Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalai" un "Ogrei" izšķirošās cīņas par BBL pusfinālu

Emils Ozerinskis

"Jūrmalai" un "Ogrei" izšķirošās cīņas par BBL pusfinālu
Lauris Mizis
Foto: Ritvars Raits

Trešdien, 7. martā Baltijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla atbildes spēles aizvadīs Latvijas komandas BK "Jūrmala" un BK "Ogre". Ogrēnieši centīsies atspēlēt trīs punktu deficītu Šauļos, savukārt "Jūrmalas" mēģinājums nosargāt pārsvaru pār Tallinas "Kalev/TLU" būs vērojams Sportacentrs.com tiešraidē.

18:30 "Šiauliai" - BK "Ogre"
Ceturtdaļfināla sērijas pirmajā cīņā Ogrē mājiniekiem mača ievadā grūtības sagādāja pretinieku snaipera Nika Zeislofta apturēšana, kurš guva 15 punktus, apšaudot grozu no tālās un pustālās distances. Savukārt mača gaitā vislielākās grūtības Latvijas komandai sagādāja Lietuvas izlases centra spēlētājs Laurīns Birutis, kurš izmantojot iespaidīgo auguma pārsvaru sakrāja 15 punktus un izcīnīja 17 bumbas zem groziem, ļaujot "Šiauliai" dominēt cīņā par atlēkušajām bumbām. Pirmajā puslaikā pēc nonākšanas iedzinējos ar 13 punktiem, ogrēnieši metās atspēlēties otrajā puslaikā, sagaidot trešās ceturtdaļas beigas ar līdzsvaru uz rezultāta tablo. Ogrēniešu spēli diriģēja Rinalds Sirsniņš, gūdams 17 punktus un izdarīdams astoņas rezultatīvas piespēles. No komandas līdera piespēlēm punktus regulāri guva veterāni Jānis Pozņaks un Gints Antrops, sakrājot attiecīgi 17 un 16 punktus. Tas spēles izskaņā Artūra Visocka-Rubeņa komandai ļāva saspringti cīnīties ar lietuviešiem, tomēr mača beigās neizdevās realizēt sadarbības, kas mājiniekiem lika piedzīvot zaudējumu ar 75:78.

Trīs punktu starpība pirms atbildes mača ir pietiekami neliela, lai "Ogrei" būtu visas iespējas cīnīties par uzvaru. Tomēr labi zināms, ka Lietuvā spēlēt ir ļoti sarežģīti un leģendārais "Šiauliai" treneris Antans Sireika nav pirmo dienu lielajā basketbolā, lai atļautu savai komandai kādas vaļības. Ogrēniešus Šauļos gaida ļoti grūta cīņa, bet par labu komandas izredzēm runā Jāņa Antropa atgriešanās pēc savainojuma. Tāpat iepriekšējā cīņā nepiedalījās "Ogres" labākais aizsardzības balsts Rihards Zēbergs.

Individuālo Baltijas Basketbola līgas apbalvojumu par sezonas labākā piespēlētāja titulu saņēmis "Šiauliai" aizsargs Donāts Sabeckis, kurš sezonā sakrājis 6.7 rezultatīvas piespēles. Sabecka raženais augums ļauj Šauļu komandai ļoti efektīgi spēlēt pick'n'roll sadarbības. Salīdzinājumam, "Ogres" saspēles vadītāji Rinalds Sirsniņš un Mārcis Vītols regulārajā sezonā izdarīja attiecīgi piecas un 4,1 rezultatīvu piespēli.

Mača tiešraidi nodrošinās Lietuvas portāls Delfi.lt.

19:00 "Jūrmala" - "Kalev/TLU"
Sērijā starp "Jūrmalu" un Tallinas "Kalev/TLU" izteiktā favorītstatusā ir A apakšgrupā pirmo vietu izcīnījusī Latvijas komanda. Tomēr Tallinā nekādas dāvanas netika dotas un Mārtiņa Gulbja komandai uzvara bija jāizcīna nepiekāpīgā spēlē. Pirmā ceturtdaļa Tallinā aizritēja ļoti līdzīgā cīņā, jūrmalniekiem desmit punktu pārsvaru sakrājot vien otrās ceturtdaļas pirmajās minūtēs, kad uz brīdi aizlūza Gerta Kulamē trenētās komandas uzbrukums. Principā visu otro puslaiku "Jūrmala" turējās aptuveni desmit punktu atstatumā, bet būtisku izrāvienu, kas ļautu uz otro spēli ierasties ar izšķirošu pārsvaru, jūrmalniekiem izveidot neizdevās. Tādēļ pēc pirmās cīņas Igaunijā, kas noslēdzās ar 89:81, "Jūrmalai" ir astoņu punktu handikaps pirms atbildes cīņas Lapmežciemā. Tallinā ar 20 gūtiem punktiem izcēlās Ivars Žvīgurs, bet "Kalev/TLU" rindās nesen piesaistītais leģionārs Kails Loks guva par punktu vairāk.

Astoņu punktu pārsvars pirms atbildes cīņas var izspēlēt ļaunu joku. No vienas puses tas var radīt komforta sajūtu, kas pārliekas pašpārliecinātības rezultātā var novest pie negaidīta zaudējuma. Tomēr "Jūrmalai" par labu runā tas, ka sezonas laikā ne reizi komanda nav zaudējusi relatīvi vājākam pretiniekam, aizvadot pat saturiski neizteiksmīgas spēles.

Mača tiešraidi internetā translēs Sportacentrs.com, bet spēles ieraksts pulksten 21:15 tiks demonstrēts Sportacentrs.com TV.

18:00 "Pieno Žvaigždes" - "Port of Parnu"
Vienīgā ceturtdaļfināla sērija, kurā jautājumi par kopējo iznākumu tika noņemti jau pirmajā spēlē, ir starp Pasvāles un Pērnavas komandām. Latvijas izlases aizsargs Artūrs Ausējs ar 16 gūtiem punktiem palīdzēja savai Lietuvas komandai jau pirmajā cīņā sagraut pretiniekus ar 30 punktu starpību. Ņemot vērā komandu spēku samēru, Pērnavas vienības atspēlēšanās ir tuvu neiespējamai, tādēļ "Pieno Žvaigždes" vienībai atliek novadīt sēriju līdz loģiskam iznākumam savās mājās.

BBL izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināli

PārisKomanda-Komanda1.spēle2.spēleSērija
1.Jūrmala-Kalev/TLU89:8107.03.
2.Tartu University-Avis Rapla73:6776:47149:114
3.Šiauliai-Ogre78:7507.03.
4.Pieno Žvaigždes-Port of Parnu96:6607.03.

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

     [+] [-]

, 2018-03-07 09:22, pirms 6 gadiem
Būsi godīgi - intrigu nav nevienā pārī.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-07 09:41, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Būsi godīgi - intrigu nav nevienā pārī.
Ja nu vienīgi TLU/Kalev "aizķeras", bet arī diez vai.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-07 09:49, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ja nu vienīgi TLU/Kalev "aizķeras", bet arī diez vai.
Nereāli, Jūrmala pati pēdējās minūtēs nolaidās no +15. 2 mellie viņiem nevar uzvarēt viengabalaino Jūrmalu, kur nu vēl Lapmežciemā, kur nu vēl pa +9.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-07 10:04, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Nereāli, Jūrmala pati pēdējās minūtēs nolaidās no +15. 2 mellie viņiem nevar uzvarēt viengabalaino Jūrmalu, kur nu vēl Lapmežciemā, kur nu vēl pa +9.
Tas gan. Biju domājis tikai šodienas spēli atsevišķi. Bet, zinot TLU/Kalev reputāciju, drīzāk Jūrmalas uzvara ar +30.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-07 12:28, pirms 6 gadiem
Jaacer ka Jurmala uzvares,galvenais lai speele savu speeli un Gulbis neklausa visaadus padomniekus,kas paraadijusies pedeejaa laikaa ,redzot ka spiid medalas!