Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis dusmojas un kritizē Eiropas kausa izspēles kārtību

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kurtinaitis dusmojas un kritizē Eiropas kausa izspēles kārtību
Rims Kurtinaitis
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

"Valensijā aizvadījām sliktāko spēli sezonā. Bijām lēnāki par pretiniekiem, zaudējām cīņu zem groziem, bet trīspunktnieku realizācijas procents bija nožēlojams," pēc neveiksmes Eiropas kausa izcīņas astotdaļfināla pirmajā spēlē teica Maskavas apgabala basketbola kluba "Himki" galvenais treneris Rims Kurtinaitis. Lietuviešu speciālists asi kritizēja turnīra izspēles kārtību.

Himku basketbolisti 5. martā izbraukumā Spānijā piekāpās “Valencia” vienībai ar rezultātu 59:75 (12:28, 10:8, 20:19, 17:20). Tas kļuva par komandas pirmo zaudējumu kopš 2013. gada 16. oktobra, pārtraucot uzvaru sēriju 31 spēles garumā. Lai iekļūtu labāko komandu astoņniekā, Himkiem atbildes cīņā ir nepieciešama uzvara ar 17 punktu pārsvaru.

Pēc zaudējuma Kurtinaitis nevainoja spēlētājus, tā vietā kritizējot sacensību rīkotājus. “Manuprāt, Eiropas kausa izspēles kārtība nav pārdomāta. Piemēram, Eirolīgas izslēgšanas spēlēs (ceturtdaļfinālos – Sportacentrs.com) uzvarētājus noskaidro sērijās līdz trīs uzvarām. Kāpēc Eiropas kausā viss izšķiras divu spēļu summā? Kāda starpība?”

Olimpiskais čempions norāda, ka turnīrs ir tuvinājies Eirolīgai, izņemot “play-off” spēļu kārtību. “Puse turnīra dalībnieču nāk no Eirolīgas. Vai mums trūkst fiziskā spēka, lai izturētu izslēgšanas spēļu sērijas? Labāk būtu, ja uzvarētāju noskaidrotu sērijā līdz divām uzvarām. Šajā gadījumā komanda, kura labāk nospēlējusi regulārajā sezonā, iegūtu mājas laukuma priekšrocības. To iespējams nodrošināt tikai sērijas formātā.”

Kurtinaitis nenoliedza, ka Valensijas basketbolisti trešdien nospēlējuši labāk. “Nav šaubu, ka pretinieku sastāvā pulcēti daži no labākajiem snaiperiem Eiropas kausā. Viņi apliecināja savas prasmes. Savukārt mēs aizvadījām sliktāko spēli sezonā. Valensijas komanda bija spēcīgāka par mums.”

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup
Официальный сайт - БК «Химки»...

  +1 [+] [-]

, 2014-03-06 15:42, pirms 10 gadiem
Piekrītu !
Laba basketbola nekad nav par daudz ?!

     [+] [-]

, 2014-03-06 16:07, pirms 10 gadiem
Neraudi, būtu nācis pretī cits pretinieks, kuru HIMKI būtu uzvilkuši pa 20 punktiem, tad Kurtinaiti viss apmierinātu. Rimas saprot, ka eirokausu sezonu par 90% jau ir beigusies. Jānotiek lielam brīnumam lai Valencija ar ši gada sastāvu zaudēt ar vairāk kā 16 punktiem.