Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NCAA turpmāk trīspunktnieku līnija būs tikpat tālu, cik Eiropā

Andrejs Siliņš

NCAA turpmāk trīspunktnieku līnija būs tikpat tālu, cik Eiropā
Foto: AP / Scanpix

ASV Nacionālā koledžu sporta asociācija (NCAA) nolēmusi no nākamās sezonas mainīt basketbola trīspunktnieku līnijas attālumu - turpmāk ASV koledžu basketbolā trīspunktu līnija būs tikpat tālu, cik to paredz arī Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) noteikumi.

Lēmums pieņemts trīs galveno iemeslu dēļ: 1) padarīt laukumu plašāku garāmgājienu veikšanai no perimetra; 2) padarīt trīspunktnieku par grūtāku metienu, lai bremzētu sekošanu modes tendencēm, komandām aizvien vairāk paļaujoties uz metieniem no distances; 3) palīdzēt plašuma veidošanai uzbrukumā, kas prasīs aizsardzībai lielāku pielāgošanos.

Jau aizvadītajā sezonā NCAA īstenoja eksperimentu ar attālinātu trīspunktnieku līniju NIT turnīrā, kur cīnījās komandas, kas neiekļuva "Marta trakumā". Tajā komandas vidēji spēlē izmeta 23,1 trīspunktnieku, kas ir par 0,3 metieniem vairāk nekā regulārajā sezonā. Savukārt precizitāte kritās - ja regulārajā sezonā komandas no tālienes uzbruka ar 35,2% precizitāti, tad NIT turnīrā ar 33%.

Jaunie noteikumi paredzēs tādu pašu trīspunktu līnijas attālumu, kāds tas ir pēc FIBA noteikumiem - 6,75 metru attālumā pretī grozam un 0,9 metru attālumā sānos no laukuma līnijas. Iepriekš NCAA trīspunktnieku līnija bija 6,32 metru attālumā no groza.

Salīdzinoši - Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) tālmetienu līnija ir 7,24 metru attālumā no groza, bet sānos no laukuma sānu līnijas 0,91 metra attālumā. Savukārt ASV vidusskolu basketbolā tālmetienus met no 6,02 metru tālas līnijas, kamēr sānos no laukuma līnijas ir pat 1,6 metri.

Tāpat NCAA pieņēmusi lēmumu izmainīt uzbrukuma laiku pēc izcīnītas uzbrukuma bumbas. Proti, ja līdz šim spēles laiks tika atjaunots uz 30 sekundēm, tad turpmāk pēc uzbrukuma bumbas atkārtotajam uzbrukumam tiks dotas 20 sekundes.

Izmantotie resursi:
https://www.azdesertswarm.com/

     [+] [-]

, 2019-06-06 12:48, pirms 5 gadiem
Ko??? Viņiem bija tuvāk kā standarts? Kas viņi tur kaut kādi sīkie spēlē NCAA?

     [+] [-]

, 2019-06-06 13:33, pirms 5 gadiem
Līgas vidējo 3pt% sačakarēja Duke