Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Pagājušā gada pusfināliste Sevastova sāks Madrides turnīru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pagājušā gada pusfināliste Sevastova sāks Madrides turnīru
Anastasija Sevastova
Foto: Sipa USA/Scanpix

Svētdien Madrides "Premier Mandatory" sērijas turnīru sāks Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 16.), kura ap plkst. 14:00 tiksies ar Slovākijas tenisisti Annu Karolīnu Šmīdlovu (WTA 86.).

Sevastova pirms gada Madridē izcēlās ar pusfinālu, par kura sasniegšanu pienācās 390 reitinga punkti. To aizstāvēšana pilnā apjomā izskatās pēc ļoti sarežģītas misijas, jo Anastasijai šogad draud netikšana tālāk par 3. kārtu – tāda aina veidojas, pieņemot, ka pirmajos divos posmos viņas zara daļā visos mačos uzvarēs izsētās spēlētājas.

Sevastovu pērn pusfinālā apturēja viņai ļoti neparocīgā rumāniete Simona Halepa, bet šoreiz divus posmus agrāk var būt tikšanās ar Karolīnu Vozņacki. Sevastova Dānijas tenisistei zaudējusi visos astoņos setos. Tiesa, abas vienmēr sacentušās uz "hard" seguma, bet māls Karolīnai nepatīk, tāpēc Sevastovai šoreiz būtu labākas izredzes.

Latvijas otrā rakete nav spēlējusi kopš 22. aprīļa, kad Federāciju kausā uzvarēja Jekaterinu Makarovu. Anastasija no spēlēšanas Štutgartē atteicās vēdera vīrusa dēļ, bet Madridē ir ieradusies. Tikmēr Sevastovas pirmā pretiniece Šmīdlova šajā nedēļas nogalē Spānijas galvaspilsētā uzvarējusī jau divos mačos, jo spēlēja kvalifikācijā.

Anna Karolīna abos mačos pieveica dubultspēļu speciālistes – Gabrielu Dabrovski ar rezultātu 6:3, 7:5 un Betāniju Mateku-Sendsu ar 4:6, 6:2, 7:5. Vakar notikušajā 2:20 stundas ilgajā cīņā pret amerikānieti Šmīdlova pēdējā setā no 3:5 uzvarēja četros geimos pēc kārtas.

Šmīdlova 2015. gadā sasniedza trīs "International" līmeņa finālus, uzvarot Katovicē un Bukarestē, bet zaudējot Riodežaneiro. Slovākijas tenisiste tā gada oktobrī sasniedza savu rekordu rangā, tiekot līdz 26. vietai.

Šmīdlova nespēja tikt galā ar pēkšņajiem panākumiem un nākamos divus gadus nospēlēja ļoti vāji. Viņa 2016. gadā zaudēja 16(!) WTA mačos pēc kārtas. Tik sliktu rezultātu dēļ 2017. gadā Šmīdlovai vairs nebija pietiekami laba reitinga, lai spēlētu WTA turnīros, tāpēc pārsvarā startēts ITF turnīros.

Šogad izdevās atgriezties galvenajā tūrē. Viņa aprīlī uzvarēja Bogotas "International" sērijas turnīrā, iegūstot karjeras trešo WTA vienspēļu titulu. Turnīrs Kolumbijā sākts, vēl atrodoties ārpus Top 100, bet titula izcīnīšana garantēja atgriešanos simtniekā.

Šmīdlovai šogad vēl nav nevienas Top 50 uzvaras. Lai uzvarētu Bogotā, tādas nav nepieciešamas, jo šajā turnīrā tradicionāli ir vājš sastāvs. Šmīdlovai tur nebija nevienas Top 70 pretinieces. Gada lielākā uzvara gūta pret Anu Bodanu (#76) Bogotas pusfinālā.

Mačs pret Sevastovu Šmīdlovai būs pirmā tikšanās ar Top 20 spēlētāju nepilnu divu gadu laikā – kopš Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kur slovākiete uzveica tā laika astoto numuru Robertu Vinči (7:5, 6:4).

Tā viņai arvien ir karjeras lielākā uzvara, lai gan ir pieveiktas citas spēcīgākas tenisistes, kurām konkrētā mača laikā bija zemāks reitings. Šmīdlovai ir 6-10 bilance pret Top 20 spēlētājām. Pārējās piecas uzvarētās ir Karolīna Vozņacki (#11), Timeja Bačinskī (#13), vēlreiz Vinči (#15), Agņeška Radvaņska (#15) un Sāra Erani (#20).

Sevastova Šmīdlovu uzvarējusi abos iepriekšējos mačos – 2013. gada sezonas ievadā Oklendas WTA kvalifikācijā ar 6:4, 6:1 un 2016. gadā "US Open" 1. kārtā ar 6:3, 6:3. Abi mači notika uz "hard" seguma, bet Annai Karolīnai ērtākais segums ir māls. Tas pats gan attiecas arī uz Sevastovu.

Sevastovas un Šmīdlovas mačs sāksies pēc tam, kad labāko būs noskaidrojušas Monika Puiga un Zarina Dijasa. Viņām jāstartē plkst. 12:00.

     [+] [-]

, 2018-05-06 14:21, pirms 6 gadiem
Tūlīt sāksies: https://www.zorrostream.net/sevasto...

     [+] [-]

, 2018-05-06 14:25, pirms 6 gadiem
Nastjai smuks jauns tērps, bet Šmīdlova atnākusi pidžamā.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-06 15:41, pirms 6 gadiem
vai tad best4sport nevarēja rādīt...???