Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Par "Ventspils" galvenā trenera vietas izpildītāju nozīmēts Kļosovs

Ints Megnis
Ints Megnis

Par "Ventspils" galvenā trenera vietas izpildītāju nozīmēts Kļosovs
Adlans Šišhanovs un Dejans Vukičevičs. Foto: FK "Ventspils"

Par futbola kluba "Ventspils" galvenā trenera pienākumu izpildītāju nozīmēts Igors Kļosovs, kurš aizstās nedēļas nogalē amatu negaidīti atstājušo Dejanu Vukičeviču. Nākamajā spēlē "Ventspils" trešdien uzņems "Jelgavu".

Pusnaktī uz pirmdienu "Ventspils" publicējusi ziņu, pasakoties Vukičevičam par abpusēji izdevīgu un auglīgu sadarbību, kas turpinājās gandrīz pusotru sezonu. "Tas bija neaizmirstams, aizraujošs, emocionāls un ļoti interesants futbola piedzīvojums. Visa dzeltenzilo saime pateicas Dejanam Vukičevičam par darbu mūsu klubā un novēl viņam visu pašu labāko turpmākajā karjerā. Liels paldies, Dejan," raksta komanda.

"Visiem zināms, ka futbola dzīve ir neparedzama, viss mainās ļoti ātri. Jāprot būt gatavam jebkurām pārmaiņām. Neapšaubāmi, Dejana Vukičeviča atkāpšanās visam FK ”Ventspils” ir neordinārs, nopietns un pietiekami sarūgtinošs notikums. Bet tāda ir futbola dzīve," paudis vienības sporta direktors Andrejs Butriks. "Mēs cienām Dejana lēmumu un esam pārliecināti, ka viņš to pieņēma, vadoties tikai no tā, ka tas nāks par labu klubam."

Butriks saka, ka Vukičevičs strādājis ļoti profesionāli un kvalitatīvi. "Bija daudz zīmīgu un aizraujošu notikumu, bija skaistas uzvaras, bija sāpīgas neveiksmes – "Ventspils" kopā ar Dejanu pārdzīvoja unikālu etapu savā vēsturē, kurš, mēs esam pārliecināti, ilgi paliks atmiņā visiem dzeltenzilo līdzjutējiem. Dejans Vukičevičs ir viens no labākajiem un spēcīgākajiem speciālistiem, kurus man nācies satikt savā futbola dzīvē un ar kuriem nācies strādāt. Esmu pārliecināts, ka viņš ir viens no labākajiem treneriem "Ventspils" vēsturē. Žēl, ka tagad mūsu ceļi šķiras, bet tas ir futbols, tā dažreiz notiek. Nešaubos, ka mēs pastāvīgi uzturēsim attiecības."

Vukičeviča aizstājējs Kļosovs 2008. gadā kļuva par trešo Latvijas treneri, kurš ieguva UEFA PRO trenera licenci, pēc Aleksandra Starkova un Jurija Andrejeva. Vairākus gadus Kļosovs bija Starkova asistents Latvijas nacionālajā izlasē, tāpat abi speciālisti kopā strādājuši Krievijas Premjerlīgas klubā Maskavas ‘’Spartak’’, kā arī Azerbaidžānā ar Baku komandu. Nesen Kļosovs bija Moldovas spēcīgākās komandas Kišiņevas ‘’Dacia’’ galvenais treneris - arī šī komanda pieder "Ventspils" īpašniekam Adlanam Šišhanovam.

Melnkalnes futbola treneris Dejans Vukičevičs par „Ventspils” galveno treneri oficiāli tika apstiprināts pagājušā gada janvārī. Vukičevičs Ventspilī ieradās kopā ar jauno kluba īpašnieku Adlanu Šišhanovu, ar kuru bija strādājis kopā arī iepriekš Moldovā. Vukičevičam iepriekšējā sezonā izdevās aizvest „Ventspili” līdz otrajai vietai Virslīgā, kā arī UEFA Eiropas līgā tika pārvarēta kvalifikācijas pirmā kārta.

Šīs sezonas sākums „Ventspilij” nesanāca ideāls, bet pēc šodien ciestā zaudējuma „Ventspils” no pirmajām deviņām spēlēm paņēmusi tikai 12 punktus, kas liek atrasties piektajā vietā kopvērtējumā. Par atkāpšanos viņš paziņoja sestdien preses konferencē pēc spēles, kurā "Ventspils" ar 3:4 zaudēja Jūrmalas "Spartakam". Speciālists pauda, ka par lēmumu atkāpties bija izšķīries jau pirms vairākām dienām, bet komandai par to pateica vienīgi pēc mača.

Savu atkāpšanos Vukičevičs pamatoja ar to, ka neredz izaugsmes iespējas darbā ar komandu, kā arī piesauca to, ka šosezon daudz mazāk kopā ar komandu ir Šišhanovs. Kluba īpašnieks bijis tikai uz divām savas komandas spēlēm Virslīgā, bet iemeslus viņa neaktivitātei Vukičevičs nevarēja nosaukt.

51 gadu vecais Vukičevičs iepriekš strādājis ar vairākiem klubiem Balkānu valstu augstākajā līgās, viņa karjeras CV var lepoties ar Melnkalnes čempiona titulu 2007. gadā. Savukārt kā spēlētājs Vukičevičs vienu sezonu pārstāvēja Spānijas „Sevilla”.

Vukičevičs ir kļuvis par piekto galveno treneri šosezon Virslīgā, kurš atstājis savu amatu – „Valmiera” vēl pirms sezonas sākuma Vladimira Babičeva vietā izšķīrās par labu Tamazam Pertijam, Aleksandrs Starkovs Liepājā nācis Gordona Janga vietā, bet „Riga” atvadījusies jau no diviem galvenajiem treneriem – portugāļa Pimentu un Baltkrievijas speciālista Oļega Kubareva.

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS870115:721
2.Riga961213:619
3.Valmiera Glass/ViA84229:614
4.Daugavpils941410:913
5.Ventspils933313:1212
6.Jelgava93249:1011
7.Spartaks930612:219
8.Liepāja82157:117
9.Metta92079:156

  -1 [+] [-]

, 2019-05-06 09:55, pirms 5 gadiem
Kļosovs var ūdeni pienest Dejanam, tāpat kā pienesa Starkovam.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-06 10:21, pirms 5 gadiem
strops rakstīja: Kļosovs var ūdeni pienest Dejanam, tāpat kā pienesa Starkovam.
gan jau Adlans visu noteiks , Kļosovs būs ieliktenis

     [+] [-]

, 2019-05-06 11:03, pirms 5 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: gan jau Adlans visu noteiks , Kļosovs būs ieliktenis
Nav šaubu....

     [+] [-]

, 2019-05-06 12:26, pirms 5 gadiem
Paharam gan jau, ka papildus motivācija tagad būs nākamajā spēlē, ņemot vērā jauno pretinieku komandas treneri.

     [+] [-]

, 2019-05-06 13:27, pirms 5 gadiem
Starp citu, Pučinsks vairs nestrādā FKV Akadēmijā?