Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Marina Meibrija: "Kobe uzrakstīja, ko man vajadzētu izdarīt"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Marina Meibrija: "Kobe uzrakstīja, ko man vajadzētu izdarīt"
Marina Meibrija 2020. gada 4. februārī Liepājā. Foto: Ģirts Gertsons

"Viņš līdzinājās tēvam – kādam, kuram ir bērni. Kādam, kurš zina, ko teikt un ko neteikt. Viņš motivēja mani, kad lietas nenotika, kā vēlējos, bet atgādināja nepacelt galvu un strādāt smagāk, kad viss gāja no rokas," TTT basketboliste Marina Meibrija februāra sākumā dalījās atmiņās par sadarbību ar Kobi Braientu.

Kobe 2018. gada pavasarī vairākas reizes sazinājās ar Marinas draudzeni Ariki Ogunbovali – spēlētāju, kuras trakie metieni “Četru finālā” sagādāja “Notre Dame” otro NCAA titulu komandas pastāvēšanas vēsturē. Meibrija un Ogunbovale tovasar trenējās Losandželosā, bet nepilnu gadu vēlāk Marina kļuva par WNBA kluba “Sparks” spēlētāju.

Slavenais basketbolists gāja bojā helikoptera avārijā 2020. gada 26. janvāra rītā. Kopā ar Braientu dzīvību zaudēja viņa trīspadsmit gadus vecā meita Džianna un vēl septiņi cilvēki. Meibrijas pirmā reakcija – vēlme, lai traģiskās ziņas nebūtu patiesas.

Losandželosas klubu trenē Braienta bijušais kolēģis – un Kristapa Porziņģa pirmais treneris NBA – Dereks Fišers. Kobe pērnvasar dalījies atmiņās par savu pirmo sezonu “Lakers”, atcerējās Meibrija. “Viņš salīdzināja savas pirmgadnieka gaitas ar manām un patiesi rūpējās par manu nostāšanos uz panākumu takas.

“Kad runājām, ko man vajadzētu izdarīt, nodomāju, ka viņš teiks, “Strādā pie uzbrukuma noslēguma, noslīpē metienu pēc dribla.” Tā vietā viņš pateica, “Skrien, turpini skriet un skriet, kamēr būsi labākajā formā savā mūžā.”

“Pajautāju, ko viņš ar to domā. Viņa padoms – 20 reizes tempā noskrien 400 metrus ar 20 sekunžu pauzēm pirms katra apļa. Smējos, jo nodomāju, ka viņš joko. Taču viņš nejokoja. Joprojām neesmu to pamēģinājusi, taču izdarīšu to. Kobe teica – ja iegūšu tādu formu, ceturtajā ceturtdaļā neviens nespēs mani apturēt. Tas ir mans mērķis pirms nākamās sezonas.”

Ar Braientu kopā pavadītais laiks licis Marinai mainīt viedokli par dažām lietām. “Bijām bērnu treniņā. Viņš mācīja meitenēm vingrinājumus bez dribla. Pagriezos un teicu mammai, “Ak, kungs, kad tu liki tā darīt, nodomāju, ka tas ir muļķīgi. Un tagad, iespējams, tā nav, jo Kobe to dara.”

Kobe paudis gatavību palīdzēt Marinai treniņos pēc viņas atgriešanās no pirmās sezonas Eiropā. “Viņš piedāvāja palīdzēt uzlabot manu spēli. Kobe man rakstīja īsziņas, kādai jābūt pirmgadnieka mentalitātei. Dažreiz klājās grūti un viņš palīdzēja man nenovirzīties no ceļa.

“Īsā laikā no viņa iemācījos ļoti daudz,” sarakstē ar laikrakstu “Orange County Register” atcerējās Meibrija. “Esmu ārkārtīgi sarūgtināta, ka vairāk nedzirdēšu viņa iedvesmojošos vārdus un kopīgi ar viņu nestrādāšu pie lietām, par kurām runājām.”

“Mana sirds lūzt, jo neredzēšu Džidži Braientas, Peitonas Česteres un Alisas Altobelli pieaugšanu,” noslēgumā rakstīja TTT saspēles vadītāja. “Tajā pašā laikā priecājos, ka viņu komandas biedres un pārējās “mazās Mambas” turpinās nest tālāk viņa mantojumu.”

Izmantotie resursi:
https://www.ocregister.com/2020/02/...
Marina Meibrija: "Grūti iedomāties labāku...