Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Maple Leafs" pēc Andersena traumas veic darījumu ar "Kings" un papildina vārtsargu līniju

Agris Suveizda

"Maple Leafs" pēc Andersena traumas veic darījumu ar "Kings" un papildina vārtsargu līniju
Džeks Kempbels. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Toronto "Maple Leafs" un Losandželosas "Kings" paziņojušas par maiņas darījumu, kurā iesaistīti trīs spēlētāji un divas drafta izvēles.

Toronto "Maple Leafs" cīņu par izslēgšanas spēlēm var nākties turpināt bez sava pamatvārtsarga Frēderika Andersena, kurš ir iedzīvojies kakla savainojumā. Pagaidām nav zināms, cik ilgi dānim var nākties izlaist, taču "Maple Leafs" nodrošinājās un vārtsargu līniju papildināja ar Rietumu konferences pastarītes Losandželosas "Kings" otro numuru Džeku Kempbelu. 28 gadus vecais amerikānis šosezon 20 spēlēs atvairījis 90,0% metienu un ielaidis vidēji 2,85 ripas. 2010. gadā Kempbels tika draftēts ar augsto 11. numuru, bet septembrī "Kings" ar Džonatana Kvika dublieri pagarināja līgumu, divos gados viņam piesolot 3,3 miljonus dolāru. Jaunais līgums spēkā stāsies vasarā, bet šosezon amerikānis vēl saņem 700 tūkstošus.

Tāpat no Losandželosas uz Toronto pārcēlies 29 gadus vecais kanādiešu kreisās malas uzbrucējs Kails Klifords, kurš 53 spēlēs ir sakrājis 14 (6+8) punktus, 45 soda minūtes un negatīvu lietderību -6. Šis ir pēdējais gads piecu sezonu līgumā par astoņiem miljoniem jeb vidēji 1,6 miljoniem, un puse Kliforda algas pēc pārejas paliks "Kings" budžetā. Uz Losandželosu savukārt devies 24 gadus vecais amerikāņu uzbrucējs Trevors Mors, kurš 27 spēlēs ir nopelnījis piecus (3+2) punktus, četras soda minūtes un negatīvu lietderību -3. Viņam rit pirmais gads divu sezonu līgumā par 1,55 miljoniem. "Kings" saņems arī 2020. gada trešās kārtas drafta izvēli un nosacītu 2021. gada trešās kārtas izvēli.

Andersens, kurš gadā saņem piecus miljonus ASV dolāru, šosezon 42 spēlēs ir atvairījis 91,0% metienu un ielaidis vidēji 2,87 ripas. Viņa dublieris ir 29 gadus vecais kanādietis Maikls Hačinsons, kurš 15 mačos ticis galā tikai ar 88,6% metienu un ielaidis vidēji 3,66 ripas. Toronto "Maple Leafs" Austrumu konferencē ieņem desmito vietu un no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par diviem punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/mapleleafs/news...