Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Gudļevskis ielaiž piecus vārtus, "Crunch" brīnumaini izglābjas

Agris Suveizda

Gudļevskis ielaiž piecus vārtus, "Crunch" brīnumaini izglābjas
Kristers Gudļevskis
Foto: Circlingthewagon.wordpress.com/

Amerikas Hokeja līgā fantastisku izglābšanos paveica Latvijas izlases vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētais Sirakjūzas "Crunch", kas savā laukumā pagarinājumā uzvarēja Vankūveras "Canucks" fārmklubu Jutikas "Comets" (6:5).

Sirakjūzas "Crunch" pirmo trešdaļu uzvarēja ar rezultātu 2:1, taču "Comets" guva četrus vārtus pēc kārtas un desmit minūtes līdz pamatlaika beigām tablo vēstīja jau par 5:2 pretinieku labā. Pirmos vārtus "Crunch" atguva tikai 99 sekundes līdz trešās trešdaļās beigām, kad mājinieki Gudļevski nomainīja pret piekto laukuma spēlētāju (abās komandās bija pa vienam noraidītajam) un vārtus guva Vladislavs Namestņikovs (3:5).

Pēc 31 sekundes Žonatans Maršeso atguva vēl vienus vārtus, un pagāja tikai 18 sekundes, kad tas pats Maršeso panāca izlīdzinājumu – 5:5! Kanādietis abas reizes nomināli izcēlās mazākumā, taču arī šajos vārtu guvumos Gudļevska vietā tika sūtīts piektais laukuma spēlētājs. Savukārt pagarinājuma trešajā minūtē Brets Konolijs izrāva "Crunch" uzvaru – 6:5.

Kristers Gudļevskis atvairīja 20 no 25 pretinieku metieniem, savukārt "Comets" vārtsargs Joakims Ēriksons tika galā ar 25 no 31 metiena. 21 gadu vecais Gudļevskis savā Amerikas Hokeja līgas debijas sezonā ir aizvadījis 34 spēles, atvairījis 90.1 % pretinieku metienu un vidēji ielaidis 2.68 ripas. Gudļevska dublieris Sedriks Dežardēns šosezon 30 mačos atvairījis 90.2 % metienu un ielaidis 2.79 vārtus.

Sirakjūzas "Crunch" izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas un ar 69 punktiem 70 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 12. vietu 15 komandu konkurencē. Astotajā pozīcijā ar 81 punktu 69 mačos atrodas Norfolkas "Admirals". Šodienas pretiniece Jutikas "Comets" ar 71 punktu 69 cīņās Rietumu konferencē ierindojas 11. vietā.

Pirmo zaudējumu Kvebekas junioru hokeja līgas (QMJHL) ceturtdaļfinālā šonakt piedzīvoja uzbrucējs Georgs Golovkovs un Dramondvilas "Voltigeurs", kas ar 3:4 pagarinājumā atzina Valdoras "Foreurs" pārākumu. Zīmīgi, ka pirmajā savstarpējā mačā Dramondvila uzvarēja ar tādu pašu rezultātu, turklāt arī pagarinājumā. Golovkovs šonakt ar punktiem neizcēlās, trīs reizes metot pa vārtiem un uzvarot vienā no četriem iemetieniem.

Tikmēr Rietumu hokeja līgas (WHL) Rietumu konferences pusfināla otrajā spēlē zaudējumu piedzīvoja uzbrucēja Roberta Lipsberga pārstāvētais Sietlas "Thunderbirds", kas ar 3:6 piekāpās Kelounas "Rockets". Latvijas hokejista rēķinā gūti vārti un neitrāls koeficients. Sērijā līdz četrām uzvarām "Rockets" ir vadībā ar 2:0.

Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) regulāro sezonu ar zaudējumu noslēdza uzbrucēja Haralda Egles pārstāvētais Muskegonas "Lumberjacks". Spēlējot bez savainotā latviešu uzbrucēja (38 spēlēs 4+3), "Lumberjacks" ar 3:4 piekāpās Grīnbejas "Gamblers" un pēdējā mačā izlaida ceturto vietu Austrumu konferencē un iespēju turpināt sezonu izslēgšanas spēlēs.

Ziemeļamerikas hokeja līgas (NAHL) Robertsona kausa izcīņas pirmās kārtas otrajā mačā aizsargs Kristaps Bazevičs un "Wichita Falls Wildcats" ar 4:7 piekāpās Amarillo "Bulls". Latvijas aizsargs palika bez punktiem un nopelnīja divas soda minūtes, kā arī neitrālu koeficientu. Sērijā līdz trim uzvarām "Bulls" ir vadībā ar 2:0.

Pie vēl viena punkta ECHL regulārajā sezonā šonakt tika aizsargs Ēriks Ševčenko. Latvijas hokejists izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētais Gvinetas "Gladiators" (#11 Austrumu konferencē, 61 punkts 70 spēlēs) ar 3:4 piekāpās Grīnvilas "Road Warriors" (#6 Austrumu konferencē, 83 punkti 68 spēlēs). Ševčenko kontā arī četri metieni pa vārtiem.

Latvijas aizsargs 12 spēlēs "Gladiators" sastāvā ir izcēlies ar astoņiem (0+8) punktiem. Šajā sezonā Latvijas aizsargs ir spēlējis arī citos ECHL klubos (Sanfrancisko "Bulls" un Floridas "Everblades"), bet pirms pārcelšanās uz Ziemeļameriku cīnījās Tensbergas "Vikings" sastāvā Norvēģijā.

Izmantotie resursi:
TheAHL.com
| The American Hockey League

QMJHL Network
WHL Network
USHL The United States Hockey League - the best...
| North American Hockey League | NAHL
The ECHL - Premier 'AA' Hockey League | Home Page

1 2 40 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2014-04-06 09:39, pirms 10 gadiem
No vienas puses, protams, skatoties Gudļevska sniegumu šosezon daudzi teiks - monstrs utt., 5 sausās AHL un vēl vairākas labas spēles, mačs pret Kanādu OS utml., taču patiesībā tā galvenā atziņa kas pēc šīs sezonas ir jāpaņem - Kristers pagaidām ir ĻOTI nestabils vārtsargs.
Slēpts komentārs: kasha

  +8 [+] [-]

, 2014-04-06 09:43, pirms 10 gadiem
pirmajai sezonai AHL ir spēlēts labi. Pa taisno ielekt NHL laikam nav vienkārši, un tādu mērķi uzstādīt nemaz nebija jēgas. Pat pēc izcilās olimpiādes viņu nelika vārtos un treneri zina ko dara. Vēl ir jāpaaugās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2014-04-06 09:45, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: No vienas puses, protams, skatoties Gudļevska sniegumu šosezon daudzi teiks - monstrs utt., 5 sausās AHL un vēl vairākas labas spēles, mačs pret Kanādu OS utml., taču patiesībā tā galvenā atziņa kas pēc šīs sezonas ir jāpaņem - Kristers pagaidām ir ĻOTI nestabils vārtsargs.
nestabils tas gan, bet, reti kurš vispar prognozēja, ka spēs stabili pirmajā aizokeāna sezonā spēlēt AHL klubā. Ja atceramies, tad neba uz AHL viņš tika sākumā ieplānots, bet redz kā izvērtās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-04-06 09:53, pirms 10 gadiem
kasha rakstīja: Redzeji speles? Daudz ielaisti varti ne vienmer ir vartusargu vaina.. Eksperts atradies..
Pirmkārt, jā, esmu redzējis dažus mačus. Un vispār replikas no sērijas "a esi redzējis kā viņš spēlē?" saistībā ar Ziemeļamerikā spēlējošajiem hokejistiem ir kaut kāds arhaisms, kas varēja būt aktuāls pirms gadiem 10 - JEBKURU Ziemeļamerikas PRO līgu, tāpat kā junioru čempionātu spēles var brīvi redzēt netā (kur pa velti, kur nedaudz samaksājot).

Otrkārt, ja ir 5 sausās spēles, vēl vairāki mači tīri ok līmenī un pēc tam SĒRIJAS (vairākas) ar vāju sniegumu, tad nevar visu novelt uz komandu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-04-06 10:13, pirms 10 gadiem
spartietis77 rakstīja: piekritu,vins ir loooooti nestabils,un spele pret kanadu vinam vairak noveicas neka bija tas prasmes,uz vinu palauties tocna nevar,bet lai jau calim veicas
Diez vai par vārtsarga spēli var teikt,ka paveicās. Paveikties var uzbrucējam. Vārtsargam veiksme ir tikai tad,ja trāpa pa stabu vai pārliktni,vai vispār neizdara metienu.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-06 10:17, pirms 10 gadiem
večukiņš rakstīja: Diez vai par vārtsarga spēli var teikt,ka paveicās. Paveikties var uzbrucējam. Vārtsargam veiksme ir tikai tad,ja trāpa pa stabu vai pārliktni,vai vispār neizdara metienu.
Vārtsarga veiksme ir tā pati uzbrūkošā spēle'tāja neveiksme, līdz ar to nevar teikt, ka kādam tas veiksmes elements spēlē ir lielāks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-06 10:26, pirms 10 gadiem
spartietis77 rakstīja: sporta bez veiksmes nevar.nepietiek tikai ar labu prasmi...
Komandu sporta veidos tas ir izteikti, par individuālajiem, piemēram, svarcelšanu, vieglatlētiku, peldēšanu, ja vien runa nav par pretinieku neveiksmēm, tad atlēta veiksmes momenta nozīmīgums ir, atļaušos teik, sekundārs.

  -2 [+] [-]

, 2014-04-06 10:27, pirms 10 gadiem
Tādi eksperti jūs te esat..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-04-06 10:46, pirms 10 gadiem
Ja šādi turpinās, viņa NHL karjera var aprauties nemaz nesākusies.Lai cik labi viņš dažas spēles ir nospēlējis, neviens viņu Amerika neturēs vien tāpec, ka jauns.Amerika vien ir ļõti daudz vārtsargu no kā izvēlēties.Ja līdz sezonas beigām sniegums neuzlabosies, nākamgad atkal atgriezīsies Junioru līgā, vai pat vēl zemak.
Daudzi Masaļski sauc par nestabilu, bet salīdzinājumā ar Gudļevski, Masaļskis ir tik pat nestabils cik mūra siena.
Šos kāpumus un kritums Gudļevska spēle nevar novelt uz to, ka pirmā sezona.Nav viņam vairs 18 gadi, bet jau 21..Drīz aizies tik tālu, kā Bukarts, Džeriņš, Meija, Bičevskis-būs vienmēr jauns, perspektīvs.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-06 10:48, pirms 10 gadiem
Golden-Boy rakstīja: Tādi eksperti jūs te esat..
Kad redzu šādu augstprātīgu komentāru, skaidrs, kārtējais mazgadīgais gailēns, kuru jāliek ignorētajos lai nemaisās pa kājām.

  +2 [+] [-]

, 2014-04-06 11:06, pirms 10 gadiem
Šitos komentārus ieteikt palasīt hokeja treneriem. Domāju, ka raudātu no smiekliem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-04-06 11:30, pirms 10 gadiem
Viens bet kungi ar Gudi vārtos komanda uzvar un cinas, tas ari nav maz svarigi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-06 12:03, pirms 10 gadiem
arhivs X

Dobleens rakstīja: ko? kle - po?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-06 13:36, pirms 10 gadiem
latgalestauretajs rakstīja: Gudllevskim veel 10+ speeles kopaa ar komandu. Veel jau var meegginaat konkreeti dziities play offam ar pakall.
Nu play off jau nebuus sozeson gan, tur nav pat tolka sapnot...

     [+] [-]

, 2014-04-06 13:40, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: No vienas puses, protams, skatoties Gudļevska sniegumu šosezon daudzi teiks - monstrs utt., 5 sausās AHL un vēl vairākas labas spēles, mačs pret Kanādu OS utml., taču patiesībā tā galvenā atziņa kas pēc šīs sezonas ir jāpaņem - Kristers pagaidām ir ĻOTI nestabils vārtsargs.
OS Masalskis bija monstrs, nevajag jaukt !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-06 14:05, pirms 10 gadiem
Varbūt , lai tie experti , kas sarakstīja iepriekšējos komentārus paskatās statistiku pirms noliek Kristeru .
Ja slinkums meklēt tad varu pateikt Crunch ar Desjardinu uzvaru zaudejumu bilance ie 7 !!! - 17 , ar Gudiju 18 !!!! - 11 . Pēc šiem skaitļiem spriežot GUdijs ir tas , kas reāli velk komandu un neskatoties uz to , ka citreiz daudz golus salaiž komanda tik un tā uzvar !

  +2 [+] [-]

, 2014-04-06 14:27, pirms 10 gadiem
Kristeram noteikti zaje*al ,grib džeks pabaudīt NHL ledu,jo pat tad,kad spēlē pa sauso uz NHL nesūta,tāpēc ar tādi kritumi,bet jāturpina cīnīties,viņš to var paveikt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-04-06 16:31, pirms 10 gadiem
armandsrulz rakstīja: Pat tavā dialektā uzrakstīšu, jo šitādas mulķības ko tu runā, Es nevaru klausīties. No tevis hokeja eskperts kā no politiķa godīgs cilvēks.

Tu pat neiedziliniesi sitūācijā, bet tikai vervelē savas veceņu klačas.

Pirmkārt nevajag kādā komandā spēlē Gudļevskis, komanda kuram nau pat viduskaļas komanda AHL, ar sliktu aizsardzību, līdz ar to no vārtsarga ir daudz atkarīgs, kāds būs spēles iznākums, līdz ar to Gudļevskis iegūst neatsveramu pieredzi, kas noderēs viņa turpmākajā karjerā ceru ka tā būs NHL.

Otrkārt Gudļevskis no Tampas 5 vārtsarga sezonās sākumā ir kļuvis par 3 vortsargu komandā un ir izkonkurējis daudzi, daudzi pieredzējūšākus vārtsargus kuriem spēlēšanas pieredze ir neaprakstāmi lielieka un gadu skaits arī.

Treškārt paskaties uz Gudļevska statiem, vinš ir dalītajā pirmajā vietā visā līga pēc sauso spēļu skaita, tas vien ir rādītājs ka tik jauns vārtsargs savā pirmajā sezonā to ir paveicis.
Paskaties cik uzvaras komanda ir guvusi ar Gudļevski vārtos, vinš ir stabili pirmais numurs Crunch komandā un sen jau ir izkonkurējis Cédrick Desjardinu, kas tagat ir Gudļevska dublieris jeb otrais numurs.

Ceturtkārt Tampa ir devusi Crunch pavēli Gudļevski likt vārtos, lai viņs ātrak iegūst tik nepieciešamo pieredzi, lai iziet caur zaudēju, sāpju rūktumu un uzvaras saldo garšu, lai nostiprinās emocionali un fiziski un būtu gatavs NHL.
Nemot vērā to faktu ka Gudļevskim ši 4 nopietnā sezona hokejā, viņs ir tālu ticis ar savu talantu, bet tagat to talantu līdzīgi kā neapstrādātu dimantu AHL mēģina to apstrādāt, lai beigās iegūtu skaistu un spīdīgu un dārgu briljantu, ko vēlētos katrs, bet būti tikai viņiem.

Pieckārt Aizermens nau nekāds muļkis un zina ko dara, viņam ir talants atrast jaunus talantīgu spēlētājus, kes pēc tam kļūst par zvaigznēm.
Un Es nebrīnos par to kāpēc tieši viņs draftēja Kristeru nevis kads cits.
Kristers ar savu darbu un Talantu ir apliecinājis ka ir spējīgs spēlēt NHL, tagat tikai jāgaida, kad tas notiks.

Tādiem pesimistiem kā tu jāiet uz sieviesu kulinārijas nodarbībām nevis par hokeju jāvervelē, pie plīts ir tava īstā vieta.
1kārt, arī Zemgus spēlē vājā, atvainojos - vājākajā komandā NHL. Bet viņam tas netraucē spēlēt ļoti labi un krāt labus status esot vēl tīneidžerim.
2kārt, arī visi pārējie bija savā laikā tikpat perspektīvi kā Gudijs, bet kādā brīdī acīmredzot apstājās, kas var notikt arī ar pašu Kristeru - varbūt šie ir viņa iespēju griesti, bet pēc 2-3 gadiem nāks citi jaunie perspektīvie. Tā kā tas ir muļķīgs salīdzinājums/mēraukla!
3kārt, paskaties kurās vietās Kristers ir citos rādītājos. Principā svarīgākajos statos viņš pat neatrodas top20.
4kārt, tādi "briljanti" kā Kristers tajā pašā AHL ir pārpārēm, plus vēl tepat eiropā un krievijā bariņš savācies.
5kārt, Aizermans, kur nu vēl arī tampas vārtsargu treneris, ir tieši slaveni ar jauno talantu norakšanu, tā kā uz viņu palīdzību es nepaļautos.

Mēs neesam pesimisti, bet reālisti un gribas tādus pārlieku lielos optimistus nosēdināt uz zemes un likt novilkt rozā brilles, jo mēs tā slavinām Kristeru un nopeļam aizsardzību tikai tādēļ, ka viņš ir mūsējais. Es tiešām novēlu Kristeram pacelt virs galvas stenliju un kaklā pakārt izlašu medaļu, bet uz lietām jāskatās neitrālāk. Ar tik nestabilu spēli un nespēju vilkt/glābt komandu, viņu nepietuvinās NHL, jo tur būs jāķer "mirušās" ripas un jālabo aizsardzības kļūdas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 40 komentāri