonu, pārējās pusfinālistes grib spēlēt

Agris Suveizda

Regulārās sezonas čempione aicina izbeigt sezonu, pārējās pusfinālistes grib spēlēt
Ričards Raščevskis un Miks Babris. Foto: A. Pupurāns/FC Petrow

Latvijas Telpu futbola asociācija apkopojusi vīriešu virslīgas pusfināla dalībnieču viedokļus par to, kā klubi pavadījuši pandēmijas periodu un vai, viņuprāt, sezona būtu jāizspēlē līdz galam. Līdz pandēmijai regulārās sezonas čempione "Petrow" pusfinālā pret Daugavpils "Lokomotiv" bija vadībā ar 2-1, bet otrā pusfinālā starp "Rabu" un Jēkabpils "Lūšiem" ir neizšķirts 1-1. Sērijas rit līdz trim uzvarām.

Mārtiņš Petrovs, FC "Petrow" prezidents un LTFA valdes loceklis: "Šobrīd trenējamies, liekot uzsvaru uz fizisko gatavību. Tūlīt atsāksim pilnvērtīgus treniņus zālē. Uzskatu, ka spēlētājiem būs sarežģīti atgriezties pie spēlēšanas. Pavasarī kāds pie savas sportiskās formas strādāja vairāk, kāds mazāk. Jāņem vērā, ka līdz ar telpu futbola čempionāta atsākšanos startēs ielu futbola sezona, kā arī zemākās līgas lielajā futbolā. Puiši būs noslogoti. Pastāvēs liels risks iedzīvoties savainojumos. LTFA ir jāpieņem atbildīgs lēmums attiecībā uz čempionāta atsākšanos. Jo pastāvēs risks, ka kāds no sacensību dalībniekiem inficēsies ar Covid-19. Kārtīgi jāapdomā visi drošības pasākumi. Personīgi es negribētu riskēt ar spēlētāju veselību. Jāatstāj tiesības LTFA valdei čempionātu neturpināt un pieņemt lēmumu atzīt vai neatzīt kādu komandu par čempioni. Nevēlos, lai kāds nacionālās izlases futbolists vasaras spēlēs satraumējas."

Artūrs Šketovs, futbola klubs "Raba" un Latvijas izlases galvenais treneris un LTFA valdes loceklis: "UEFA rekomendē, vadoties pēc iespējām, nospēlēt čempionātus līdz galam. Iepriekšējā LTFA valdes sēdē noskaidrojām, ka Virslīgas un 1. līgas komandas gatavas aizvadīt atlikušās spēles, bet LTFA – uzņemties sacensību organizēšanu. Esam gatavi doties laukumā un spēlēt. Protams, spēlētājiem nav viegli. Pusgadu trenējāmies un gatavojāmies izslēgšanas spēlēm, taču tagad viss jāsāk gandrīz no jauna. Pavasarī sekojām Ministru kabineta norādēm un trenējāmies individuāli. Pārejot pie kopējiem treniņiem, ievērojām divu metru distanci. Ceram, ka Latvijā atļaus aizvadīt sporta sacensības un jūnijā varēsim aizvadīt pusfināla sērijas trešo spēli. Šobrīd četriem pusfinālistiem ir līdzvērtīgas iespējas izcīnīt čempionu titulu. Tāpēc uzskatu, ka sezonu vajag nospēlēt līdz galam un jānoskaidro Virslīgas čempionāta uzvarētājs pēc sportiskā principa."

Intars Šleseris, SK "Jēkabpils Lūši"/"Ošukalns" galvenais treneris: "Gatavojamies spēlēm, ievērojot visus drošības noteikumus. Jau esam atsākuši kopējos treniņus. Viennozīmīgi uzskatu, ka čempionāts ir jānospēlē līdz galam. Paši spēlētāji raujas laukumā. Daži pat ir gatavi ziedot vasaras atvaļinājumu laikus, lai tikai izietu laukumā un nospēlētu. Citādāk būs neizdarīta darba sajūta. Čempionu nedrīkst noteikt kabinetos. Šobrīd teju katrs klubs ir tiesīgs pretendēt uz titulu. 'Petrow" uzvarēja regulārajā sezonā, "Raba" – kausā, bet mēs regulārajā čempionātā sakrājām visvairāk punktu pret pusfinālu dalībniekiem. Visi ir tiesīgi cīnīties par kausu."

Aleksandrs Jakubovskis, FC "Lokomotiv Daugavpils" vadītājs: "Daugavpils komanda ilgāku periodu trenējas, taču visas nodarbības notiek ārtelpās. Daudz strādājam pie fiziskās gatavības. Nopietni gatavojamies lielā futbola 1. līgas čempionātam, kur FC "Lokomotiv" ir augsti mērķi. Tagad treniņi norisinās divreiz dienā. Zālē vēl nebijām tikuši. Saprotam, ka drīz varētu atsākties telpu futbola čempionāts, tāpēc meklējam iespējas atsākt treniņus tieši telpu futbolā. Piekrītu, ka čempions jānoskaidro pēc sportiskā principa. Esam gatavi cīnīties pusfināla sērijā pret Petrow un pēc tam sērijā par zelta vai bronzas medaļām. Daugavpils Olimpiskais centrs šobrīd nav pārāk noslogots, tāpēc pie pirmās iespējas gaidīsim regulārās sezonas uzvarētājus ciemos uz sērijas ceturto spēli."

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/LTFA.LV/po...

     [+] [-]

, 2020-06-06 17:35, pirms 4 gadiem
Ja viņi ir ''regulārās sezonas čempioni'', tad viņiem tika pasniegtas mazās zelta medaļas?
Ja netika, tad viņi ir ''regulārās sezonas uzvarētāji''.