Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Šteinbergs: "Nesaku, ka atlaidīsim Skrupski, bet izmaiņas noteikti būs"

Agris Suveizda

Šteinbergs: "Nesaku, ka atlaidīsim Skrupski, bet izmaiņas noteikti būs"
Vladimirs Šteinbergs un Tamazs Pertija
Foto: Kristaps Ozoliņš, Rīgas "Daugava"

Galvaspilsētas derbijā, kas notika Kauguros, ar rezultātu 6:1 pārāks bija Rīgas "Skonto", kas iznīcināja SMScredit.lv Virslīgas pēdējās vietas īpašnieci Rīgas "Daugavu". "Daugavas" direktors Vladimirs Šteinbergs sacīja, ka izmaiņas noteikti tiks veiktas, savukārt Tamazs Pertija atklāja, ka pēc neapmierinošās attieksmes pirmajā puslaikā pārtraukumā ģērbtuvēs bijusi nopietna saruna.

Pertija: "Apnicis runāt par finansēm - esam situācijas ķīlnieki"

"Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija: "Guvām skaistus vārtus. Sešas reizes. Esmu apmierināts, ka guvām tik daudz vārtu – šogad laikam neviens vēl nebija tik iesitis. Bet, godīgi sakot, pirmais puslaiks radīja tādu vilšanos, ka ģērbtuvē mums bija skarba saruna. Absolūti nebiju apmierināts ar pirmo puslaiku. Ne tāpēc, ka viņi slikti spēlēja, bet gan attieksmes dēļ – it kā nenovērtētu pretinieku. Atvainojiet, bet šajā komandā spēlē cilvēki, kuri ir pelnījuši cieņu. Tas pats Savens, kurš to ne reizi vien jau ir pierādījis un šodien pierādīja ar tiešo brīvsitienu. Pēc pirmā puslaika nedaudz sirsnīgi parunājām. Viņi ļoti mīl sevi, viņiem ir savs lepnums, un otrajā puslaikā sevi parādīja no labās puses. Guva skaistus vārtus, un futbols izskatījās pavisam citādi."

"Daugavai" vienīgie momenti bija pēc Savena standartsituācijām. Vai īpaši brīdinājāt spēlētājus, lai nedod iespēju viņam tos izpildīt?
Pertija: "Trīs dienas gatavojāmies konkrētajai spēlei, jo saprotam, ka Savens spēj radīt problēmas jebkurai komandai Latvijā. Lieliski zinājām, ka viņš ļoti labi izpilda standartsituācijas, bet viņam papildus ir arī lieliskas piespēles. Tāpēc vidusdaļā radījām skaitlisko pārsvaru, lai viņam apkārt pastāvīgi būtu nosegtas zonas un viņš nevarētu izmantot savus plusus. Atkārtošu, ka no sešiem vārtiem šosezon piecus esam ielaiduši pēc standartsituācijām. Pozicionāli nespēlējam slikti, arī šodien "Daugava" praktiski neko neizveidoja, taču bumbas atņemšanā viens pret vienu spēlētājiem trūkst pacietības. Viņi tā vietā, lai spēlētu tīri, bieži pārkāpj noteikumus, tāpēc arī rodas šie momenti. Varu pilnīgi atklāti pateikt, ka šobrīd mums ir lielas problēmas, aizsargājoties pēc standartsituācijām."

Iepriekš teicāt, ka liela problēma ir momentu realizācijā. Šī laikam bija pirmā reize, kad varat teikt, ka realizācija bija laba?
Pertija: "Visus momentus, kurus izveidojām, skaisti iesitām. Taču vairāk esmu kombinacionālas spēles piekritējs, lai nebūtu tā, ka kāds saņem bumbu laukuma centrā un trāpa devītniekā. Mūsu momenti bija no malas tik skaisti izspēlēti, ka tiem, kas atnāca uz stadionu, droši vien patika vārtu guvumi. Runājot par realizāciju, neteikšu, ka mums ir superrealizācija vai ka vienas spēles laikā viss ir mainījies un tagad varam daudz sist iekšā. Nē."

Kurš spēlētājs, jūsuprāt, bija labākais laukumā?
Pertija: "Mingazovs."

Atkal nespēlēja Rugins. Pret Daugavpils "Daugavu" viņš būs?
Pertija: "Jā, viņš rīt sāks trenēties. Nedomāju, ka viņš trīs dienās spēs spēlēt pamatsastāvā, bet viņš ir ļoti vajadzīgs spēlētājs, atslēgas spēlētājs, komandas līderis un domāju, ka viņu izmantosim. Ivanovs? Ņikita jau trenējas kopējā grupā, un desmitajā datumā viņš varbūt jau būs pieteikumā."

Tomēr pabojāšu labo noskaņojumu – kāda pašreiz ir situācija ar finansēm?
Pertija: "Ja godīgi, esmu noguris no šīs problēmas un šīs tēmas. Izlēmu, ka šajā situācijā vispār nejaukšos – mans uzdevums ir atnākt, patrenēt komandu, sagatavot un noskaņot spēlei. Tāpēc, ka šobrīd kopā ar futbolistiem šajā situācijā esam ķīlnieki. Gaidām, un principā viss. Tas kļūst tik nepatīkami – katru reizi pēc katras spēles katrā preses konferencē uzdodiet vienu un to pašu jautājumu, uz kuru nevaru atbildēt. Zinu vienu – šādā situācijā savu darbu darām ļoti labi. Es kopā ar savu štābu un visiem futbolistiem. Neviens sevi nežēlo – ne treniņprocesā, ne spēlē. Kas būs, kad būs, cik būs – visus jautājumus uzdodiet vadībai."

Šteinbergs: "Nomainot treneri, diez vai uzreiz būsim pirmie tabulā"

Rīgas "Daugavas" direktors Vladimirs Šteinbergs: "Kad smagi, tad treneris nerunā un man jāiet runāt. Skaidrs, ka "Skonto" šodien ir stiprāka komanda nekā mēs, bet pirmajā puslaikā parādījām, ka, neskatoties uz citām lietām, kas notiek komandā, tomēr varam dot rezultātu. Taču diemžēl šodien varējām tikai 55 minūtes. Spēlētāji nav gatavi – ko lai saka. Neesam gatavi spēlēt 90 minūtes. Tā jau nav pirmā reize, kas to pierāda. Komandā iekšā laikam nav rakstura vai līdera, kurš var vajadzīgajā brīdī savākt komandu – kaut gan Savenam vajadzētu tādam būt, tomēr šīs spēles pierāda, ka nav. Jāgatavojas spēlei pret "Mettu"/LU. Ja vēl pret "Mettu"/LU nepaņemsim punktus, tad laikam visi jāatlaiž, treneris, es, spēlētāji, un laikam jāizstājas no čempionāta."

Par atlaišanām ieminējies pa jokam vai kas tāds patiešām varētu arī nobriest?
Šteinbergs: "Kaut kādas pārmaiņas gan jau varētu nobriest. Pirmām kārtām, ļoti gaidām transfēru periodu, lai vispār komandā ieviestu izmaiņas. Viss var notikt. Uz to arī iet, bet pagaidām vadībai pacietība vēl ir. Paši redzat, ka treneris var darīt jebko, ko viņš grib, taču nevar iziet laukumā un nospēlēt spēlētāju vietā. Ja komanda līdzīgā spēlē zaudē vienu reizi, otru reizi, bet te visas komandas otrajos puslaikos reāli ir pārākas par mums. Mourinju ielaistu mūsu tehniskajā zonā, nekas pēkšņi nemainītos. Var jau atlaist treneri un ielikt citu, bet diez vai, ka nākamajā spēlē uzreiz apspēlēsim "Skonto", "Ventspili" un "Liepāju" un būsim pirmie."

Pārfrāzējot iepriekšējo jautājumu – vai Skrupskis vispār "nodzīvos" līdz transfēru periodam?
Šteinbergs: "Domāju, ka līdz transfēru periodam būs izmaiņas. Nesaku konkrēti, ka Skrupska vairs nebūs, bet izmaiņas noteikti būs. Arī treneru korpusā."

Pret "Mettu"/LU jums būs visa apļa svarīgākā spēle. Kā ar traumām – kurš vispār būs gatavs spēlēt?
Šteinbergs: "Ar Nauri saderēju, esmu gatavs uz vīna pudeli saderēt arī ar tevi, ka ticu savai komandai un paņemsim punktus. (smejas) Ceram, ka Blanks tomēr būs gatavs. Jau otro reizi veica pārbaudes pie ārsta, un it kā nekā nav. Vienīgi jānoņem tūska. Uz špricēm, bet spēlēs – nekur viņš neliksies. Par Kļuškinu viss skaidrs – viņš tikai maija vidū atsāks treniņus. Un cerams, ka Joksts – parīt viņam jāatsāk treniņi. Kņūts? Kņūtam nav traumas, ģimenes problēmu dēļ viņš ir Liepājā. Taču arī centīsimies viņu dabūt uz spēli, lai ir vieglāk un trenerim vismaz ir, ko uzlaist laukumā, kad ir grūti."

Pieteikumā daudzi tiek ierakstīti ķeksīša pēc un reāli nav gatavi spēlēt. Vai dublieros nav neviena, kas varētu iziet vismaz uz 20 minūtēm?
Šteinbergs: "Mums jau tāpat ir divi spēlētāji, kuri varētu iziet. Paši redzat, kā dublieri spēlē – arī viņi savā čempionātā nav pirmajā vietā. Tur spēlē puikas – 1998. un 1997. gadi."

Kura būs favorīte – jūs vai "Metta"/LU?
Šteinbergs: "Ko, lai es atbildu – "Daugava", protams. Vēlreiz saku, ka ticu komandai. Tā būs svarīgākā spēle šajā aplī, un mēs darīsim visu, lai uzvarētu. Ja neuzvarēsim…Esmu pārliecināts, ka būsim izdarījuši visu, ko šodien spējam, lai uzvarētu."

Kā norit pārrunas par spēlēšanu LU stadionā?
Šteinbergs: "Rītdien būs vairāk vai mazāk skaidrs, vai būs LU stadionā kaut kas vai nebūs. Šodien tur biju. It kā nekā briesmīga nav un līdz spēlei varētu visu sakārtot. No rīta desmitos tur ir tikšanās ar federācijas pārstāvjiem, un tad būs skaidrs – jā vai nē. Ja nē, tad paspēsim sakārtot "Daugavas" stadionu."

     [+] [-]

, 2014-05-07 02:28, pirms 10 gadiem
Es tad nesapratu - Skonto FC dabūja to sponsoru no Krievijas, vai nē?

  +3 [+] [-]

, 2014-05-07 07:05, pirms 10 gadiem
Kas tas par sponsoru,aģentu firmiņa.

     [+] [-]

, 2014-05-07 07:25, pirms 10 gadiem
Bet kāpēc DR treneris būtu jāatlaiž ja viss iet pēc plāna?
1 puslaikā ne pret nevienu komandu DR nav mīnusos,Toties pēdējās 10 mača minūtēs zaudēti 10 no 20 komandas vārtiem!
Skaidrs ka DR nostāsies uz kājām,to šie var izdarīt arī šobrīd(parādīt arī otrajā puslaikā to pašu ko pirmajā),un uz eirokausiem jabūt visam štokos,ja vien leišu smadzenēs nebūs iezadzies kāds EiroTOTO vīruss,un neatkārtos DD varoņdarbu 2013!
Šādu leišu TOTO klubu prom no LV un pēc iespējas ātrāk!Lai iet savos leišos un darbojās!

  +2 [+] [-]

, 2014-05-07 08:45, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Bet kāpēc DR treneris būtu jāatlaiž ja viss iet pēc plāna?
1 puslaikā ne pret nevienu komandu DR nav mīnusos,Toties pēdējās 10 mača minūtēs zaudēti 10 no 20 komandas vārtiem!
Skaidrs ka DR nostāsies uz kājām,to šie var izdarīt arī šobrīd(parādīt arī otrajā puslaikā to pašu ko pirmajā),un uz eirokausiem jabūt visam štokos,ja vien leišu smadzenēs nebūs iezadzies kāds EiroTOTO vīruss,un neatkārtos DD varoņdarbu 2013!
Šādu leišu TOTO klubu prom no LV un pēc iespējas ātrāk!Lai iet savos leišos un darbojās!
Rīgas "Daugavas" projektu kūrē Dainis Deglis & lietuvieši. Zinot, cik principiāls ir pats Deglis un cik nosodoša attieksme pret totalizatora lietām viņam ir, man negribas ticēt, ka šī komanda ir iesaistīta totalizatoros. Viņš neko tādu nepieļautu un nekad iepriekš arī nav pieļāvis (FK 'Jūrmala V.V." laikos arī)

Gadījumā, ja Deglis šobrīd no projekta ir izstājies, tad, protams, viss ir iespējams.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-07 09:13, pirms 10 gadiem
psihs rakstīja: Rīgas "Daugavas" projektu kūrē Dainis Deglis & lietuvieši. Zinot, cik principiāls ir pats Deglis un cik nosodoša attieksme pret totalizatora lietām viņam ir, man negribas ticēt, ka šī komanda ir iesaistīta totalizatoros. Viņš neko tādu nepieļautu un nekad iepriekš arī nav pieļāvis (FK 'Jūrmala V.V." laikos arī)

Gadījumā, ja Deglis šobrīd no projekta ir izstājies, tad, protams, viss ir iespējams.
Par DR jau 2013 gadā klīda runas....

Ja komandā ir nesaskaņas,tad tas atspoguļosies jau 1 puslaikā!
Ja komanda nav šim līmenim gatava tad tas atspoguļosies 1 puslaikā!
Ja treneris nav spējīgs vadīt komandu tad tas jau atspoguļosies 1 puslaikā!
piedavām ja treneris nevelk,jāmet nost,tak eirokausiem jāgatavojas,jāpiemeklē piemērotāks treneris,un leišos tādi netrūkst!

bet .... Šteinbergs
Var jau atlaist treneri un ielikt citu, bet diez vai, ka nākamajā spēlē uzreiz apspēlēsim "Skonto", "Ventspili" un "Liepāju" un būsim pirmie."
Te viss ir skaidri un gaiši pateikts!

Pārskati visus DR ierakstus un salīdzini kā šie spēlē 1 un kā 2 puslaikā!
Tur tas viss ir nolasāms.....
-----
p.s. šeit ir runa par jau 8 spēlēm(nevis,vienu vai divām spēlēm),no kurām 7 ir zaudētas 2 puslaikā .....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-07 09:42, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Par DR jau 2013 gadā klīda runas....

Ja komandā ir nesaskaņas,tad tas atspoguļosies jau 1 puslaikā!
Ja komanda nav šim līmenim gatava tad tas atspoguļosies 1 puslaikā!
Ja treneris nav spējīgs vadīt komandu tad tas jau atspoguļosies 1 puslaikā!
piedavām ja treneris nevelk,jāmet nost,tak eirokausiem jāgatavojas,jāpiemeklē piemērotāks treneris,un leišos tādi netrūkst!

bet .... Šteinbergs
Var jau atlaist treneri un ielikt citu, bet diez vai, ka nākamajā spēlē uzreiz apspēlēsim "Skonto", "Ventspili" un "Liepāju" un būsim pirmie."
Te viss ir skaidri un gaiši pateikts!

Pārskati visus DR ierakstus un salīdzini kā šie spēlē 1 un kā 2 puslaikā!
Tur tas viss ir nolasāms.....
-----
p.s. šeit ir runa par jau 8 spēlēm(nevis,vienu vai divām spēlēm),no kurām 7 ir zaudētas 2 puslaikā .....
Diemžēl spēļu ierakstus skatīties, lai analizētu nianses, nav laika, bet
ruzultāti un tendences, kā tu jau pats norādīji, ļauj izdarīt daudz secinājumus.

Es šim jautājumam gribēju pieiet no citas puses, proti, ja tas ir tīri lietuviešu projekts, tad piekrītu viennozīmīgi tam, ka tur pēc būtības nekas labs nevar būt. Bet, ja projektā joprojām ir iesaistīts (aktīvi) Deglis, tad kaut vai nosit, bet neticēšu, ka viņš ir devis zaļo gaismu tai h@ņai, kas notiek uz laukuma.

Ne pa tēmu pie šī raksta, bet, piemēram, no pirmās kārtas man iekrita acīs Mihadjuka spēle Jūrmalā. Ja tā spēlē izlases līmeņa aizsargs, tad man nav ko teikt. Ļoti daudz nesaprototamu un neizskaidrojamu darbību viņa izpildījumā..

  +1 [+] [-]

, 2014-05-07 10:34, pirms 10 gadiem
psihs rakstīja: Diemžēl spēļu ierakstus skatīties, lai analizētu nianses, nav laika, bet
ruzultāti un tendences, kā tu jau pats norādīji, ļauj izdarīt daudz secinājumus.

Es šim jautājumam gribēju pieiet no citas puses, proti, ja tas ir tīri lietuviešu projekts, tad piekrītu viennozīmīgi tam, ka tur pēc būtības nekas labs nevar būt. Bet, ja projektā joprojām ir iesaistīts (aktīvi) Deglis, tad kaut vai nosit, bet neticēšu, ka viņš ir devis zaļo gaismu tai h@ņai, kas notiek uz laukuma.

Ne pa tēmu pie šī raksta, bet, piemēram, no pirmās kārtas man iekrita acīs Mihadjuka spēle Jūrmalā. Ja tā spēlē izlases līmeņa aizsargs, tad man nav ko teikt. Ļoti daudz nesaprototamu un neizskaidrojamu darbību viņa izpildījumā..
Mihadjukam tā nebija vienīgā epizode kur šis uz līdzenas vietas atved golu!
Ja nebūtu BFC tik meistarīgi un savlaicīgi iesituši divus golus pret JUR,tad cirku droši vien būtu redzējuši arī tai mačā!
-----
DR nav nekāda jauniešu komanda,var šeit sūdzēties par traumām,vēl kādām problēmām, bet kā šādi vīri var puslaikā pret skontu ielaist 5 vārtus?Pēc gadiem redzams, pieredzējuši,bet ne izteikti veterāni,pēc uzvārdiem varam redzēt, vairāki pārstāvējuši savas Valsts izlases!
Kačanovs, 1979
Kučis, 1981
Savens, 1982
Borovskis, 1984
Tomkevičs,1984
Markevičs, 1985
Ziļs 1987
Kārkliņš, 1991
Apiņš.1992
Krūmiņš 1992
Vītolnieks, 1995
89`Ziļu nomainīja Šatskihs 1996
-----
Un ja ar finansēm ir čābīgi,lai saglābtu komandu?
skaidrs ka komanda uzņems apgriezienus,bet pagaidām tas viss pārāk aizdomīgi izskatās!

  +3 [+] [-]

, 2014-05-07 10:54, pirms 10 gadiem
p.s. Psihs

Nupat tika ielikts video no skontas mača,noskaties otrā puslaika momentus,es teikšu bez komentāriem.... 87` pirmais sitiens uz vārtiem no DR puses(drīzāk jau piespēle bija vārtsargam)..
TOTO mačs un kā jau es kādu nedēļu atpakaļ rakstīju, pirms skontas - JUR spēles,ka TOTO mačos arī Šabala ārdās!
Ja nav aizsargu tad Šabala māk iesist,bet kā ir aizsargi pretīm,tā šim ir čābīgi ar to meistarību!
Bet pendeles par kuru DR neprotestēja nebija!Ārpus soda laukuma pārkāpums!

  +2 [+] [-]

, 2014-05-07 13:09, pirms 10 gadiem
smirdosais klubs