Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RTU/Robežsardze "nokausē" "Jēkabpils Lūšus" un atspēlējas no 0:2

RTU/Robežsardze "nokausē" "Jēkabpils Lūšus" un atspēlējas no 0:2
Gata Garklāva (9. nr.) iedvesmoti, mājinieki atspēlējās. Foto: RTU/Robežsardze

"Credit24" meistarlīgas Latvijas čempionāta fināla pirmajā spēlē RTU/Robežsardze savā laukumā atspēlēja divu setu deficītu un uzvarēja SK "Jēkabpils Lūši" volejbolistus. Turpinājums rīt Jēkabpilī.

Fināls Rīgas 49. vidusskolā sākās ar 2:0 „lūšu” labā, taču nekur prom aizmukt viesiem neizdevās, kuru rindās solo uzbrukumā spēlēja Ēriks Voroņko. Tūlīt gan viesi bija spiesti pieprasīt pusminūtes pārtraukumu, lai novērstu Armanda Āboliņa divu „eisu” pēc kārtas izraisītās sekas – 9:7 par labu mājiniekiem. Drīz vadību pārņēma viesi, mājiniekiem grēkojot servju uzņemšanā, un pēc Vladislava Blumberga uzbrukuma sets beidzās ar 25:21 „lūšu” labā.

2. setā pēc trim rīdzinieku kļūdām uzbrukumā (divas – Avdejevam, viena – Garklāvam) un Jāņa Medeņa sekmīga uzbrukuma viesi panāca 8:3 savā labā, ne reizi neļaudami mājiniekiem izvirzīties vadībā. Maksimums, ko šajā setā iespēja mājinieki, bija rezultāta izlīdzināšana pēc Andreja Zavorotnija darbības blokā – 16:16.

Arī 3. sets labāk sākās viesiem, mājiniekiem šad tad iekrītot servju uzņemšanā. Pēc Blumberga „eisa” „lūši” panāca 14:8 savā labā. Mājinieki nepadevās, mazinot rezultāta starpību, un pēc Jāņa Medeņa kļūdas uzbrukumā cīņa setā varēja sākties no nulles – 18:18. Līdzīgā galotnē Avdejeva netverama serve un cēlāja Vladimira Visocka izveicība pie tīkla, bloķējot neitrālu bumbu, svaru kausus noslieca RTU/Robežsardzes pusē. Pirmo setu šodien rīdziniekiem uzvarēt palīdzēja Antona Nazarova bloks pret Zigurdu Adamoviču – 25:22.

Tradicionāli šodienai arī 4. sets sākās „lūšu” zīmē – 7:4 pēc Riharda Puķīša uzbrukuma. Tūlīt mājinieki ar Medeņa kļūdu uzbrukumā panāca 7:7 un vēl pēc brīža izvirzījās vadībā pēc Avdejeva uzbrukuma. Pēc tam rīdzinieku vilciens vairs nebija apstādināms, RTU/Robežsardzes volejbolistiem uzvarot pēc Voroņko kļūdas servē ar 25:19.

Skatītāju saldajā ēdienā – 5. setā – tieši Voroņko ar precīzu uzbrukumu atklāja rezultātu. Turklāt trīs pirmās mājinieku serves lidoja tīklā un autā. Uz to ar netveramu servi atbildēja Blumbergs 6:4 viesu labā, un pārtraukums Raimonda Vildes trenētajiem rīdziniekiem. Mārcis Obrumans revanšējās, ņemot pārtraukumu pēc Voroņko uzbrukuma iestrēgšanas trīskāršā mājinieku blokā – 7:7. Tam sekoja Garklāva netverama serve pa gala līniju un laukuma pušu maiņa. Pēc tās Gatim vēl viens „eiss”, bumbai laukumā iekrītot no tīkla troses un pēdējais jēkabpiliešu pārtraukums setā. Divreiz uzbrukumā labāko risinājumu neatrada Medenis, sitot autā un iestrēgstot blokā, bet eksjēkabpilieša Armanda Āboliņa „eiss” panāca jau 12:8 par labu RTU/Robežsardzei. Punktu mačam, atspēlējoties no divu setu deficīta, ar netveramu servi pa viesu libero Dāvi Emīlu Melni pielika Andis Cimoška – 3:2 (-20, -20, 22, 19, 9), sērijā līdz trim uzvarām izvirzot vadībā rīdziniekus ar 1-0.

Rīdzinieku uzbrukuma līderis šodien Garklāvs guva 21 punktu (pa 3 – ar bloku un servi), Avdejevs pievienoja 15 (3 bloki), Zavorotnijs – 13 (3 bloki) un Āboliņš – 9 punktus. Viesu rindās 15 punkti (3 „eisi”) Medenim, 13 – Voroņko, 10 – Blumbergam un pa 9 punktiem – cēlājam Edvīnam Skrūderam (3 „eisi”, 2 bloki) un Adamovičam.

„Šī bija tikai pirmā spēle, un priecāties varēs tikai pēc pēdējās spēles pēdējās svilpes. Jāgatavojas rītam,” panākuma nozīmi pēc spēles sarunā ar „sportacentrs.com TV” nepārspīlēja Gatis Garklāvs. „Pārāk daudz mums bija pašiem savu kļūdu, un arī Avdejevs neliela pleca savainojuma dēļ, kā arī slimības dēļ nevarēja trenēties. Tomēr spēles gaitā sākām labāk darboties servju uzņemšanā, gudri nospēlējām uzbrukumā, punktus gūstot ar sitieniem pa bloka spēlētāju pirkstiem, un beigās arī agresīvi uzservējām.”

Sērijas turpinājumā „jāspēlē kā šodien pēdējos trīs setos – gudri blokā, akurāti piespēlēs, bumba jādabū līdz grīdai un jāizvairās no muļķīgām kļūdām,” recepti uzvarai nākamajā mačā skaidroja Garklāvs, nepieminot Jēkabpils kluba septīto spēlētāju – skatītāju pilno mājas spēļu zāli.

Jau rīt sērijas turpinājums Jēkabpilī.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija

  +1 [+] [-]

, 2019-04-06 22:16, pirms 5 gadiem
Biju uz spēli! Lūši paši vien vainīgi, nolēja trešo setu, pie tam bija normālā vadībā, RTU sajuta ka var iekosties.... Ar to jau tas sports piedur! Bet Lūši seriju paņems!

     [+] [-]

, 2019-04-07 00:36, pirms 5 gadiem
Pilnībā piekrītu. Cēlājs labāks. Tas daudz ko izšķir.

     [+] [-]

, 2019-04-07 13:21, pirms 5 gadiem
Ok, par Visocki Skrūders ir labāks! Bet ja skatās vakardienas spēli, tad Skrūders nospēlēja stipri viduvēji!.