Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Entonijs: "Manuprāt, spēlēšana izlasē Porziņģim nāktu par labu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Entonijs: "Manuprāt, spēlēšana izlasē Porziņģim nāktu par labu"
Karmelo Entonijs un Kristaps Porziņģis
Foto: AFP/Scanpix

"Gan Āronam, gan Robinam spēle gāja no rokas. Kad spēlējam plašāk un aizskrienam pārejās, man ir vieglāk spēlēt," otro reizi sezonā apspēlējot Detroitas "Pistons", teica "New York Knicks" uzbrucējs Karmelo Entonijs (Carmelo Anthony).

Ņujorkas līderis ģērbtuvē ierasti ieradās pēdējais un piecas minūtes atbildēja uz žurnālistu jautājumiem. Entonijs norādīja, ka, spēlējot bez Kristapa Porziņģa, komanda izmantojusi plašāku mazo spēlētāju rotāciju ("small ball") un ieteica liepājniekam vasarā izmēģināt spēkus Latvijas valstsvienībā.

Kā veicās spēlē pret Detroitu?
Domāju, ka mums izdevās spēle abos laukuma galos. Spējām saglabāt enerģiju un koncentrēšanos no Bostonas spēles. Manuprāt, puiši šovakar labi nospēlēja. (Andrē) Dramonds ir liels spēks, tāpēc Ro-Lo (Robins Lopess) nevarēja viņu apturēt viens pats. Tas bija komandas darbs. Mēs to izdarījām un spējām aizskriet ātrajās pārejās.

Spēles sākumā ieteicu puišiem uzņemties uzbrukumā, kamēr iejutīšos spēlē un sajutīšu metienu. Ārons (Aflalo) iesāka pirmais un uzņēmās no spēles sākuma. Puiši, kuri nāca laukumā no soliņa, cīnījās ar lielu enerģiju un es no tā smēlos spēkus.

Dažreiz izdarīt teicamu piespēli ir labāk nekā izdarīt metienu. Šovakar bija tādas situācijas. Robins (Lopess) labi pabeidza uzbrukumus zem groza un bieži tika atstāts brīvs. Gan Āronam, gan Robinam spēle gāja no rokas. Kad spēlējam plašāk un aizskrienam pārejās, man ir vieglāk spēlēt.

Pirms lielā izbraukuma jums bija jāspēlē divus vakarus pēc kārtas.
Jā, esmu noguris, vēlos iet gulēt (smejas). Fiziski jūtos labi, taču man nepieciešams doties mājās, lai atpūstos.

Sportacentrs.com jautājumi

Karmelo, tu esi daudz spēlējis ASV izlasē. Kāds ir tavs padoms Kristapam Porziņģim, vai viņam jāspēlē Latvijas valstsvienībā?
Manuprāt, jā. Es tā domāju. Viņam jāuzņemas šis izaicinājums un jāpārstāv savu valsti.

Vai tam jānotiek jau šovasar?
(Domā) Jā. Šobrīd, jo vairāk viņš spēlē, jo labāk viņam.

Kurts Rembiss par Kristapa Porziņģa savainojumu

"Mūsu mediķi pirms spēles bija pārliecināti, ka viņš šovakar nevarēja spēlēt kreisās kājas savainojuma dēļ. Rentgena (X-rays) rādījumi bija negatīvi un viņš kuru katru dienu varēs atgriezties laukumā (day-to-day). Mediķi ir droši, ka savainojumam nebūs tālāku seku."

Slēpts komentārs: BayernM

  +8 [+] [-]

, 2016-03-06 06:15, pirms 8 gadiem
Gada intervija

  +8 [+] [-]

, 2016-03-06 08:39, pirms 8 gadiem
Kā Melo saka tā arī jādara!
Slēpts komentārs: boswel
Slēpts komentārs: zaxx
Slēpts komentārs: KevinDurant#35

  -2 [+] [-]

, 2016-03-06 09:47, pirms 8 gadiem
KP ir varianti - klausīt Karmelo vai strādāt pēc izcilo Siliņa , Šmita attīstības programas.

  +3 [+] [-]

, 2016-03-06 09:48, pirms 8 gadiem
Karmelo kā kārtīgs amerikānis - bija ļoti pieklājīgs un uz jautājumu atbildēja pēc vislabākajiem amerikāņu paraugiem!

Un latvieši atkal čurā biksēs

KP sezonas beigās pateiks "nē" un visi teiks ka viņš ir pim.pis jo redz Karmelo atļāva viņam spēlēt izlasē un pat iesaka to, tikai neviens neaizdomājas ka Karmelo bija vienkārši pieklājīgs pret žurnālistu no Latvijas!

  +1 [+] [-]

, 2016-03-06 09:55, pirms 8 gadiem
es driizaak teiktu ka shovasar izlasei labaak jaaatsaka,Porzingjis jau tagad izskataas noguris,pirmo reizi taadaa nonstopaa straadaat,visa karjeera veel priekshaa,labaak neriskeet tagad ar traumaam,paarslodzes deelj,bet atpuusties,nobriedis,pieradis pie fiziskajaam slodzeem,gan NBA buus daudz efektiivaaks,gan izlasee varees darboties ar 100% atdevi

  +1 [+] [-]

, 2016-03-06 10:02, pirms 8 gadiem
man patiik ka mums par jaunajiem talantiem,Kurucu,Vecvagaru,to pashu Bertaanu runaa ka vinjiem par daudz speelju vinju vecumaa,no kaa ar rodas probleemas,bet Kristapa sakaraa to neviens nenjem veeraa,puisim tik 20.gadi un visa karjeera veel priekshaa,taa kaa neskriesim ratiem pa priekshu

  +7 [+] [-]

, 2016-03-06 11:18, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: es driizaak teiktu ka shovasar izlasei labaak jaaatsaka,Porzingjis jau tagad izskataas noguris,pirmo reizi taadaa nonstopaa straadaat,visa karjeera veel priekshaa,labaak neriskeet tagad ar traumaam,paarslodzes deelj,bet atpuusties,nobriedis,pieradis pie fiziskajaam slodzeem,gan NBA buus daudz efektiivaaks,gan izlasee varees darboties ar 100% atdevi
Ja KP tomēr spēlēs izlasē tad diez vai maximāli 4 spēļu kvlaifikācijas turnīru var nosaukt par baigo pārslodzi!

Ar visām pārbaudes spēlēm labi ja sanāks maximālo kopā 8-9 spēles!

Sezona viņam beigsies aprīļa vidū, līdz jūnijam un izlases treniņiem būs 1.5 mēnesis laika lai atpūstos un atjaunotos!

Laiks būs daudz, bet vai viņam tas ir vajadzīgs jau tagad un vai viņš ir gatavs tam ko no viņa prasa Latvijas līdzjutējs, to viņš labāk zin!

     [+] [-]

, 2016-03-06 11:21, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: man patiik ka mums par jaunajiem talantiem,Kurucu,Vecvagaru,to pashu Bertaanu runaa ka vinjiem par daudz speelju vinju vecumaa,no kaa ar rodas probleemas,bet Kristapa sakaraa to neviens nenjem veeraa,puisim tik 20.gadi un visa karjeera veel priekshaa,taa kaa neskriesim ratiem pa priekshu
Spēles viņiem par daudz bija jaunatnes līgā Latvijā kad viņi spēlēja gada laikā līdz pat 100 spēlēm dāzādās vecuma grupās un laukumā pavadot bez maz vai visu spēli un tas vis 12-15 gadu vecumā!

Par Vecvagaru gan nezinu vai tā ir, jo viņš man liekas jaunatnes līgās Latvijā tā īsti nemaz šķiet nav spēlējis!

KP tādas slodzes tādā vecumā nebija un viņš ir labāk sagatavots tam līmenim kurā viņš tagad spēlē par to šaubu nav!
Slēpts komentārs: Āfrika12

  -4 [+] [-]

, 2016-03-06 11:48, pirms 8 gadiem
Protams, ja Porziņģis atsaka izlasei un izlase tomēr kvalificējas Olimpiādei tad Porziņģi tur negribētu redzēt.

  +8 [+] [-]

, 2016-03-06 11:59, pirms 8 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Izlase var arī iztikt arī bez viņa. Jo viņš nav nekāds atlēcošo bumbu vācējs, mums izlasē pietiek trīnīšu metēju. Zem posta jau ar nekāds mega monstrs viņš nav. Soda metienus mūsējie met visi labi. Ja nu vienīgi izcelt varētu viņa garās rokas un ātrumu, jo reti kurš met ar labu precizitāti pāri viņa rokām.
nu KP būtu milzīgs faktors kvalī, galvenokārt aizsardzībā, tādi bjelicas un hujelicas vienkārši būtu pārmīzušies,arī to viņu resno tefteli pie palīdzības viņš varētu pašokēt, tur vispār nav ko diskutēt... cita lieta uzbrukums - tur es piekrītu, ka viņš nekada mega opcija nebūtu, ap desmit punkti salasītu ar vidēju precizitāti. Bet ja mēs reāli gribam Belgradu novinnēt, bez KP iespēja ir 1%, ar KP kādi 15-20%
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-06 12:39, pirms 8 gadiem
sengo rakstīja: KP ir varianti - klausīt Karmelo vai strādāt pēc izcilo Siliņa , Šmita attīstības programas.
Jā, noteikti Siliņam ar sapistu celi vajadzēja maukt uz izlasi.
Manuprāt LV izlases fani ir daudz savtīgāki, kā jebkurš spēlētājs. OK, gods un cieņa tiem, kas sitās, bet atceraties, ka viņiem ar ķermeni ir jāpelna alga vēl ilgi, jo ilgi. Kranči ne fani, plukatas!!!!!

  +5 [+] [-]

, 2016-03-06 13:05, pirms 8 gadiem
Un SC keponi var atkal cepties par KP spēlēšanu izlasē

  -1 [+] [-]

, 2016-03-06 13:20, pirms 8 gadiem
Nu, ja NYK vadība izrādīs pretimnākšanu Kristapa spēlēšanai izlasē, ja Kristapam viss būs ok ar veselību, ja tiks vasarā nolīgts jauns treneris un viņš tieši izlases spēļu laikā nesadomās iepazīt savu jauno komandu, ja Kristapam būs līdz tam pieticis laika uzdzīt svaru, iegūt spēku, patrenēt jaunas iemaņas un nostiprināt esošās, tad es tiešām domāju, ka redzēsim Kristapu šogad izlasē ;D tikai, va vellos, pārāk daudz to JA man sanāca....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-03-06 13:29, pirms 8 gadiem
Lai gan labprāt KP redzētu izlasē, tas ir viņa lēmums un es šaubos, ka viņam šobrīd ir īstais laiks spēlēt izlasē (ja neskaita retu iespēju uz OS aizbraukt).

Kristapam vasarā cītīgi jāstrādā pie spēles soda laukumā un spēka, kā arī jānostiprina visas saites utt, kas ar viņa augumu ir ļoti svarīgi.

Cita lieta, ka varbūt var apvienot gatavošanos pēc individuālas programmas un spēlēšanu izlasē. Tad tas viņam noteikti būs krietni noderīgāk par vasaras līgu.

Es gan domāju, ka mums viņš ļoti labi noderētu arī uzbrukumā, ne tikai aizsardzībā. Un bumbas viņš var savākt labi, ja tāds ir uzstādījums. Domāju, ka pretiniekiem nebūtu viegli ar Kristapu aizsardzībā tikt galā.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-06 13:53, pirms 8 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Izlase var arī iztikt arī bez viņa. Jo viņš nav nekāds atlēcošo bumbu vācējs, mums izlasē pietiek trīnīšu metēju. Zem posta jau ar nekāds mega monstrs viņš nav. Soda metienus mūsējie met visi labi. Ja nu vienīgi izcelt varētu viņa garās rokas un ātrumu, jo reti kurš met ar labu precizitāti pāri viņa rokām.
Pateikt, ka nav nekāds atlēcoso bumbu vācējs, var tikai indivīds ar ļoti mazu saprasanu, vispār esi redzējis KP darbībā? Statistika stipri ir atkarīga no konkrētiem uzdevumiem konkrētā aizsardzības/uzbrukuma modelī, bet vāc viņš viņas ļoti labi

     [+] [-]

, 2016-03-06 14:06, pirms 8 gadiem
Gada Autors cepuri nost

     [+] [-]

, 2016-03-06 18:51, pirms 8 gadiem
Spēlēt kvalifikācijas turnīrā par piedalīšanos Olimpiādē tā var izrādīties gan kā pirmā gan kā pēdējā iespēja Latvijas basketbola izlasei. Kur nu vēl runāt par Olimpiādi ja arī tur tiktu. Šādos turnīros nepiedalamies regulāri un šādas iespējas var arī nebūt. Ja mīli basketbolu tad spēlēt izlasē šādos turnīros tā būtu goda lieta un daudzu basketbolistu sapnis. Pēc 25 gadu vecuma Kristaps var arī izlasē nekad nespēlēt, šitie garie basketbolisti pēc 25 gadu vecuma sāk krāt traumas biežāk un biežāk. Un olimpiāde notiek ik pēc 4 gadiem un tas nav tik bieži kā jums liekās, otru kvalifikācijas turnīru par olimpiādi Kristaps var arī nepiedzīvot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-03-06 21:06, pirms 8 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Spēlēt kvalifikācijas turnīrā par piedalīšanos Olimpiādē tā var izrādīties gan kā pirmā gan kā pēdējā iespēja Latvijas basketbola izlasei. Kur nu vēl runāt par Olimpiādi ja arī tur tiktu. Šādos turnīros nepiedalamies regulāri un šādas iespējas var arī nebūt. Ja mīli basketbolu tad spēlēt izlasē šādos turnīros tā būtu goda lieta un daudzu basketbolistu sapnis. Pēc 25 gadu vecuma Kristaps var arī izlasē nekad nespēlēt, šitie garie basketbolisti pēc 25 gadu vecuma sāk krāt traumas biežāk un biežāk. Un olimpiāde notiek ik pēc 4 gadiem un tas nav tik bieži kā jums liekās, otru kvalifikācijas turnīru par olimpiādi Kristaps var arī nepiedzīvot.
Tā noteikti nebūs pēdejā iespēja.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-06 21:11, pirms 8 gadiem
a priekš kam rentgenam vajadzīga oriģinālvaloda iekavās?

     [+] [-]

, 2016-03-06 21:36, pirms 8 gadiem
Swordsman rakstīja: a priekš kam rentgenam vajadzīga oriģinālvaloda iekavās?
riktīgs vatafaks

Jā, esmu noguris, vēlos iet gulēt (smejas (laughing))