Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Milzīgs sals liek mainīt gaidāmā PK posma biatlonā programmu

Ints Megnis
Ints Megnis

Milzīgs sals liek mainīt gaidāmā PK posma biatlonā programmu
Kenmoras biatlona trase. Foto: IBU

Mainīta un arī saīsināta šonedēļ Kanādā gaidāmā Pasaules kausa posma biatlonā programma, jo Kenmoras pilsētu pārņēmis stindzinošs sals.

Ceturtdien posmam plānots sākties ar individuālajām sacensībām, kurām trešdien saīsināta distance - vīri ierasto 20 kilometru vietā veiks 15 kilometrus, kamēr dāmas slēpos nevis 15, bet 12,5 kilometrus. Abās distancēs par katru neprecīzo šāvienu tiks pieskaitītas 45 soda sekundes. Tikmēr stafetes sacensības no sestdienas pārceltas uz piektdienu, bet sprinta sacensības, kas tiks aizvadītas iepriekš plānoto masu startu vietā, notiks nevis svētdien, bet sestdien.

Izmaiņas veiktas, lai svētdiena paliktu kā rezerves diena, ja kādas no sacensībām laikapstākļu dēļ nāksies pārcelt.

Starptautiskās Biatlona federācijas (IBU) noteikumi nosaka, ka sacensības nevar sākties, ja aukstākajās trases vietās temperatūra ir zem -20 grādiem. Savukārt, ja temperatūra ir zem -15 grādiem, lēmums par sacensību norisi tiek pieņemts pirms sacensībām, ņemot vērā vēju un gaisa mitrumu. Pašlaik Kenmorā gan temperatūra dienas laikā turas ap -27 grādiem, vakaros nokrītot līdz -31 grādam.

Trešdien arī mainīti ceturtdienas sacensību sākuma laiki, cenšoties notvert brīžus, kad paredzēta siltākā temperatūra. Tā vīri trasē dosies plkst. 21:20 pēc Latvijas laika, bet dāmas - plkst. 23:55. Savukārt piektdienas un sestdienas laiki pagaidām noteikti vien provizoriski.

"Šis ir pagaidu kalendārs, kas var piedzīvot vēl izmaiņas, atkarībā no temperatūras tuvākajās dienās," izteicies IBU sacensību direktors Boruts Nunars. "Mūsu prioritāte ir garantēt sportistu veselību un aizvadīt drošas sacensības. Esam izslēguši no distances augstākās trases daļas un mainījuši starta laikus, lai būtu augstāka temperatūra."

Kanādā startēs arī Latvijas biatlona izlase.

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...

     [+] [-]

, 2019-02-06 22:14, pirms 5 gadiem
Nu bļin!!! žēl, ka biatlons tik bieži cieš no laikapstākļiem. Divas galējības vai eiropā nav ziema vai citur ir par niknu.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-06 23:09, pirms 5 gadiem
Nezinu tehniskas nianses, varbūt tur problēmas ar šaušanas inventāru, bet pie mīnuss 15 neslēpo tikai nīkuļi, mīnuss 20 jau tiešām vērts pasaudzēt veselību, bet mīnuss 27 grādos jākrāmē koferi un jābrauc atpakaļ uz Eiropu