Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL turpmāk stingrāk sodīs spēlētājus, kuri uzsāks kautiņu, pretiniekam to negaidot

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

NHL turpmāk stingrāk sodīs spēlētājus, kuri uzsāks kautiņu, pretiniekam to negaidot
Toms Vilsons sadaudzīja Īenu Koulu kā boksa maisu. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Spēlētāju Drošības Departaments rosinājis veikt izmaiņas noteikumos, kas paredz stingrāku neparedzētu kautiņu ierobežošanu.

Grozījumi noteikumos tiks veikti, lai gādātu par spēlētāju drošību gadījumos, kad pretinieks negaidot uzsāk kautiņu un izdara sitienus. Nupat aizvadītajā gadskārtējā NHL ģenerālmenedžeru sanāksmē šāds priekšlikums esot ticis atbalstīts, skaidroja Spēlētāju Drošības Departamenta viceprezidents Džordžs Peross.

Savulaik spēlētāja karjerā Peross pārstāvētajās komandās pats pildīja kaušļa funkcijas, 493 spēlēs NHL sakrājot 1092 soda minūtes. Turpmāk noteikumu punktā 46.23 tiks paredzēts, ka spēlētājiem, kas raidījuši negaidītus un spēcīgus sitienus tādu spēlētāju virzienā, kuri aizsargājas, šādu darbību negaida, vai arī nemaz negrasās kauties, var tikt piemērots papildu sods. Līdz šim sods attiecās tikai uz tādiem gadījumiem, kad tiek izdarīts sitiens pa negaidošu pretinieku.

Tiesa, oficiālas izmaiņas noteikumos vēl nav panāktas. ''Ģenerālmenedžeri mūs ļoti atbalsta. Galu galā, viņi no mums prasa, lai mēs darām savu darbu, cik labi vien iespējams. Visi vienmēr raizējas par negaidītām rīcības sekām, tāpēc sākam par to diskutēt,'' teica Peross.

Pēdējo sezonu laikā bijuši vairāki šādi gadījumi. Pirms mēneša incidents izcēlās Vašingtonas ''Capitals'' un Kolorādo ''Avalanche'' spēlē. Kolorādo hokejists Īens Kouls veica rupju spēka paņēmienu pret ''Capitals'' līderi Jevgeņiju Kuzņecovu, par ko pretinieku pārmācīt metās Vašingtonas ''Capitals'' spēlētājs Toms Vilsons, kurš uzreiz metās virsū Koulam un nodarīja pretiniekam pamatīgu skādi. Kouls pēc nelīdzvērtīgās dūru cīņas bija spiests izlaist veselas 11 spēles.

Pirmssezonā uzmanības centrā nonāca Maksa Domi un Ārona Ekblada konflikts Floridas ''Panthers'' un Monreālas ''Canadiens'' spēlē. Pēc divcīņas pie laukuma apmales ''Canadiens'' uzbrucējs Domi sāka bakstīt ''Panthers'' aizsargu Ekbladu, brīdi vēlāk nometot cimdus - Ekblads no kautiņa atteicās, taču tas neatturēja Domi no dūru izvicināšanas, un Domi atstāja pretinieka seju asiņainu.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl-aims-to-curb...

     [+] [-]

, 2019-03-06 18:28, pirms 5 gadiem
Molodčiki malkas cirtēji!