Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" atgriežas ar izbraukuma cīņu Lodzā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīve" atgriežas ar izbraukuma cīņu Lodzā
Kjasts Podžuks
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Pēc vairāku nedēļu pārtraukuma Polijas 1. spīdveja līgā sacīkstes atkal aizvadīs Daugavpils "Lokomotīve", kas viesos centīsies pieveikt Lodzas "Orzel". Mūsējie būs labākajā sastāvā un arī visnotaļ labā noskaņojumā, bet mājiniekiem nebūšot visi labākie spēki.

Polijas 1. spīdveja līgai starts tika dots jau aprīļa sākumā. "Lokomotīve" sezonu iesāka ar sīkstu zaudējumu viesos Ostruvas "Ostrovia" (43:47), pēc kā negaidīti pārsteidza ar uzvaru pār zvaigžņoto Gņezno "Start" - 53:37. Taisnības labad, jāatzīst, ka "Start" arī nākamajā cīņā savā trekā pretinieku uzvarēja ar milzu pūlēm, kārtējo reizi pierādot, ka kaut kas īsti nav kārtībā.

Mūsu šodienas pretinieks būs Lodzas "Orzel", kas trīs sacīkstēs ticis pie viena panākuma. Viesos ar 40:50 zaudēts "Start", mājās sagrauts Ļubļinas "SKMŽ" (54:36), bet pēdējā kārtā ar 36:53 atzīts "Ostrovia" pārākums. Lodzas vienībā ļoti skaļu braucēju nav, toties ir vairāki vidēja līmeņa spīdvejisti, kuri mēdz pārsteigt arī augstākā līmeņa sacensībās. Viens no komandas līderiem ir polis Mateušs Ščepaņjaks, kuram piepalīdz brālis Mihals. Mateuša vārda pirms cīņas protokolā nav, taču pilnībā pārliecināti par viņa nestartēšanu mēs nevaram būt, jo sastāvos vēl var tikt veiktas izmaiņas. Skandināvu diasporu Lodzā pārstāv Linus Sundstrēms, Simons Gustafsons un Peters Kildemands. Laba līmeņa braucējs ir Rafals Trojanovskis, bet īpaši grūti varētu iet ar talantīgā poļa Damiana Adamčaka apturēšanu. 21 gadu vecais Adamčaks kļuvis par komandas galveno punktu guvēju. Līdz šim viņš brauca Bidgoščas "Polonia", pārstāvējis arī Polijas jaunatnes izlasi. Ļoti spēcīgs juniors, kuru apturēt vajadzēs ne tikai mūsu talantam Andžejam Ļebedevam, bet arī krietni pieredzējušākajiem vīriem.

Krietni vājāks ir otrs Lodzas juniors - Marcins Vavžiņjaks (pieteikumā nav spēcīgā Jakuba Jamruga) neizskatās labāk par mūsu otro jauno Ivanu Pļešakovu. Mūsu rindās vēl brauks zviedrs Mikaels Makss, dānis Kenets Hansens, krievi Romāns Považnijs un Vadims Tarasenko, kā arī Kjasts Podžuks. Starp citu, vakar Kjasts lieliski nostartēja sacensībās Vācijā, kur ieguva trešo vietu. Viņu apsteidza tikai vācietis Tobiass Kroners un polis Kšištofs Jabloņskis. Aiz latvieša muguras palika pat "Grand Prix" seriāla braucējs Fredriks Lindgrens. Cits mūsējais Andžejs Ļebedevs šoreiz bija astotais, neskatoties uz to, ka vienā no braucieniem pārspēja gan Lindgrenu, gan Jabloņski. Jāsaka, ka uz papīra daugavpilieši neizskatās sliktāk par "Orzel" spīdvejistiem, tomēr jāņem vērā, ka lodzieši brauks savā trekā. Lai nu kā, pacīnīties par uzvaru izredzes mums ir visnotaļ labas.

Labs noskaņojums pirms gaidāmās cīņas Romānam Považnijam, kurš pāru sacīkstēs Ostruvā iekrāja deviņus punktus, kas bija individuāli labākais sasniegums. Ļoti prestižās Lukaša Romaneka piemiņas sacensībās Maksims Bogdanovs ieņēma 12. vietu ar pieciem punktiem. Lietus dēļ sacensības tika pārtrauktas pēc četru braucienu sērijas. Uzvarētāja tituls Andreasam Junsonam, aiz kura Nils Kristians Iversens un Tomašs Gollobs.

Šodienas sacīkstes sākums plkst. 16:00 pēc Latvijas laika. Teksta tiešraide būs pieejama ŠEIT

Komandu sastāvi

OrzelValstsLokomotīveValsts
Linus SundstrēmsZviedrijaMikaels MakssZviedrija
Peters KildemandsDānijaVadims TarasenkoKrievija
Rafals TrojanovskisPolijaKjasts PodžuksLatvija
Simons GustafsonsZviedrijaKenets HansensDānija
Mihals ŠčepaņjaksPolijaRomāns PovažnijsKrievija
Marcins VavžiņjaksPolijaAndžejs ĻebedevsLatvija
Damians AdamčaksPolijaIvans PļešakovsLatvija

     [+] [-]

, 2012-05-06 11:34, pirms 12 gadiem
Nauri! Izlabo virsrakstu!

     [+] [-]

, 2012-05-06 17:57, pirms 12 gadiem
Orzeł Łódź 52 : 32 Lokomotiv Daugavpils