Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kuksiks atgriežas ACB apritē ar uzvaru, Vecvagaram četri trijnieki pret Šauļiem

Andrejs Siliņš

Kuksiks atgriežas ACB apritē ar uzvaru, Vecvagaram četri trijnieki pret Šauļiem
Kaspars Vecvagars
Foto: delfi.lt

Otrdien Spānijas ACB līgā panākumu guva Rihards Kuksiks un viņa pārstāvētā "Valencia Basket" vienība, kas izbraukumā ar 70:65 apspēlēja Alikantes komandu. Cits latviešu aizsargs Kaspars Vecvagars otrdien aizvadīja rezultatīvāko spēli Kauņas "Baltai" rindās šosezon, gūstot 12 punktus komandas zaudējumā Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijas līderei "Šiauliai" - 76:83.

Kuksika komandai uzvara Alikantē

Pēc ilgāka pārtraukuma Spānijas ACB līgas spēlē otrdienas vakarā piedalījās Rihards Kuksiks, kura "Valencia Basket" viesojās pie "Lucentum Alicante". Iepriekšējās divas spēļu kārtas ACB līgā leģionāru limita dēļ Kuksiks nebija savas komandas sastāvā, bet uz šo spēli galvenais treneris Veļimirs Perasovičs nolēma iekļaut latviešu uzbrucēju sastāvā. Laukumā Kuksiks devās trešās ceturtdaļas beigās, nospēlējot nedaudz virs trīs minūtēm, kurās paspēja vienreiz izprovocēt pretinieku uz noteikumu pārkāpumu. Spraigā cīņā galotnē pārāki bija viesi no Valensijas, uzvarot ar 70:65.

Rezultatīvākais valensiešu rindās bija amerikāņu uzbrucējs Niks Keiners-Medlijs, kuram 18 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. Alikantei 15+9 savāca Lemonts Bārnss, bet latviešu izcelsmes kanādiešu aizsargs Endijs Rautinss guva deviņus punktus.

Valensijai nākamā spēle svētdien, 11. martā, kad savā laukumā tikšanās ar Madrides "Real". Savukārt rītdien spēles citiem latviešiem Spānijā, kad Kristaps Valters ar Malagas "Unicaja" lūkos atgriezties uz panākumu ceļa, savā laukumā uzņemot Sansebastjanas "Lagun Aro", bet Jānis Blūms ar Bilbao komandu viesosies Badalonā, tiekoties ar "DKV Joventut".

Vecvagars iemet četrus trijniekus "Baltai" zaudējumā Šauļiem

Lai gan tikās turnīra līdere un viena no pastarītēm, spraiga cīņa risinājās lielāko mača daļu. Izskaņā tomēr pārliecinošāk nospēlēja pieredzējušākā Šauļu komanda, izcīnot jau 16. panākumu sezonā - 83:76. Uzvarētāju labā uzbrucējs Edvīns Ruzgas guva 17 punktus, bet 16 punktus un deviņas bumbas zem groziem pievienoja Juilius Jučiks. "Baltai" labā 17 punktus iemeta un septiņas bumbas izcīnīja Jons Mačulis.

Kaspars Vecvagars "Baltai" rindās laukumā devās pamata pieciniekā, nospēlēja 21 minūti un 31 sekundi, guva 12 punktus (2p. 0/2, 3p. 4/5), atdeva divas rezultatīvas piespēles, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izprovocēja vienu piezīmi un pats saņēma trīs, nopelnot desmit efektivitātes punktus. 12 gūtie punkti ir atkārtots labākais Vecvagara rādītājs "Baltai" rindās. Pēdējā Lietuvas čempionāta spēlē pret "Naglis" Vecvagars arī guva 12 punktus.

"Šiauliai" ar 16 panākumiem 19 spēlēs ir pirmajā vietā Baltijas līgā, bet pēdējo spēli aizvadīs pret sīvāko konkurenti Maskavas apgabala "Triumph", pie tam izbraukumā. "Baltai" ar četrām uzvarām 19 spēlēs ir priekšpēdējā, apsteidzot vien "Liepājas Lauvas". Pēdējā spēle Kauņas komandai Baltijas līgā šosezon jāaizvada sestdien, kad viesos jātiekas ar Roberta Štelmahera vadīto "Pieno Žvaigzdes".

Izmantotie resursi:
ACB.COM
"BBL Homepage"

 +10 [+] [-]

, 2012-03-06 21:30, pirms 12 gadiem
Zalgiris,,,, LR, divi grandi ,Sauliai,,Rudupis,,,,Piena Zvaigznes,,,Baltai.........kas viniem ir par vieteejo cempi,,,,,tas ir psc
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-06 23:40, pirms 12 gadiem
Baltai tač' bija Janavičius vai tml. vietējais pamata PG? Katrā ziņā, tas ka Vecvagars iet pamatā un spēlē daudz jau ir progress un panākums.

  -1 [+] [-]

, 2012-03-07 02:14, pirms 12 gadiem
ainius rakstīja: Zalgiris,,,, LR, divi grandi ,Sauliai,,Rudupis,,,,Piena Zvaigznes,,,Baltai.........kas viniem ir par vieteejo cempi,,,,,tas ir psc
un kas ta ir tur no tā čempja, 2 grandi un viduvējības... jā, tās viduvējības apspēlē mūsu leģionāru Ventspili, kas tika tālāk savā kausā, bet nu... tāds jau tas mūsu līmenis vai nelīmenis

  -1 [+] [-]

, 2012-03-07 07:24, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: saproti taču vienu, Lietuvai basketbols ir primārais, ir basketbols, basketbols un basketbols, parunā ar kādu Leišu cilvēku, kurš spēlē basīti, pats sapratīsi, kas viņiem ir basketbols.
Dievu spēle!