Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jelgava": bez skaļiem lozungiem par atgriešanos Eirokausos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Jelgava": bez skaļiem lozungiem par atgriešanos Eirokausos
Marians Pahars. Foto: Raitis Supe

Nedēļas nogalē startēs Latvijas futbola Virslīga, un komandu prezentējusi arī "Jelgava", kam pērn neizdevās sasniegt mērķus. Šoreiz iztika bez skaļiem lozungiem.

Ar ievadrunu pasākumā uzstājās Armands Peilāns, kurš šogad kļuvis par kluba direktoru. “Lepojamies, ka tagad esam jaunās telpās,” stāstīja Armands, “Jāatzīst, ka mūsu birojs, droši vien, ir savā veidā unikāls. Visas šeit esošās mēbeles bija ziedotas, bet mēs tām iedevām otro elpu.”

“Lepojamies, ka mūsu bāzē futbolisti var trenēties kvalitatīvos laukumos. Prieks par audzēkņiem un treneriem, kuriem ir lieliski apstākļi pilnveidoties. Virslīgas komandai saskatu dzirksteles acīs, kas palīdzēt braši cīnīties sezonā.”

Kas attiecas uz mārketinga aktivitātēm, kluba direktors pastāstīja par akciju sadarbībā ar veikalu Xsports, kuras ietvaros čaklie mājas spēļu apmeklētāji varēs laimēt velosipēdu. Akadēmijas jauniešiem savukārt sagatavota pārsteiguma balva, ko sezonas beigās iegūs tas, kurš apmeklēs visvairāk mājas spēļu.

Ar savu redzējumu par gaidāmo sezonu iepazīstināja Virslīgas komandas galvenais treneris Marians Pahars. “Mēs esam labi pastrādājuši pirmssezonas posmā,” atzina treneris, “mums ir jauna komanda, kurā daudz gados jauno spēlētāju.”

“Šogad izdarīsim visu, lai iepriecinātu mūsu vadību, līdzjutējus un Jelgavu kā pilsētu. “Jelgava” vienmēr izvirzīja augstākos mērķus, bija izcīnījusi trofejas. Jā, pēdējos divos gados lielu panākumu nebija, taču esmu pārliecināts, ka nākotnē tie atgriezīsies. Cik ātri? Nevaru tagad solīt. Tomēr mums ir visas iespējas sasniegt lielas lietas.

Jelgavā ir spēcīgs treneru štābs, kvalitatīvs apkalpojošais personāls un profesionāla administrācija ar kluba prezidentu priekšgalā. Par mērķiem? Esmu pret skaļiem lozungiem. Zinu, ka varam apspēlēt jebkuru pretinieku. No spēlētājiem sagaidu vēlmi un pārliecību, ka mēs varam sasniegt daudz. Minēšu, ka pašatdeve ir augstākajā līmenī.

Jā, dažiem spēlētājiem ir savainojumi, kas saistās ar lielām slodzēm pirmssezonā. Sezonu nevarēs sākt Andris Krušatins, Marks Kurtišs un Helvijs Staļģis. Pārējie gatavojas čempionāta sākumam, taču arī te ir dažas nianses.”

Kluba prezidents Māris Peilāns savā runā daudz akcentēja kluba un pašvaldības mijiedarbību, kurai nākotne būtu vēlams uzlaboties.

“Agrāk sezonu sākām Olainē, jo Jelgavā vienkārši nebija iespējas aizvadīt mačus. Mēs noslogojām Zemgales Olimpiskā centra dabīgo zālienu, jo nebija citu iespēju. Nevarējām aizvadīt kvalitatīvu treniņprocesu. Taču tagad esam uzbūvējuši mājas, kur var pulcēties gan jaunie futbolisti un viņu vecāki, gan Virslīgas komandas spēlētāji.

Tomēr mēs neesam prom no ZOC. Vēlāmies lielās spēles aizvadīt tur. Esam pierādījuši, ka varam noorganizēt futbola svētkus pilsētā. Tajā pašā laikā turpināsim pilnveidot kluba bāzi, lai jaunajiem jelgavniekiem un pilsētas viesiem būtu kvalitatīvi treniņu apstākļi. Agri vai vēlu labie nodomi pārtaps rezultātā.

Kas attiecas uz Virslīgu, tad paredzu interesantu sezonu. Diemžēl ne tikai pozitīvā ziņā. To var noprast pēc visa, kas šoziem noticis futbola kuluāros… Mēs paši esam par tīru spēli un pieprasām to no mūsu partneriem. Jābūt godīgai attieksmei pret sevi un pārējiem. Tad futbols būs #1 ne tikai pasaulē, bet arī Jelgavā un Zemgalē.”

Kluba prezidentam prasīja par Virslīgas komandas sportiskiem mērķiem šajā sezonā, kurus gan Māris Peilāns nevēlējās konkretizēt. “Šogad darīsim citādāk. Bez skaļiem saukļiem par atgriešanos Eiropā… Esmu bijis Beļģijā pie kādas senas komandas, kas Eirokausos savā vēsturē spēlēja tikai vienu reizi. Tur mani pārsteidza, ka jau divas stundas pirms spēles stadiona telpās notika jestrs burziņš. Un viss turpinājās arī 3-4 stundas pēc futbola. Mums, protams, gribētos balansu. Lai rezultāti būtu krietni virs vidējā, bet lai arī mums pašiem ir prieks atrasties stadionā.”

Marians Pahars, atbildot uz šo pašu jautājumu norādīja, ka komandas sniegums nav atkarīgs no vietas, ko par mērķi stāda vadība vai līdzjutēji. “Mēs centīsimies uzvarēt katrā spēlē. Ja izdarīsim visu, uz ko šobrīd esam spējīgi, tad viss būs labi. Konkrētāk par vietām un mērķiem varēsim runāt pēc kādiem diviem mēnešiem.”

Izmantotie resursi:
Par skaistu un tīru futbolu! – FK Jelgava

  +1 [+] [-]

, 2019-03-06 11:11, pirms 5 gadiem
Kad varēs redzēt visu komandu spēļu formas šai sezonai?

  -2 [+] [-]

, 2019-03-06 11:31, pirms 5 gadiem
Top 3 Jelgavai ir pa spēkam.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-06 14:18, pirms 5 gadiem
Šī sezona būs lakmusa papīrs Paharam kā trenerim,jo pa lielam ir radīti labi apstākļi labas komandas izveidei un šeit jau redzēsim ar ko elpo treneris.
Gribētos redzēt Jelgavu.vismaz Širmeļa laiku līmenī (nepiekāpīgu,radošu,patriotisku), ne tādu kā pērn (izskatījās,ka tur visi mokās...).
Veiksmi un mazāk traumu!

     [+] [-]

, 2019-03-06 23:04, pirms 5 gadiem
Kāda ir skatītāju tribīņu oficiālā ietilpība?

     [+] [-]

, 2019-03-07 16:47, pirms 5 gadiem
1 rakstīja: Kāda ir skatītāju tribīņu oficiālā ietilpība?
Tas ir kur? Jelgavas sporta bāzē, vai ZOCā?

ZOCā ir 1560 vietu.
Jelgavas treniņu bāzē ir 500 skatītāju vietas tribīnēs.