Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Koņevs: "0:0 nebūtu godīgi, esam mazliet stiprāki par "Jelgavu""

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Koņevs: "0:0 nebūtu godīgi, esam mazliet stiprāki par "Jelgavu""
Mihails Koņevs
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Pēc Virslīgas 2. kārtas spēles "Jūrmalas" galvenais treneris Mihails Koņevs uzsvēra, ka 0:0 pret "Jelgavu" nebūtu godīgs rezultāts un neizšķirts šajā mačā būtu vērtējams negatīvi.

Mihails Koņevs, "Jūrmalas" galvenais treneris: "Atskaitot rezultātu, par citām lietām nemaz negribas runāt. Protams, jāatzīmē, ka līdz ar Grigorova savainojumu praktiski spēlējām 10 spēlētāju sastāvā [visas maiņas bija izdarītas - aut.piez.]. Bet par citām lietām... Jāmēģina tikt skaidrībā - acīmredzot esam kaut ko palaiduši garām treniņprocesā, jo komanda neskrien, pazudis vieglums, kas vēl pagājušajā nedēļā bija. Treniņi it kā nav smagi. Jātiek skaidrībā - uzskatu, ka komanda šodien nospēlēja ļoti vāji. Šodien savu komandu nemaz nepazinu. Gan vidējā līnijā, gan uzbrukumā. Kaut arī momenti bija, trūka kustības, saspēlēšanās - pretinieks to ļāva darīt, bet mēs neizmantojām. Labi, ka uzvarējām un paņēmām trīs punktus, bet jātiek skaidrībā..."

Divās spēlēs neesat ielaiduši vārtus. Tātad ar aizsardzību viss kārtībā, bet problēmas ir vidējā un uzbrukuma līnijā? "Jā, pēdējās spēlēs gūstam maz vārtus, taču arī maz laižam iekšā. Nav disbalansa starp uzbrūkošām un aizsardzības darbībām. Pret "Skonto" mums gan padevās ātra pāreja uzbrukumā, bet šodien... Vēlreiz saku - mēģināsim tikt skaidrībā, kur ir problēma. Aizsargi, īpaši centra aizsargi, šodien nospēlēja ļoti droši. Pie mūsu vārtiem nebija momentu, nevedām uz saviem vārtiem momentus."

Vai 0:0 būtu godīgs rezultāts? Domāju, nē. Uzskatu, ka esam mazliet stiprāki nekā "Jelgava". Sergejs [Golubevs - aut.piez.] pirms mača atzīmēja, ka visu izšķirs spēle vidusdaļā - šodien "Jelgavai" tur arī nebija labas kustības. Uzskatu, ja mēs pieliktu kustībā, mums būtu vieglāk jāapspēlē. Ja būtu 0:0, tas mums būtu negatīvs rezultāts. Uzvarējām, izturējām līdz beigām un guvām svarīgus trīs punktus pret sava līmeņa komandu. Arī nākamajās spēlēs ar "Metta/LU" un "Ilūksti" obligāti jāņem punkti."

Sergejs Golubevs, "Jelgavas" treneris: "0:1 - neteikšu, ka zaudējām pelnīti. Spēle bija līdzīga. 1. puslaikā diezgan labi izpildījām spēles plānu. Vienīgi jau pirms spēles zināju, ka mums būs grūti, jo savainoti abi centra aizsargi - Redjko guva savainojumu Ventspilī, Mārcis Ošs pirmspēdējā pārbaudes mačā un vēl joprojām atjaunojas. Nācās mainīt spēlētāju pozīcijas - Gubins nospēlēja centra aizsarga pozīcijā. Neteikšu, ka nospēlēja slikti, bet, kad futbolists nespēlē savā pamatpozīcijā, protams, zināms diskomforts ir. Mūsu uzdevums bija pēc iespējas biežāk spēlēt caur flangiem, jo mums ir ātri malējie pussargi. Uzskatu, ka viņi ar šo uzdevumu tika galā - mums vienīgi trūka noslēdzošās piespēles. Arī ar sitieniem negāja - brīžiem neveicās, brīžiem nenoskrējām līdz galam, brīžiem kā nākas netrāpījām pa bumbu. Tas atstāja pēdas uz rezultātu.

Spēle bija līdzīga, interesanta, ielaidām vārtus beigu daļā. Diemžēl tajā brīdī pievīla Paplavska savainojums. Paplavskis bija labākais mūsu rindās gan ātruma, gan domāšanas ziņā. Ceru, viņam tā ir tikai mikrotrauma, taču šodien nācās viņu nomainīt. Bez viņa mums beigas nesanāca. Visādi citādi varējām iegūt vienu punktu."

Kāpēc praktiski nemainījāt pamatsastāvu pēc 0:4 Ventspilī? "Šodien gāju uz visu banku - uz maiņu uzlaidu Ošu, kurš tikai divus treniņus aizvadījis. Izlaidu viņu kā trešo uzbrucēju [Ošs ir centra aizsargs - aut.piez.], gājām uz visu banku. Gribējām izraut 1:1. Mums nav tik gara soliņa kā, piemēram, "Ventspilij", kas var uz maiņu izlaist Turkovu vai Tarasovu, "Jūrmalai" arī ir līdzvērtīgi rezervisti. Mūsu rezervisti pagaidām nav gatavi - varbūt vēlāk, pēc 2-3 spēlēm. Šiem čaļiem jāstrādā un jāstrādā treniņos, jāparāda sevi 1. līgā ["Jelgava-2" rindās - aut.piez.]."

Vai uzbrukums nav neefektīvs, ja smailē Jums ir garais Daņilovs, bet centrējumu praktiski nav? Mūsu uzdevums bija tāds - ja Daņilovam izdodas ieķerties bumbā, tad jāpiespēlē pieslēgušajiem malējiem pussargiem Grigaravičam un Paplavskim. Gandrīz izdevās. Spēle ar "Ventspili" pierādīja, ka, ja Paplavskis spēlē Daņilovam blakus, nekas nesanāk. Šodien pamainījām taktiku un principā izskatījās labāk. Centrējumi bija, īpaši 2. puslaikā, taču tie nebija kvalitatīvi. Pēc tiem bumbu vienmēr savāca vārtsargs. Protams, vārtsargs [Krūmiņš - aut.piez.] nospēlēja labi, taču nevar būt tā, ka 5-6 centrējumi un 90% paņem vārtsargs. It sevišķi beigās, kad spēlējām ar trim uzbrucējiem, kuriem visiem ir liels augums."

  +3 [+] [-]

, 2013-04-06 20:53, pirms 11 gadiem
Viss būtu godīgi, ja nebūtu iesituši!
Katru spēli ir jāapliecina sava meistarība un varēšana.
Ja nespēj iesist, tad arī nespēj! Tur nav nekas negodīgs.
Par to, ka treneris uzskata, ka ir "mazliet stiprāki" punktus un uzvaras pēc "godīguma" nedod.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-06 21:25, pirms 11 gadiem
Kādi 1. līgā rezultāti????

  +1 [+] [-]

, 2013-04-06 21:35, pirms 11 gadiem
picamen2 rakstīja: Kādi 1. līgā rezultāti????
Skat. on-line LFF spēļu sistēma -
Uzvarēja ''Skonto-2'', LM-2, ''Gulbene'', ''Valmiera''.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-07 01:10, pirms 11 gadiem
bet iesita un uzvarēja un saņem 3 punktus.... uzvar n etas kurš uz laukuma izskatās labāks , bet kurš iesit vārtus.....
un vispār, kāpēc te kāds domā tiekas iepriekš spēlēja jūrmalā un neko sakarīgu nespēja parādīt, tagadiņ jēlajos rādīs brīnumus...?????!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-04-07 01:22, pirms 11 gadiem
Piekrītu! Man atkal tracina tādi, kas vislaik tup 95% aizsardzībā, un tad kautkadu haļavu ieripina