Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Žests, ko parādīju, bija vienam cilvēkam nevis visām tribīnēm"

Andrejs Siliņš

Pertija: "Žests, ko parādīju, bija vienam cilvēkam nevis visām tribīnēm"
Tamazs Pertija
Foto: Mārtiņš Jankovskis

"Mēs jau sen braukājam uz Ventspili uz spēlēm un šo balsi jau esmu iegaumējis, ir viens cilvēks, kurš visu laiku, visas spēles garumā, kaut ko auro pret mani," par incidentu ar tribīnēm intervijā kluba preses dienestam sacīja SMScredit.lv Virslīgas kluba "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija.

Tamaz, pastāstiet, kā Jums gāja Turcijā?
- Treniņnometne aizritēja ļoti labi, tas bija ļoti nepieciešams komandai. Mums bija intensīvs treniņprocess, nospēlējām treniņspēli, un esmu pārliecināts, ka šī nometne nāks mums tikai par labu, jo mēs neesam vēl atgājuši no tām slodzēm. Mēs šo fundamentu būvējam jau no decembra, lai mums vienmēr ir fiziski spēcīga komanda. Vēl jo vairāk, pateikšu, ka šī nometne mūs satuvināja, futbolisti vairāk iepazinās viens ar otru, jo mums ir ļoti daudz jaunu spēlētāju, tas veicinās komandas darbu. Es domāju, ka šādas nometnes mums būs pēc iespējas regulārāk, jo tās tik tiešām ir vajadzīgas un nes ļoti lielu labumu.

0:0 Ventspilī. Tie ir zaudēti divi punkti, vai tomēr izcīnīts punkts?
- Es domāju, ka tas ir izcīnīts punkts, skatoties, kā izvērtās spēle. Protams, mūsu taktiskā shēma un sastāvs liecināja par to, ka mēs gribējām uzvarēt, un tas bija redzams līdz pat pēdējai sekundei. Mēs nesēdējām aizsardzībā, mēs nebūvējām spēli no aizsardzības, mūsu mērķis bija uzvarēt. Ventspilij bija vairāk momentu nekā mums, īpaši pirmajā puslaikā, un, izejot no tā, skatoties no malas, protams, spēlēt ar Ventspili izbraukumā - tas vienmēr ir ļoti grūti, jebkurā situācijā, ar jebkādu sastāvu un jebkādos laika apstākļos. Domāju, ka viņiem ir tas pats, spēlējot ar mums "Skonto" stadionā. Tāpēc domāju, ka mēs esam nopelnījuši punktu, paldies puišiem par to. Bet kā treneris es nevaru būt apmierināts ar spēli un ar konkrētiem futbolistiem.

Runājot par incidentu ar tribīnēm, kas īsti notika?
- Es vēlreiz atkārtošos, ka šāda situācija aizskartu jebkuru cilvēku, kas ciena sevi, savus bērnus, jo šādas frāzes, kādas tur tika atskaņotas, ir nepiedienīgas. Tur nebija jautājums, ka Tamazs, tur jautājums bija - "gruzīn, aizvāc savus bērnus un brauc atpakaļ uz Gruziju". Tas vairāk izskatās pēc nacisma nevis pēc kādiem sporta ieteikumiem. Ir sports un ir treneris, vairāk nevajadzētu būt jautājumu. Mēs jau sen braukājam uz Ventspili uz spēlēm un šo balsi jau esmu iegaumējis, ir viens cilvēks, kurš visu laiku, visas spēles garumā, kaut ko auro pret mani, šāds cilvēks ir arī Jūrmalā uz spēlēm pret "Spartaku". Kas viņi ir, varam tikai minēt. Bet runājot par Ventspili, es zinu, kas ir tas cilvēks, jo, kad pagriezos, es viņu ieraudzīju, un tas žests, ko es parādīju, bija veltīts konkrēti viņam, bet nekādā gadījuma ne pret visām tribīnēm. Es saprotu, ka rīkojos nesmuki, ka man nav taisnība, ka es šādi rīkojos šajā situācijā, bet tribīnēs atradās mana vecākā meita, kurai ir 14 gadi, un es negribētu, lai viņa dzirdētu visādas šādas frāzes no kādiem piedzērušajiem skatītājiem. Tas ir tieši tā cilvēka mīnuss, bet skumji, ka no tribīnēm var šādi cilvēki vienkārši stāvēt un netraucēti kliegt visādas rupjības. Eiropā un visā pasaulē pret šo ir ļoti liela cīņa. Nedrīkst būt nekāda rasisma, nedrīkst būt stadionos tādu cilvēku, kuri sāk pāriet uz nacionalitātēm, kuri aizskar ne tikai spēlētājus un trenerus, bet arī viņu bērnus un ģimenes. Es uzskatu, ka tā nedrīkst būt, un esmu pārliecināts, ka federācijā ir pareizie cilvēki, kuri pieņems noteikto lēmumu, nevis izteiks pretenzijas tikai man un sodīs.

Šosezon arī ir uz to liels akcents – Tīra Spēle.
- Jā, tīra spēle ir pats galvenais sportā. Esmu pārliecināts, ka mūsu komandu nenomelnos, kamēr esmu šeit, un arī pēc manis, jo "Skonto" ir Latvijas titulētākais futbola klubs. Esmu priecīgs, ka sāka cīņu par tīro spēli, tas ir jādara, bet arī ir jācīnās, lai šādu incidentu, kāds notika pirmdien, vairāk neatkārtotos.

Priekšā ir pirmā spēle "Skonto" stadionā ar ļoti sarežģītu pretinieku "BFC Daugavpils". Kāds ir komandas noskaņojums?
- Noskaņojums komandā vienmēr ir ļoti pozitīvs, mēs nedrīkstam atslābināties ne pret vienu pretinieku. Protams, būs maksimāla koncertēšanās uz spēli, cienot pretinieku. Mēs varam novērot, ka "BFC Daugavpils" komandai ir viena no labākajām vidējām līnijām, mēs skatāmies visas spēles, analizējam tās, izpētām pretiniekus un esmu priecīgs, ka parādījusies vēl viena komanda, kura grib spēlēt futbolu, nevis sist bumbu uz priekšu un viss. Mani tas priecē - jo vairāk būs šādas komandas, jo vairāk augs Latvijas futbola līmenis. Es tikai atbalstu šādas taktiskās shēmas, tādas prasības pret spēlētājiem, kādas tās ir "BFC Daugavpils" komandā.

Interviju sagatavoja
Skonto FC preses sekretārs
Kārlis Villerušs

  +1 [+] [-]

, 2015-05-06 08:55, pirms 9 gadiem
Kādu žestu viņš parādīja? Forši, ka meitai, kura pati necienīgi izsakās par Latviju, nav jādzird "frāzes no piedzērušiem skatītājiem", bet tēva žesti gan ir jāredz. Un komandu jau nenomelnos un tās trenerim nav jāievēro tīras spēles principi (bez lamāšanās, rupjiem žestiem), jo "Skonto ir Latvijas titulētākais klubs"!

  -2 [+] [-]

, 2015-05-06 09:11, pirms 9 gadiem
Pertija labākais treneris pašlaik Latvijā.Kā cilvēks? Nezinu.....Toties zinu, ka jebkuram gruzīnam neciešama nepieklājīgā vārdu straume, kura reizēm skan no tribīnēm.

  +4 [+] [-]

, 2015-05-06 09:23, pirms 9 gadiem
sevi cienošs klubs šādus skatītājus izslēgtu no savām mājas spēlēm
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-05-06 16:20, pirms 9 gadiem
Būtu vairāk skatītāju stadionā, šāds viens jefiņš no tribīnēm nevarētu izcelties, jo viņu vienkārši nedzirdētu. Tad, kad to ir maz, šī zābaka saukļi skan pa visu stadionu.