Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Texas Tech" vakaros šķiras no telefoniem un sasniedz "Final Four"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Texas Tech" vakaros šķiras no telefoniem un sasniedz "Final Four"
"Texas Tech" basketbolisti 2019. gada 5. aprīlī Mineapolē. Foto: AFP/Scanpix

""Texas Tech" basketbolisti, Amerikas vecāki uzgavilē jums. Mūsu valsts treneri arī izsaka sirsnīgu pateicību, tāpat kā jebkurš skolotājs, kuram jācīnās pret elektroniskām ierīcēm," žurnāla "Time" žurnālists Šons Gregorijs (Sean Gregory) apraksta piemēru, kurš palīdzējis "Red Raiders" pirmo reizi sasniegt NCAA čempionāta "Četru finālu".

Krisa Bērda (Chris Beard) trenētā komanda janvāra un februāra mijā piedzīvoja trīs zaudējumus “Big 12” līgas izbraukuma spēlēs pēc kārtas. “Texas Tech” viesos piekāpās “Baylor”, “Kansas State” un “Kansas”.

Komandas kapteinis Norense Odiase pirms 9. februāra izbraukuma spēles pret “Oklahoma” nāca klajā ar ierosinājumu – pirms gulētiešanas salikt visus telefonus vienā somā. “Koncentrēsimies, lai nenovērstu uzmanību.”

Daži spēlētāji protestēja, taču “Texas Tech” nākamajā vakarā svinēja uzvaru ar 66:54. Dzima jauna tradīcija. “Red Raiders” uzvarēja 13 no 14 spēlēm un pārsteidzošā kārtā sasniedza nacionālā čempionāta “Četru finālu”.

Bērds jau iepriekš ierobežoja telefonu izmantošanu – tos aizliegts izmantot komandas ēdienreizēs un saliedēšanās pasākumos. Kad komanda devās divu dienu atpūtas izbraukumā, spēlētājiem nācās atdot savus telefonus – viņi dziedāja karaoki, nevis “glāstīja telefonus”.

Februārī Bērds atbalstīja Odiases ideju un attīstīja viņa domu tālāk – telefonus izbraukumā jāatdod katru vakaru, nevis tikai pirms spēles.

Kā tas notiek? Menedžeris Kūpers Andersons (Cooper Anderson) katru vakaru ap 23:00 klauvē pie spēlētāju durvīm, lai paņemtu telefonus. Tie tiek ielikti sarkanmelnā “Texas Tech” ledus somā (bez ledus).

“Sākumā tas bija grūti,” teica otrā gada aizsargs Pārkers Hikss (Parker Hicks). “Visa mūsu paaudze vēlas skatīties uz saviem telefoniem. Gulēšana un gulētiešana kļuvusi citāda. Tu skaties uz griestiem un to, kas pagadās skatienam. Skaiti līdz desmit. Skaiti aitas.

“Tikai tikt projām no tā, izbaudīt brīdi – tas ir lieliski,” teica Tariks Ovenss (Tariq Owens), kurš pirms pārcelšanās uz Teksasu spēlēja “Tennessee” un Ņujorkas “St. John`s”. “Zinu, ka lielākā daļa komandu par to nepriecātos. Tāda ir mūsu izveidotā kultūra – puišiem tas nerūp. Domājām par svarīgākām lietām nekā mobilie telefoni.

Izmantotie resursi:
| Time